Η λεπτομέρεια που κρατάει γερά τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της πρόκρισης
Βρείτε μας στο

Στην μπάλα, στο πιο υψηλό επίπεδο, τα πάντα παίζουν ρόλο. Τίποτα δεν είναι άσχετο, τίποτα δεν είναι περιττό αν μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις στο στόχο σου. Και ναι, συνήθως όλα προετοιμάζονται στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, αλλά μερικές φορές θες και τη βοήθεια της τύχης, το αναπάντεχο στο πλευρό σου. Αυτό το είχε ο ΠΑΟΚ στο Μπριζ και παρέμεινε έτσι η ήττα σε ένα επίπεδο (1-0) που διόλου απαγορευτικό είναι για τη ρεβάνς σε μια Τούμπα που θα κοχλάζει, την προσεχή εβδομάδα.

Η φάση-κλειδί, αυτή που στο τέλος μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά, είναι το χαμένο πέναλτι του Ιγκόρ Τιάγκο. Λίγο πριν την εκτέλεση, η κάμερα έπιασε τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ να λέει κάτι στο αυτί του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν συμπαίκτες με τον Βραζιλιάνο φορ στη Λουντογκόρετς. Ήξερε συνεπώς τα χούγια του, το πώς συνηθίζει να σουτάρει από την άσπρη βούλα. Η συμβουλή που έδωσε στον συμπαίκτη του αποδείχτηκε εξαιρετική.

«Έχω μία συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθώ στα πέναλτι, είχα κάτι στο μυαλό μου, αυτά που είπαμε με τον Ντεσπόντοφ θα προτιμούσα να τα κρατήσω για εμένα, πάντως με βοήθησε», δήλωσε ο γκολκίπερ του Δικεφάλου μετά τη λήξη.

Βέβαια για να φτάσουμε ως εκεί χρειάστηκε πρώτα μια ακόμα ώθηση από πλευράς τύχης. Ο Ιγκόρ Τιάγκο βάσει των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό γι’ αυτόν στην Κλαμπ Μπριζ, δεν θα έπρεπε να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη.

Οι Βέλγοι δημοσιογράφοι, σχολιαστές και οπαδοί απορούσαν γιατί να εκτελέσει από τα 11 βήματα ένας παίκτης ντεφορμέ και σε εμφανή κρίση αυτοπεποίθησης. Ένας παίκτης που μετά τη μεταγραφή-ρεκόρ του στην Μπρέντφορντ (37 εκατ. ευρώ – ποτέ παίκτης από την Jupiler Pro League δεν έφυγε για περισσότερα λεφτά) είναι σκιά του εαυτού του. Τόσο που αναρωτιέσαι μην τυχόν ήταν λάθος τελικά η απόφαση να μείνει ως το καλοκαίρι και όχι να αποχωρήσει ήδη από το «Γιαν Μπρέιντελ» τον περασμένο Ιανουάριο.

Η λεπτομέρεια που κρατάει γερά τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της πρόκρισης

Σε κάθε περίπτωση και στη λίστα με τους εκτελεστές της ομάδας του, ο Ιγκόρ Τιάγκο διατηρούσε την πρωτοκαθεδρία από τον καιρό του πρώην κόουτς (Ρόνι Ντέιλα). Παρότι ο Χανς Βανάκεν θεωρείται σπεσιαλίστας στα στημένα.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Είδε έτσι το πέναλτι ως μια ευκαιρία να πάρει ξανά τα πάνω του. Δεν συνέβη, τα έκανε χειρότερα. Όχι πως ο ΠΑΟΚ θα παραπονεθεί βεβαίως γι’ αυτό. Στη ρεβάνς πάντως, δεν πρόκειται να δούμε κάτι παρόμοιο. Ο Βραζιλιάνος θα λείψει λόγω τιμωρίας, μαζί με τον ακούραστο μπακ Μαξίμ Ντε Κάιπερ και τον πολύπειρο στόπερ Μπράντον Μέχελε.

Όμως οι «Ασπρόμαυροι» θα κάνουν λάθος αν πιστέψουν πως θα είναι έτσι πιο εύκολα τα πράγματα γι’ αυτούς. Ήδη υπήρχε μια υποτίμηση της Κλαμπ Μπριζ για κάποιο ακατανόητο λόγο πριν από το παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι πως μιλάμε για μια πολύ φιλόδοξη ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ του Δικεφάλου, με συνεχείς παρουσίες στους ομίλους του Champions League και με σούπερ ταλαντούχους παίκτες. Να δείτε τον Αντόνιο Νούσα, που πέρασε αλλαγή στην αναμέτρηση.

Υπό νορμάλ συνθήκες, ο 18χρονος Νορβηγός δεν θα ήταν εκεί την Πέμπτη (11/4). Θα έπαιζε τώρα στην Μπρέντφορντ. Μόνο που εντοπίστηκε ένα πρόβλημα στα ιατρικά και η μεταγραφή χάλασε ενώ όλα έδειχναν τυπικά, ως και φωτογραφίες με (αυτή που νόμιζε ως) τη νέα του φανέλα είχε βγει ο νεαρός επιθετικός. Δεν μας φάνηκε πάντως να έχει κάποιο πρόβλημα…

Ήταν μόνο μετά τη δυσάρεστη αυτή και αναπάντεχη εξέλιξη που η αγγλική ομάδα «έσκασε» 37 εκατ. ευρώ για τον Τιάγκο, όσα δηλαδή είχε συμφωνήσει να δώσει για τον Νούσα. Λες και το είχαν κάνει… τάμα να δώσουν τόσα λεφτά στην Κλαμπ Μπριζ! Παρότι φαίνεται εδώ να υπάρχει ένα μεγάλο λάθος στην τιμή, δεν ειναι για τόσα πολλά ο Τιάγκο.

Είπαμε, όλες οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους. Ακόμα και οι φαινομενικά άσχετες. Και να γιατί ο ΠΑΟΚ μπορεί κάλλιστα να ονειρεύεται ακόμα πως θα πάρει μια ιστορική πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League παρά την ήττα του στο Βέλγιο.