Στο 6 και το 10 με τρεξίματα κι ένταση: Οι 2 παίκτες που θα πλαισιώνουν τον Τσέριν στην τριάδα του κέντρου που θέλει ο Αλόνσο
Βρείτε μας στο

Έγινε το πρώτο φιλικό για τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2024-25. Ως είθισται, είχε περισσότερο χαρακτήρα ξεμουδιάσματος (14-0 το τελικό σκορ). Απέναντι η ερασιτεχνική SV Ουνιόν Χάους, ομάδα που ανήκει στον 1ο όμιλο της βόρειας περιφέρειας της 3ης κατηγορίας της Αυστρίας και την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 8η θέση. Ο Ντιέγκο Αλόνσο επιθυμούσε έναν αδύναμο αντίπαλο, εξ ου και η προ ημερών ματαίωση του αγώνα με τη Ζάλτσμπουργκ.

Σε αυτές οι αναμετρήσεις ο εκάστοτε προπονητής εστιάζει στη διάθεση των παικτών του για passing game και πίεση ανά διαστήματα, παρά σε οτιδήποτε άλλο. Εξάλλου, πάνω κι απ’ αυτά, προτεραιότητα είναι να μην προκληθεί κάποιος τραυματισμός κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας. Σε 25 ημέρες θα δοθεί το πρώτο επίσημο ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, επομένως δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες

Στο μεταξύ, το κλαμπ εξακολουθεί να κάνει κινήσεις στη μεταγραφική «σκακιέρα», προκειμένου να καλύψει τα κενά στις απαιτούμενες θέσεις. Η αλήθεια είναι πως το πλάνο δεν προβλέπει σοβαρές αλλαγές. Τα απολύτως αναγκαία θα γίνουν, με την ελπίδα ότι οι εξτρέμ θα αποδειχθούν ανώτεροι των Μπερνάρ και Σεμπαστιάν Παλάσιος. Βέβαια με την περυσινή χρονιά που κατέγραψε ο Βραζιλιάνος, ο αντικαταστάτης θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να μπει στα… παπούτσια του. Τέλος πάντων, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Στο 6 και το 10 με τρεξίματα κι ένταση: Οι 2 παίκτες που θα πλαισιώνουν τον Τσέριν στην τριάδα του κέντρου που θέλει ο Αλόνσο

Ο Αλόνσο έχει περισσότερο στο μυαλό του να μεταδώσει τη φιλοσοφία του στο υπάρχον τιμ και λιγότερο να… πιέσει τη διοίκηση για την απόκτηση πολλών ποδοσφαιριστών. Ποντάρει στα «όπλα» με τα οποία πορευόταν πάντα, αρχής γενομένης από την περίοδο που αλώνιζε ως επιθετικός. Η νοοτροπία νικητή και το υπέρμετρο πάθος αποτελούν τα βασικά συστατικά του. Συχνά δηλαδή θα «ντοπάρει» τους «πράσινους» άσους στα αποδυτήρια.

Στον «βασιλιά των σπορ», η πατρίδα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι και οι έτεροι δύο εκπρόσωποι του πάλαι ποτέ ΠΟΚ θα πορευθούν με «λάτιν» πρόσωπα στον πάγκο τους (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ο Ολυμπιακός, Ματίας Αλμέιδα η ΑΕΚ). Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Προφανώς είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν αγωνιστικά συμπεράσματα. Τούτο πρέπει να τονιστεί. Κάποιες εκτιμήσεις, βάσει (και) του προπονητικού παρελθόντος του Αλόνσο, ενδεχομένως να… χωρούν στην ανατολή του Ιουλίου. Πιο πολλές θα καταγράφονται όσο ο Παναθηναϊκός προχωρά με την προετοιμασία και δίνει φιλικές αναμετρήσεις.

Η πιο υποσχόμενη σειρά που θα δούμε στην τηλεόραση την επόμενη σεζόν
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ούτε Maestro, ούτε Παραλία: Η νέα ελληνική σειρά που θέλει να μαγέψει τους τηλεθεατές απ’ το πρώτο επεισόδιο

Η μεσαία γραμμή, ο συνδετικός δηλαδή κρίκος ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση, έχει ήδη μπει και σταδιακά θα μπαίνει περισσότερο σε περίοπτη θέση των επιθυμιών του Ουρουγουανού. Από το «6» μέχρι το «10» θα θέλει αντοχή, σπιρτάδα και κερδισμένες μονομαχίες. Η μετάβαση από παθητικό σε ενεργητικό ρόλο θα πρέπει να γίνεται ταχύτατα και σωστά.

Στο μυαλό του 49χρονου, ορθώς, ο Παναθηναϊκός θα αποτελεί την ομάδα που στην πλειοψηφία των επίσημων αγώνων θα βαστά την μπαγκέτα. Ωστόσο, ακόμη κι όταν δοκιμάζεται σε μία δύσκολη έδρα, στα τρεξίματα και την ένταση του άξονα θα εναποθέτει τις ελπίδες του για expected goals. Πρώτα όμως θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις των φάσεων. Όσο συχνότερα συμβαίνει αυτό, τόσο πιο πιθανό είναι η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 6 και το 10 με τρεξίματα κι ένταση: Οι 2 παίκτες που θα πλαισιώνουν τον Τσέριν στην τριάδα του κέντρου που θέλει ο Αλόνσο

Αναφορικά με τα πρόσωπα που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας την προαναφερθείσα αποστολή, τα περισσότερα είναι γνωστά στο ελληνικό φίλαθλο κοινό και απλώς εκκρεμούν οι εξτρέμ.

Στο «6» θα δεσπόζει η επιβλητική κορμοστασιά του Γουίλιαν Αράο, ενώ στο «8» θα παίζει ένας εκ των κορυφαίων «τρεχαλατζήδων» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Άνταμ Τσέριν, oι μετοχές του οποίου έχουν αυξηθεί, χωρίς αυτό να πτοεί τον Παναθηναϊκό που θα του προσφέρει επέκταση συμβολαίου έως το 2028.

Επίσης ένας ποδοσφαιριστής που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, αλλά θα ντεμπουτάρει φέτος είναι ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Παίζει κυρίως ως «8» και δευτερευόντως ως «6», συνεπώς ο Αλόνσο τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο 29χρονος Σέρβος κουβαλά παραστάσεις επταετούς διάρκειας από το ισπανικό πρωτάθλημα και τούτο μόνο θετικό πρόσημο προσδίδει στο «πράσινο» ρόστερ.

Αναφορικά με το «10», ο Τάσος Μπακασέτας αποτελεί τη Νο1 επιλογή, στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν με το «τριφύλλι». Back-up ο Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο οποίος έχει τα φόντα να προσφέρει πολύ περισσότερα εν συγκρίσει με πέρυσι. Ερωτηματικό είναι αν θα γίνει μία μεταγραφή για τη συγκεκριμένη θέση ή αν ένας από τους δύο νεοφερμένους εξτρέμ θα έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί εκεί.