Δημήτρης Ράλλης: Τα στοιχεία του 19χρονου επιθετικού που ανάγκασαν τον Φαν Πέρσι να του δώσει φανέλα βασικού στο ολλανδικό πρωτάθλημα

Το μέλλον του ανήκει, ελπίζουμε σε αυτό να συμπεριλαμβάνεται και η «Γαλανόλευκη»
Δημήτρης Ράλλης: Τα στοιχεία του 19χρονου επιθετικού που ανάγκασαν τον Φαν Πέρσι να του δώσει φανέλα βασικού στο ολλανδικό πρωτάθλημα
1 Οκτωβρίου 2024 | 22:08

Υποδέχτηκε την μπάλα με πλάτη, αφού πρώτα έκανε την κίνηση γρήγορα ώστε να βγει μπροστά από τον αντίπαλο, δίνοντας έτσι πάσα και επιλογή στον συμπαίκτη του. Με το που ήρθε σε επαφή με το τόπι την επέστρεψε κάνοντας ταυτόχρονα, αστραπιαία, κίνηση στο χώρο για να ξεμαρκαριστεί και να βγει μπροστά. Το τριγωνάκι πέτυχε, ο Δημήτρης Ράλλης ήταν πια μπροστά από τους «άλλους», εφορμώντας με ταχύτητα προς το τέρμα. Κι εκεί φυλούσε το καλύτερο. Ένα μονοκόμματο βολέ στην κίνηση, η μπάλα έφυγε σαν βολίδα από το πόδι του, άπιαστο.

Τι φοβερός τρόπος να βάλει κανείς το πρώτο του γκολ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τι εμφατικός πρόλογος σε μια καριέρα. Γιατί το αν ένας ποδοσφαιριστής καταλαβαίνει το άθλημα σε βάθος, φαίνεται από τον τρόπο που κινείται, που σκέφτεται. Το υπόλοιπο είναι (το) ταλέντο. Όταν αυτά ενώνονται, προκύπτει αυτό που λέμε «κελεπούρι». Και ο Δημήτρης Ράλλης, το λέμε δυνατά κι ας είναι πολύ μικρό το δείγμα που έχουμε από μεριάς του, είναι ένα παιδί που το έχει, ένα παιδί με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Το γκολ του φανερώνει ξεκάθαρα γνώση και μυαλό.

Το ‘χαμε βέβαια ψυλλιαστεί. Δεν σε βάζει 11άδα κοτζάμ Ρόμπιν Φαν Πέρσι αν δεν πληροίς συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια. Η άλλοτε μεγάλη δόξα των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει τα πρώτα του βήματα ως προπονητής στην Χέρενφεν και είδε στον 19χρονο ομογενή τα στοιχεία που έκρινε πως άξιζε ευκαιρίας.

Δεν ήταν η πρώτη φετινή συμμετοχή για τον Δημήτρη Ράλλη, κατά σειρά ήταν η 4η. Έκανε ντεμπούτο κόντρα στον Άγιαξ, συνέχισε στα ματς με Ουτρέχτη και Χρόνιγχεν. Μόνο που στα 3 αυτά παιχνίδια ήρθε από τον πάγκο. Δέκα λεπτά κόντρα στον «Αίαντα», 7 (λεπτά) και 4 στα δύο επόμενα, αντίστοιχα.

Μέσα από το αγάλι – αγάλι, χτιζόταν κάτι. Μια διαδικασία. Για να καταλάβετε έχει κοντά 2ετία από τότε που υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Το αποτέλεσμα της πορείας ωρίμασης το είδαμε το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής (27/09). Ο νεαρός φορ ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης των «Νούφαρων» στο εκτός έδρας ματς με τη Χέρκουλες για την 7η αγωνιστική της Eredivisie.

Και ο Δημήτρης Ράλλης δικαίωσε τον προπονητή του για την εμπιστοσύνη. Πέρα από το γκολ ήταν γενικώς εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Δεν το χάρηκε ωστόσο όσο θα ήθελε για δύο λόγους. Αποχώρησε τραυματίας στο 71’ (υπέφερε από κράμπες) ενώ παρότι έφερε το ματς στα ίσα σκοράροντας (59’), οι απέναντι βρήκαν ακόμη ένα, στο 87’, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη (2-1).

Ο Δημήτρης Ράλλης έχει μεν ολλανδική υπηκοότητα αλλά ο πατέρας του, όπως φανερώνει και το επώνυμο, είναι Έλληνας (γεννημένος μάλιστα ανήμερα της εθνικής μας επετείου, στις 25 Μαρτίου του 2005) οπότε είναι σχετικά απλό πράγμα να πάρει το διαβατήριο αν και εφόσον το επιθυμήσει. Στις μικρές Εθνικές των «Οράνιε» έχει κατά καιρούς συμπεριληφθεί σε προεπιλογές, αλλά το πράγμα δεν πήγε ποτέ σε κάτι παραπάνω.

Οι άνθρωποι της «Γαλανόλευκης» δεν παρακολουθούν απλά την περίπτωσή του. Έχουν ήδη κάνει επαφή με τον παίκτη, το περιβάλλον του. Το αποκάλυψε ο ίδιος: «Ναι είχαμε πρόσφατα επικοινωνία». Μόνο που ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει: «Είναι πολύ νωρίς για να διαλέξω, δεν είναι αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή», εξήγησε.

Ναι, η περίπτωσή του έχει πολλά κοινά με αυτή του Κωνσταντίνου Καρέτσα στο γειτονικό Βέλγιο, του wonderkid της Γκενκ. Το καλό είναι πως οι άνθρωποι της ελληνικής Ομοσπονδίας έχουν αναλάβει δράση, κάνοντας ό,τι μπορούν για να πείσουν δυο παιδιά της ξενιτιάς να προτιμήσουν τα πάτρια εδάφη. Δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας, αλλά και μόνο που γίνεται προσπάθεια, πρέπει να το τονίσουμε. Κι άλλωστε έτσι δεν πείστηκε να φορέσει το εθνόσημο ο Χρήστος Ζαφείρης; Ο 21χρονος χαφ που έκανε ήδη ντεμπούτο επί ημερών Ιβάν Γιοβάνοβιτς σβήνοντας οριστικά την περίπτωση να παίξει για Νορβηγία. Ο Δημήτρης Ράλλης μπορεί κάλλιστα να βαδίσει στον ίδιο δρόμο.

 

 

 

 

 

 

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved