Παναθηναϊκός: Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για τον Λορέντζο Μπράουν…
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Παναθηναϊκός: Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για τον Λορέντζο Μπράουν…

Τον περάσαμε λίγο στα ψιλά τον Μπράουν, ενώ μιλάμε για μια από τις τρεις κορυφαίες μεταγραφές στην Ευρωλίγκα
Menshouse Team

Πέρσι τέτοια εποχή, ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα μπασκετική σεζόν, με τους Σλούκα-Λεσόρ-Μήτογλου-Γκραντ-Γκάι-Μπαλτσερόφσκι-Βιλντόζα-Μωραΐτη και είχε στο Μουντομπάσκετ τους Παπαπέτρου-Αντετοκούνμπο-Χουάντσο.

10 νέοι παίκτες, συν τους Καλαϊτζάκη-Γκριγκόνις-Μαντζούκα-Σαμοντούροφ που είχαν μείνει από την ομάδα της σεζόν 2022-2023.

Όλο το καλοκαίρι οι φίλαθλοι της ομάδας περίμεναν καρτερικά στα αθλητικά σάιτ για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα ανακοινωθεί.

Φέτος, υπήρξε μια ξενέρα. Αλλά ωραία ξενέρα. Γιατί είχες όλους τους παίκτες σου με συμβόλαιο, είχες 2 κενά και σου έχει μείνει ένα. Ή, καλύτερα, μισό, αν θεωρήσουμε πως ο Γιουρτσεβέν έχει συμφωνήσει και υπάρχει μια στάση αναμονής μήπως βρουν κάτι καλύτερο και οι δύο πλευρές.

Οπότε, ο περσινός πρωταθλητής μεταγραφών που έγινε, χάρη σε αυτές συν τον Ναν που ήρθε λίγο αργότερα, πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης, φέτος δεν είναι πρωταθλητής μεταγραφών, αλλά του αρκούσε μία και καλή ώστε να μπαίνει για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια ως φαβορί για να βγει στις πρώτες 2 θέσεις της Ευρωλίγκας.

Ακόμα και το 2011, που πήρε την Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός δεν εκκινούσε από θέση φαβορί. Η ομάδα που έφτιαξε πέρσι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Δημήτρης Κοντός, ο Σάνι Μπετσίροβιτς και, πάνω απ’ όλους ο Εργκίν Αταμάν, χρειαζόταν έναν μεγάλο λίθο στα γκαρντ κι ένα λιθαράκι στο 5.

 

10άρι με τεχνική και φαρμακερό αριστερό: Ο Έλληνας που εντυπωσίασε Σίτι, Μίλαν και Άγιαξ ίσως είναι το επόμενο asset της Εθνικής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 10άρι με τεχνική και φαρμακερό αριστερό: Ο Έλληνας που εντυπωσίασε Σίτι, Μίλαν και Άγιαξ ίσως είναι το επόμενο asset της
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

Και βρήκε τον λίθο της στο πρόσωπο του Λορέντζο Μπράουν, ενός εκ των 3 κορυφαίων γκαρντ της περσινής Ευρωλίγκας, ο οποίος πήγε να αποκλείσει μόνος του τον Παναθηναϊκό στα play offs.

Ο Λορέντζο Μπράουν θα φέρει χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μια αναβάθμιση στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού και, αν δεν υπάρξουν τραυματισμοί που θα αλλάξουν τα πράγματα (μακάρι το χειρότερο που θα συμβεί σε όλες τις ομάδες να είναι μικροτραυματισμοί των 10-15 ημερών), μια ασφάλεια.

Αυτό αναζητούσε ο Παναθηναϊκός πέρσι στα διαστήματα που ο Κώστας Σλούκας ταλαιπωρείτο από τραυματισμούς. Ο Τζέριαν Γκραντ μάζεψε μπόλικα 35άρια εν τη απουσία του MVP του final-4 και του τελικού, από τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά, φέτος όμως δε γινόταν να παρθεί ξανά το ρίσκο.

Ο Λορέντζο Μπράουν ίσως να δώσει λιγότερα απ’ όσα έδωσε πέρσι στη Μακάμπι, εφόσον δε θα έχει τον ίδιο χρόνο, αλλά ακόμα και το περσινό του 50%, είναι τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με αυτά που έδωσε ο Βιλντόζα και ενισχύει την προοπτική που έχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα.

