Τώρα που έκατσε η «σκόνη»: Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε μερικές αλήθειες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
Βρείτε μας στο

Και τι δεν ζήσαμε σ’ αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Φοβερά πράγματα. Ας δούμε κάποια απ’ αυτά:

– Άντε να σκεφτόσουν όταν ο βαρέων βαρών συμπαθής ηθοποιός Κώστας Μακέδος χόρευε “break dance” στην ταινία «Όταν οι ρόδες χορεύουν», με την αντίπαλη παρέα του Σταμάτη Γαρδέλη να τους χλευάζει στη ντισκοτέκ, πως 30 έτη μετά το “break dancing” θα ήταν… Ολυμπιακό Αγώνισμα. Αδιανόητα πράγματα. Το ρόλο του Κώστα Μακέδου στο Παρίσι τον έπαιξε τέλεια η Αυστραλή  “Raygun” που δεν πήρε ούτε πόντο.

Τώρα που έκατσε η «σκόνη»: Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε μερικές αλήθειες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

– Βy the way, όταν εγώ έκανα skateboard ή BMX μπροστά απ’ το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δεν είχα φανταστεί ότι κατά βάθος προετοιμάζουν να γίνω Ολυμπιονίκης. Η δε μητέρα μου όλο φοβόταν ότι θα χτυπήσω (είχα φάει κάτι «σούπες» με το ποδήλατο) και όταν τελικά διάλεξα οριστικά το μπάσκετ ένιωσε μια ανακούφιση. Δυστυχώς δεν έγινα ούτε Στεφ Κάρι, ούτε καν… “Πιστολιόπουλος”. Και έσπασα και το χέρι μου σε ριμπάουντ και έβαλα μόσχευμα. Γενικά δεν πήγε καλά αυτό και γι΄ αυτό δεν έγινα και Ολυμπιονίκης εξάλλου.

– H ΔΟΕ συζητάει να περάσει και τα Esports σε επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κοντολογίς, απ’ το «Πίνω μπάφους και παίζω pro» μέχρι το «Προετοιμάζομαι για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο» είναι δύο δεκαετίες δρόμος. Εν τω μεταξύ, το σκάκι, το πόκερ, το τάβλι και το μπιλιάρδο είναι μακράν πιο Ολυμπιακά Αγωνίσματα (δεν αστειεύομαι), αλλά μάλλον δεν έχουν τα «χρήματα» για να προωθηθούν.

– Τα νερά του Σηκουάνα ήταν όντως πεντακάθαρα, χαλάλι τα αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψαν οι Γάλλοι. Προς στιγμήν νόμιζα ότι οι αγώνες ανοιχτής θαλάσσης διεξάγονται στη «Γαλάζια Λίμνη» και περίμενα να δω την Μπρουκ Σιλντς και την Μίλα Γιόβοβιτς. Μα τώρα σοβαρολογούμε; Μάτια δεν έχουμε; Λογικά θα ανέλαβε τον βιολογικό καθαρισμό του η ίδια εταιρεία που έχει αναλάβει και τον Κηφισό! Νταξ…

Επικρίθηκε, αλλά έσπασε ταμεία: Το Netflix μόλις έφερε την ταινία δράσης που μέσα σε λίγα λεπτά διέλυσε τον ανταγωνισμό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Επικρίθηκε, αλλά έσπασε ταμεία: Το Netflix μόλις έφερε την ταινία δράσης που μέσα σε λίγα λεπτά διέλυσε τον ανταγωνισμό

Τώρα που έκατσε η «σκόνη»: Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε μερικές αλήθειες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

– Είχαμε και τις 2 intersex αθλήτριες και γεμίσαμε γενετιστές. Η μισή Ελλάδα μετατράπηκε σε Κωνσταντίνο Πάγκαλο, ασχέτως αν είναι απόφοιτοι Λυκείου (και αυτό με το ζόρι). Διάβαζα κάτι «έχει χρωμοσοματα ΧΥ ρεεεε, άντρας είναι» και τρελαινόμουν. Ο άλλος δεν ξέρει ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΛΕΞΗ «χρωμοσώματα», αλλά το παίζει επιστήμονας στα social media. Για να μην το κουράζουμε, οι 2 κοπέλες (διότι κοπέλες είναι) γεννήθηκαν με ΑΙΔΟΙΟ, ως εκ τούτου ορθά αγωνίζονται σε γυναικεία αγωνίσματα. Τόσο καιρό λέμε να μην αλλάζουμε τη φύση. Δεν την άλλαξαν! Απλά και η φύση έχει ανωμαλίες και όντως οι κοπέλες ανήκουν στο ελάχιστο ποσοστό γυναικών που έχουν και αντρικά χρωμοσώματα που τους προσδίδει πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά. Βέβαια ο Γιάννης που πάει με το ταξί τη διαδρομή Πρέβεζα-Λούρος (χωρίς απόδειξη) μπορεί να ξέρει περισσότερα, δεν αντιλέγω, αλλά προτιμώ την κρίση των ιατρών που όρισε η ΔΟΕ. Όσο για την ομοσπονδία της Πυγμαχίας, πριν μερικά έτη που έπαιξαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πού ήταν; Τώρα το θυμήθηκαν; Ξεκάθαρα είχαν δόλο και έριξαν άκυρο και ορθά τους έγραψε η ΔΟΕ σε αυτά που ΔΕΝ είχαν ποτέ οι 2 πυγμάχοι (και δεν εννοώ παλαιά υποδήματα).

