Τζολάκης
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Ψήθηκε στο ακατόρθωτο, έγινε μύθος στα 21 του!

Το ταλέντο το ‘χε εξ αρχής, πλέον βρήκε και το «το σπουδαίο» και μπορεί να γίνει ο επόμενος μεγάλος Έλληνας τερματοφύλακας

Αυτό το βλέμμα, πριν αρχίσει η διαδικασία, όσο κράτησε. Αυτό το «για κοπιάστε, δεν σας φοβάμαι, σας έχω» που έστελνε ως vibes στους παίκτες της Φενερμπαχτσέ. Η καλώς εννοούμενη (κρητική) λόξα. Ο ενθουσιασμός της ηλικίας, 21 ετών είναι μόλις. Μικρό παιδί ακόμα, αλλά ήδη μεγάλος. Τρανός. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης λογίζεται πια ως ένας μύθος του Ολυμπιακού.

Διαλέξαμε προσεκτικά τα λόγια μας. Καθότι αυτό που κατάφερε είναι σχεδόν ασύλληπτο. Τρεις αποκρούσεις στη «ρώσικη ρουλέτα». Λίγο έλειψε να πιάσει και ακόμη ένα. Μόνο μια φορά δεν έπεσε σωστά. Τους κοιτούσε στα μάτια, τους υπνώτιζε τους απέναντι. «Σας έχω…».

«Μου έδωσε ο πατέρας μου ένα φυλαχτό και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια που με ακολούθησε και εδώ και πήραμε μαζί την πρόκριση» εξήγησε μετά τη λήξη, αλλά ας μας επιτρέψει, δεν είχε… μεταφυσική βοήθεια. Δεν έχασε στιγμή την αυτοσυγκέντρωσή του, τη ψυχραιμία του. Ακόμα και όταν, στο πέναλτι του Ροντινέι έγινε αυτό το απίθανο της τύχης χουνέρι. Άλλους θα τους εμπότιζε με το δηλητήριο της αμφιβολίας. Όχι αυτόν. Εκεί, ναι, βοηθάει η πίστη.

Η ουσία είναι πως η παρθενική πρόκριση των Πειραιωτών σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης έχει ξεκάθαρο ήρωα. Ανέλπιστο επίσης, αν το δούμε σε σύνολο χρονιάς. Βασικά μιλάμε για έναν τύπο που υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα έπρεπε να είναι κάτω από τα γκολπόστ στην Πόλη.

Ψήθηκε στο ακατόρθωτο, έγινε μύθος στα 21 του!

Όλα άλλαξαν στο (επίσης μυθικό) 1-6 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μπήκε στην 11άδα επειδή ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ένιωθε ενοχλήσεις στον ώμο. Η βαριά ήττα στο πρώτο ματς (4-1) και οι ελάχιστες θεωρητικά πιθανότητες που υπήρχαν για ανατροπή έκαναν πιο εύκολο το «παίζεις» που του είπε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Δεν ήταν όμως επιλογή εξ ανάγκης, με μισή καρδιά. Κάθε άλλο. Ο Ισπανός κόουτς είχε δει πράγματα στις προπονήσεις που πολύ του άρεσαν από τον νεαρό γκολκίπερ. Και ήθελε να του δώσει μια ευκαιρία. Ο Τζολάκης την αξιοποίησε στο έπακρο. «Ψήθηκε» στο ακατόρθωτο, βίωσε από μέσα το θαύμα της ανατροπής και πίστεψε εξ αντανακλάσεως και στις δικές του δυνάμεις, περισσότερο από ποτέ.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Το ότι έπαιξε με την ΑΕΚ έδειξε πως ο προπονητής του τον πιστεύει. Το ότι τον διάλεξε 11αδάτο για τα δύο ματς με τη Φενέρ σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται. Κάτι που όρισε ένα ιστορικό σενάριο πρόκρισης για την ελληνική ομάδα, μέσα στην Τουρκία.

Είναι εντυπωσιακό πως ο Τζολάκης θα μείνει… ελεύθερος σε 2 μήνες! Ναι, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, εν αντιθέσει ας πούμε με αυτό του Πασχαλάκη που ανανεώθηκε μάλιστα με υψηλότατες απολαβές. Δεν το πάμε συγκριτικά, είναι απλώς πρακτικό το ζήτημα.

Μπορεί εσχάτως και αφότου ο Κρητικός γκολκίπερ άρχισε να παίζει και μάλιστα καλά, να διακινούνται σενάρια συζητήσεων για ανανέωση, όμως αυτό το ματς που έκανε στην Πόλη, είναι από μόνο του «κράχτης». Πόσες ομάδες θα τον είδαν στη «μεγάλη βιτρίνα», να πιάνει 3, παραλίγο 4, πέναλτι σε απόλυτα εχθρικό περιβάλλον. Μην… χαμπαριάζοντας τίποτα. Με βλέμμα νικητή, με σιγουριά απόλυτη. Το εξωτερικό είναι από καιρό στο μυαλό του, θα δείξει πάντως τι θα γίνει, πολλά άλλαξαν τις τελευταίες μέρες, ριζικά.

Το σίγουρο είναι πως ο νεαρός Χανιώτης (ξεκίνησε από τον Πλατανιά πριν πάει στις Ακαδημίες των «Ερυθρολεύκων») βρήκε το σημείο αναφοράς, το μέγα γεγονός που θα τον απελευθερώσει οριστικά. Γιατί το ταλέντο το ‘χε πάντα. Σε γενναία ποσότητα, μάλιστα.

Ψήθηκε στο ακατόρθωτο, έγινε μύθος στα 21 του!

Έχει το γούστο του πως στην επόμενη φάση, στα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα, που επίσης πέρασε στα πέναλτι (τη Λιλ) χάρη στον τερματοφύλακά της. Τον… τρελιάρη Εμιλιάνο Μαρτίνες που έκανε ξανά τα δικά του, πικραίνοντας ξανά Γάλλους, όπως στον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ.

Χάρη στα χθεσινά (18/4) καμώματα του Αργεντινού γκολκίπερ μάλιστα μάθαμε και πως τυχόν κίτρινες κάρτες «σβήνονται» πριν αρχίσουν τα πέναλτι. Γι’ αυτό και παρότι κουβαλούσε ήδη μία από τα προηγούμενα 120 λεπτά, δεν αποβλήθηκε όταν πήρε και 2η, επί της διαδικασίας.

Θα είναι ίσως υπερβολικά ψυχοφθόρο για τους φαν του Ολυμπιακού, αλλά αν μας ρωτάτε δεν θα μας χάλαγε το σενάριο να κριθεί η πρόκριση, κόντρα στη Βίλα, ξανά στα πέναλτι. Απλά για να δούμε ένα Μαρτίνες Vs Τζολάκης. Η υψηλή τέχνη δύο «πεναλντάκηδων»!