Τι έκαναν οι ανταγωνιστές ΠΑΟ - Ολυμπιακού: Οι 5 καλύτερες μεταγραφές στην Ευρωλίγκα εκτός από εκείνες των αιωνίων
Βρείτε μας στο

To Final Four της Ευρωλίγκας για τη νέα χρονιά δεν είναι ακόμα γνωστό που θα διεξαχθεί (η Βαρκελώνη είναι η επικρατέστερη έδρα, με το Βελιγράδι και το Αμπού Ντάμπι αουτσάιντερ), για πολλούς Έλληνες φιλάθλους όμως είναι απολύτως προβλέψιμο το ζευγάρι του τελικού.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διαθέτουν τους δύο καλύτερους προπονητές της Ευρωλίγκας. Το δυσάρεστο για τους ανταγωνιστές τους είναι ότι φέτος διαθέτουν και τα καλύτερα ρόστερ της διοργάνωσης. Με Βεζένκοφ, Φουρνιέ, Ντόρσεϊ, Έβανς και Βιλδόσα ενισχυμένοι οι «ερυθρόλευκοι», με Μπράουν, Οσμάν και Γιούρτσεβεν οι «πράσινοι», θυμίζουν εποχές 2009 και για πολλούς η πρώτη θέση στη regular season θα είναι αποκλειστικά υπόθεση των δύο. Αν κάνουν το 1-2, κάτι που φαντάζει πράγματι πολύ πιθανό θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ και θα μπορούν να ανταμώσουν μόνο στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών συνηγορούν ότι πρόκειται για τα δύο πιο πλήρη ρόστερ στη διοργάνωση. Οι ελληνικές ομάδες είναι μαζί στην πρώτη θέση για την κατάκτηση της κούπας, στον απόηχο των μεταγραφικών πεπραγμένων του καλοκαιριού. Ο Ολυμπιακός εκτόξευσε το μπάτζετ του συγκριτικά με πέρσι, ενώ ο Παναθηναϊκός απέκτησε βάθος και ποιότητα σε όλες τις θέσεις.

Υπάρχει ομάδα να κοιτάξει στα μάτια τους «αιώνιους»; Η Ρεάλ μοιάζει αποδυναμωμένη, αλλά είναι πάντα Ρεάλ. Μπαρτσελόνα και Μονακό μόνο αμελητέες ποσότητες δεν είναι, ωστόσο είναι αλήθεια ότι δεν διαθέτουν το βάθος των δικών μας. Σε ένα top-5 μεταγραφών της φετινής Euroleague οι τέσσερις θα μπορούσαν άνετα να είναι «κοκκινοπράσινες» (με Βεζένκοφ, Φουρνιέ, Μπράουν, Οσμάν), αυτό όμως που θα επιχειρήσουμε εδώ είναι ένα top-5 μεταξύ όλων των υπολοίπων. Τι θα λέγατε λοιπόν για μια αντίστροφη μέτρηση;

5. Φουρκάν Κορκμάζ

Η περιφερειακή γραμμή της Μονακό περιλαμβάνει πλέον τον Μάικ Τζέιμς, τον Νικ Καλάθη, τον Έλι Οκόμπο, τον Άλφα Ντιάλο, τον Ματ Στραζέλ και τον Φουρκάν Κορκμάζ. Στα 27 χρόνια του ο Τούρκος γκαρντ/φόργουορντ άφησε ύστερα από μια επταετία το NBA και υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 χρόνων με τον γαλλικό σύλλογο. Ο Κορκμάζ επιλέχθηκε στο Νο26 του Draft 2016 από τη Φιλαδέλφεια, στην οποία εντάχθηκε ένα χρόνο αργότερα. Στη θητεία του στους Σίξερες είχε 6.8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ μέσο όρο σε 328 αγώνες.