Το ότι ο Σλούκας θα μπορεί να ξεκουράζεται περισσότερο και να μην υπάρχει ανησυχία όταν λείπει, θα είναι το μεγαλύτερο ευεργέτημα του Μπράουν στον Παναθηναϊκό.

Το δεύτερο είναι η ανιωθίλα του. Δεν θυμόμαστε να τον έχουμε δει σε κάποιο ματς να κάνει παράλογα πράγματα, να ξεφεύγει από το πλάνο, να χάνει την ψυχραιμία και την προσήλωσή του. Ακόμα και στον 5ο αγώνα πέρσι, που ο Καλαϊτζάκης τον «έπνιξε», νηφάλιος ήταν, δεν έψαχνε να παραδώσει αλλού την ευθύνη.

Ο ερχομός του Λορέντζο Μπράουν θα επιτρέψει στην πορεία της σεζόν, να χρησιμοποιήσει ακόμα και σχήμα με Σλούκα και τον ίδιο μέσα συν τον Ναν, έχοντας δηλαδή δύο πόλους δημιουργίας και μετατρέποντας για κάποιες φάσεις τον Σλούκα σε δυάρι, ώστε να βρίσκει πιο ξεκούραστα σουτ από το τρίποντο, έχοντας και τον Ναν στο 3. Πυρηνική περιφέρεια.

Με τον Μπράουν, ο Σλούκας θα έχει τη σωματική δύναμη σε πόδια και χέρια να εκτελεί καλύτερα και να μην ξεκινήσει με τα ποσοστά στο τρίποντο που είχε πέρσι μέχρι και τον Γενάρη. Δε θα χρειάζεται και να πιεστεί περισσότερο μέσα στο ματς.

Τέταρτον, ο Λορέντζο Μπράουν με το ανθεκτικό του σώμα στις επαφής, θα προσφέρει ξεκούραση τις στιγμές που θα έχει τη μπάλα και στους υπόλοιπους της πεντάδας, όπως τον Λεσόρ, που είναι πολύτιμος για άλλη μια χρονιά.

Ένας Λεσόρ που δεν θα χρειάζεται να περιμένει το τάισμα από τον Σλούκα ή τον Ναν, αλλά θα έχει κι έναν ακόμα συμπαίκτη που να παίζει άρτια το pick ‘n’ roll.

Ο ερχομός του Λορέντζο Μπράουν γρήγορα στο φινάλε της περασμένης σεζόν, έκανε πολλούς να τον «ξεχάσουν». Κι η γενικότερη σιγουριά που αποπνέει ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, συνέβαλε σε αυτό.

Παναθηναϊκός: Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για τον Λορέντζο Μπράουν…

Από το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν όμως θα καταλάβουμε ότι στο πιο απαισιόδοξο σενάριο, θα είναι στις 5 καλύτερες μεταγραφές της Ευρωλίγκας. Στο ρεαλιστικό θα είναι στις 3 καλύτερες. Στο αισιόδοξο, θα ειναι η καλύτερη μεταγραφή.

Με τον Λορέντζο Μπράουν ο Παναθηναϊκός θα μειώσει στο ελάχιστο τα διαστήματα που κολλάει στην επίθεση, που τα είδαμε κατά κόρον τη χρονιά που πέρασε μέχρι τον Ιανουάριο και μετά αποσπασματικά σε ματς με αντιπάλους ομάδες με σκληρές άμυνες.

Ο Μπράουν θα επιτρέψει στον Σλούκα, τον Γκραντ, τον Ναν, τον Γκριγκόνις, να έχουν και μια κακή ημέρα παραπάνω, χωρίς να υπάρχει το άγχος του «αν δεν αποδώσω, τότε θα υπάρχει πρόβλημα».

Κάνει τον Παναθηναϊκό Λερναία Ύδρα. Όλα αυτά πάντοτε με την σημείωση πως δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και πως ο Παναθηναϊκός δε θα χρειαστεί να παίξει ματς χωρίς τον Λεσόρ.

Σε μια εβδομάδα αρχίζουν τα φιλικά για τους Πράσινους, στις 15/9 θα έχουμε μια πρώτη καλή εικόνα, οπότε αναμένεται με τρομερό ενδιαφέρον το πώς θα παίζει ο Παναθηναϊκός έχοντας έναν ακόμα τόσο υψηλού επιπέδου παίκτη στο ρόστερ του.