– Σχετικά με τις τελετές έναρξης και λήξης, κάθε πόλη που διοργανώνει τους αγώνες δικαιούται να κάνει ό,τι γουστάρει (ή σχεδόν ό,τι γουστάρει). Το Παρίσι μπορεί να βάλει τον Τομ Κρουζ σε ρόλο “Mission Impossible”, το Λονδίνο τον Τζέιμς Μποντ να συνοδεύει την Bασίλισσα Ελισάβετ και τον μίστερ Μπιν (δεν εννοώ τον… Μπαρτζώκα) να προσπαθεί να παίξει πιάνο σε ορχήστρα, το Πεκίνο διάφορους δράκους και η Ελλάδα να είχε… ρομά που πουλάνε καρπούζια (τα ξεχάσαμε;). Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Προσωπικά δεν μ’ άρεσε η τελετή έναρξης, όχι λόγω κάποιων στιγμών με woke ατζέντα, αλλά επειδή θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι το ΣΤΑΔΙΟ και δεν δέχομαι ιδεολογικά (αλλά και παραδοσιακά αν προτιμάτε) που έγινε ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ. Αν ήταν έτσι, τότε να κάναμε και εμείς τελετή έναρξης μπροστά στον Παρθενώνα να «πουλήσουμε μούρη».

Τώρα που έκατσε η «σκόνη»: Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε μερικές αλήθειες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

– Εννοείται πως οι Έλληνες θα τσακωνόμασταν ΚΑΙ για τους σημαιοφόρους. Αυτό μας έλειπε. Απ’ τα χρόνια του Οδυσσέα Τσενάι (όσοι δεν καταλαβαίνετε τι λέω, να το googleάρετε) συμβαίνει αυτό. Το θέμα είναι πως οι «διαμαρτυρόμενοι» έλεγαν ασυναρτησίες και έδειχναν ανενημέρωτοι. Πχ. γκρίνιαζαν για τον Πετρούνια ή την Κορακάκη, ενώ είχαν τιμηθεί στο παρελθόν ως σημαιοφόροι. Το γενικότερο πλαίσιο είναι πως οι αντί-ΝΔ ξεσηκώθηκαν μη τυχόν και πάρει σημαία η Σάκκαρη, οι ακροδεξιοί γιατί να πάρει ο νιγηριανικής καταγωγής Αντετοκούνμπο και πάει λέγοντας. Αυτονόητο θεωρώ ότι στο Λος Άντζελες θα είναι σημαιοφόρος ο Τεντόγλου που πήρε δύο κολλητά χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εφόσον το ζήτησε ο ίδιος σε δημόσια δήλωσή του.

– Φυσικά σε πολλά αγωνίσματα είχαμε ακραίες περιπτώσεις «νατουραλιζέ» και εξαγορά εθνικοτήτων. Η «ασιατική» γυναικεία ομάδα πινγκ-πονγκ των ΗΠΑ είναι ένα επικό παράδειγμα. Η φωτογραφία των αθλητριών έγινε viral. Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ είναι Ρώσος που μεγάλωσε μάλιστα σε περιοχή μουσουλμανική, ακραία μουσουλμανική. Πήρε όμως χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα. Τι να κάνουμε; Βλέπαμε 2 Γεωργιανούς ν’ αγωνίζονται ως αντίπαλοι, ο ένας για την Ισπανία και ο άλλος για το Κατάρ. Αν οι άνθρωποι δεν αμείβονται και δεν έχουν να ζήσουν, τι να κάνουν και αυτοί; Το θέμα το έχει ο «επενδυτής». Αν εμείς χαρήκαμε το μετάλλιο του Κουρουγκλίεφ, τότε όλα καλά. Το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ φταίει ο Κουρουγκλίεφ και ο κάθε Κουρουγκλίεφ. Θα πάρει και το χρηματικό μπόνους για το χάλκινο, να επιβιώσει ο άνθρωπος (και μπράβο του).

Τώρα που έκατσε η «σκόνη»: Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε μερικές αλήθειες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

– Δεν μπορώ να μην το γράψω. Μου έλειψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πάλι ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας (που είναι ίδιος με διαφορετικούς στίχους απ’ τον ύμνο της CCCP), αν και θα πρέπει να ξεχάσω για πάντα τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας που μουσικά είναι ο αγαπημένος μου. Με θυμάμαι μικρό παιδί το 1988, να φωνάζει ο πατέρας μου «Έλα γρήγορα, θα παίξει το δικό σου» και να εννοεί τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας. Όταν μεγάλωσα διάβασα ότι τότε ο πιο τίμιος Ανατολικογερμανός αθλητής έπινε νερό από χημικό αντιδραστήρα, αλλά κλάιν, ο ύμνος τα έσπαγε.