4. Κέβιν Πάντερ

Τι έκαναν οι ανταγωνιστές ΠΑΟ - Ολυμπιακού: Οι 5 καλύτερες μεταγραφές στην Ευρωλίγκα εκτός από εκείνες των αιωνίων

Το καλοκαίρι του 2023 η Μπαρτσελόνα συμφώνησε με τον Κέβιν Πάντερ  για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, αλλά έχοντας καθυστερήσει πολύ να βρει άκρη με την αποδέσμευση του Νίκολα Μίροτιτς δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει το deal. Το έκανε όμως το φετινό καλοκαίρι, εκμεταλλευόμενη και την αδυναμία της Παρτιζάν να καλύψει τα 2,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούσαν στο δεύτερο χρόνο συμβολαίου του χαρισματικού σκόρερ.

Την αποθέωσε ο Βλάσης Μπονάτσος: Η ηθοποιός που παρουσίασε το πρώτο «Ok» ήταν μια απ’ τις ομορφότερες Ελληνίδες των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αποθέωσε ο Βλάσης Μπονάτσος: Η ηθοποιός που παρουσίασε το πρώτο «Ok» ήταν μια απ’ τις ομορφότερες Ελληνίδες των 90’s

Στη διετία του στο Βελιγράδι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είχε 15,5 πόντους και 2,5 ασίστ κατά μ.ο. με 51,5% στο δίποντο και 39,5% στο τρίποντο. «Θέλω να είμαι ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα», δήλωσε κατά την παρουσίαση του», ο παίκτης που αλλάζει το status της περιφέρειας των «μπλαουγκράνα».

4. Τζόρνταν Νουόρα

Μετά από δύο αμιγώς αποτυχημένες σεζόν στην Ευρώπη, η Αναντολού Εφές θα προσπαθήσει να επιστρέψει δυναμικά και ο Τζόρνταν Νουόρα αναμένεται να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Ο πρωταθλητής NBA του 2021, ως συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, έφυγε από τις ΗΠΑ για την Ευρώπη σε εντελώς ασυνήθιστη ηλικία. Είναι μόλις 25 ετών και μετά από 206 συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, με μέσο όρο 7,6 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 1 ασίστ, θα κοσμεί τα παρκέ της Euroleague.

2. Ουέιντ Μπόλντγουιν

Πιο ώριμος από ποτέ την περσινή αγωνιστική περίοδο ή αλλιώς ο «σκιώδης» MVP της regular season, με 17,4 πόντους, 4,9 ασίστ, 2,5 ριμπάουντ και 39,1% στο τρίποντο κατά μέσο όρο. Ίσως η εξέλιξη της σειράς των πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό να ήταν διαφορετική αν δεν είχε τραυματιστεί στο πρώτο παιχνίδι. Από φέτος θα ηγείται της Φενερμπαχτσέ, με την οποία υπέγραψε για 2+1 χρόνια. O τουρκικός σύλλογος απέκτησε και τον πρώην συμπαίκτη του στη Μακάμπι, τον φόργουορντ Μπόνζι Κόλσον – άλλη μία μεταγραφή από το πάνω ράφι.

1. Σερτζ Ιμπάκα

Τι έκαναν οι ανταγωνιστές ΠΑΟ - Ολυμπιακού: Οι 5 καλύτερες μεταγραφές στην Ευρωλίγκα εκτός από εκείνες των αιωνίων

Αν η Ρεάλ είναι τρίτο φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, ο λόγος είναι η πανίσχυρη front line που διαθέτει με την προσθήκη του Σερτζ Ιμπάκα δίπλα στον Έντι Ταβάρες. Δεν χρειάζονται συστάσεις. O πρωταθλητής NBA το 2019 με τους Ράπτορς και τρεις φορές μέλος της κορυφαίας αμυντικής πεντάδας του NBA, είναι ένας «δυναμίτης» μέσα στο ζωγραφιστό και η επιλογή του να παίξει πέρσι στην Μπάγερν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη. Η τάξη αποκαταστάθηκε με την «προαγωγή» του στη Ρεάλ ύστερα από τη σπουδαία σεζόν που έκανε, ως δεύτερος ριμπάουντερ και τρίτος μπλοκέρ της διοργάνωσης.