Πεπ Γκουαρντιόλα: Ο άνθρωπος που απέφευγε τα σκάνδαλα

Μια φρέσκια θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Πεπ Γκουαρντιόλα να φεύγει από τις ομάδες του πάντα την κατάλληλη στιγμή, λίγο πριν τις τιμωρίες και τα σκάνδαλα.

Σάλος έχει προκληθεί με την απόφαση της ανεξάρτητης επιτροπής της Premier League για την ενοχή της Μάντσεστερ Σίτι, σε 115 κατηγορίες.

Για να βλέπεις πιο συχνά τα καλύτερά μας άρθρα Add Menshouse.gr on Google

Οι “Πολίτες” αντιμετωπίζουν πρωτοφανές πρόβλημα και η όρεξη των ανταγωνιστών τους για “εκδίκηση” έχει ανοίξει, με τις φήμες να θέλουν αρκετούς από τους αντιπάλους της ομάδας του Μάντσεστερ να αξιώνουν πλέον τίτλους, τους οποίους στερήθηκαν στο διάστημα 2009-2018.

Μια υπόθεση, η οποία δεν αποκλείεται να επεκταθεί, μέσω ελέγχων, και σε μεταγενέστερο στάδιο.

Παράλληλα, μαζί με τα δεδομένα, σιγά – σιγά κάνουν και την εμφάνιση τους και οι πρώτες θεωρίες συνωμοσίας, με πιο ενδιαφέρουσα από αυτές να είναι εκείνη που εμπλέκει το όνομα του Πεπ Γκουαρντιόλα στην εξίσωση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα… λαγωνικά του διαδικτύου, ο Ισπανός προπονητής μπήκε στο μικροσκόπιο των φανς, όταν, την περασμένη σεζόν, αποφάσισε να αποσυρθεί για ακαθόριστο διάστημα από τους πάγκους, επικαλούμενος κούραση, κλείνοντας έτσι οριστικά τον κύκλο του στον αγγλικό σύλλογο.

Ως εδώ καλά… 

Οι καχύποπτοι των social media όμως θυμήθηκαν πως ο Πεπ έχει κάνει ακριβώς την ίδια κίνηση και σε προηγούμενη του ομάδα, την Μπαρτσελόνα, το 2012, τότε αλλάζοντας απλώς στρατόπεδο και όχι λόγω… κούρασης.

Τα πράγματα περιπλέκονται όλο και περισσότερο, αν ψάξουμε λίγο βαθύτερα, καθώς θα διαπιστώσουμε πως και η ομάδα της Βαρκελώνης αντιμετώπισε, μετά την φυγή του Πεπ προβλήματα με τον νόμο και σκάνδαλα που έφεραν τριγμούς στο εσωτερικό και την φήμη της.

Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε η «Υπόθεση Νεγκρέιρα», η οποία αφορούσε σε ύποπτες πληρωμές της Μπάρτσα προς τον αντιπρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας της Ισπανίας. Οι πληρωμές αυτές κάλυπταν και την περίοδο 2008-2012, όταν… ο Πεπ ήταν προπονητής.

Μήπως ο εμβληματικός κόουτς ήξερε πράγματα και μυρίστηκε το κακό που έρχεται; Τόσο… τότε, όσο και… τώρα;

Κάμερα σε ‘μένα!

Η αλήθεια απέχει αρκετά από τους παραπάνω ισχυρισμούς του διαδικτύου, καθώς, αν ψάξει λίγο παραπάνω κανείς, θα διαπιστώσει πως κάποιες λεπτομέρειες και στοιχεία, καθώς και χρονολογίες, κάνουν την διαφορά και ξεκαθαρίζουν τα πράγματα.

Αρχικά, πιάνοντας πρώτα την υπόθεση της Μπαρτσελόνα, η έρευνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα ξεκίνησε το 2023, ήτοι έντεκα χρόνια μετά την φυγή του Γκουαρδιόλα από το Camp Nou. Οι αρχές ερεύνησαν τις διοικήσεις της Μπαρτσελόνα (Λαπόρτα, Ροσέλ, Μπαρτομέου) και δεν υπήρξε η παραμικρή νομική ένδειξη, κατηγορία ή εμπλοκή του Γκουαρντιόλα ή των παικτών του σε προσπάθεια αλλοίωσης αποτελεσμάτων. Επομένως, κάθε κατηγορία κατά του Πεπ δεν υφίσταται.

Έπειτα, αναφερόμενοι στην όλη υπόθεση της Σίτι, το πρόβλημα δεν ξεκίνησε το 2026, όταν και αποχώρησε ο Πεπ, αλλά το 2023, όταν και άρχισαν οι έρευνες για τις κατηγορίες. Επομένως ο Πεπ δεν τράπηκε σε φυγή μπροστά στο κακό που έρχεται, αλλά έμεινε άλλες τρεις σεζόν, σημειώνοντας επιτυχίες και ολοκληρώνοντας έναν σπουδαίο κύκλο στο Νησί.

Για την ακρίβεια, ο Πεπ έγραψε ιστορία με την Σίτι με τις διακρίσεις του να ζαλίζουν:

Τίτλοι:

Premier League (6): 2017–18, 2018–19, 2020–21, 2021–22, 2022–23, 2023–24

UEFA Champions League (1): 2022–23

FA Cup (2): 2018–19, 2022–23

EFL Cup / Carabao Cup (4): 2017–18, 2018–19, 2019–20, 2020–21

FA Community Shield (3): 2018, 2019, 2024

UEFA Super Cup (1): 2023

FIFA Club World Cup (1): 2023

Ρεκόρ στην Αγγλία:

Οι 100 βαθμοί (2017-18): Η ομάδα του σημείωσε το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην ιστορία της Premier League, κατακτώντας τον τίτλο ως “The Centurions”.

Το εγχώριο Treble (2018-19): Έγινε ο πρώτος προπονητής στην Αγγλία που κατέκτησε και τους τρεις εγχώριους τίτλους (Πρωτάθλημα, FA Cup, League Cup) σε μία σεζόν.

Το Treble και η ισοφάριση του ρεκόρ της Γιουνάιτεντ (2022-23): Η Σίτι κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League, επίδοση που κρατούσε στα χέρια της μόνο η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ.

4 Σερί Πρωταθλήματα (2021-2024): Η Σίτι έγινε η πρώτη και μοναδική ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατέκτησε 4 συνεχόμενους τίτλους πρώτης κατηγορίας.

Βέβαια… αν θέλουμε να είμαστε λίγο παραπάνω καχύποπτοι, παρόλο που δεν μπορούμε να πούμε πως έχει κάποια ευθύνη, είτε στη μία – είτε στην άλλη περίπτωση, πράγματι, ο Πεπ έφυγε ακριβώς πριν σκάσει η απόφαση της ανεξάρτητης επιτροπής. Που κάνει, πλέον, τα πράγματα αρκετά δύσκολα για τους “Πολίτες”. Έμεινε δηλαδή όσο τα πράγματα ήταν ακόμη καλά για την ομάδα του, αλλά αποχώρησε λίγο πριν το μεγάλο “ΜΠΑΜ“.

Άρα… μπορεί όντως να μυρίζεται πότε έρχονται τα πολύ “σκούρα” και φεύγει για άλλες πολιτείες.

Ταλέντο, προαίσθημα ή βαθύτερη γνώση του προβλήματος, που χτυπάει την πόρτα; Ίσως και να μην μάθουμε ποτέ…