Κλοπ-ισω τους σε έχουν Σατανά!
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Κλοπ-ισω τους σε έχουν Σατανά!

Στα χέρια του Γερμανού, ο κοιμώμενος γίγαντας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θυμίζει ένα ηφαίστειο που βρυχάται ξανά...

Κάθε σεζόν προπονητικής καριέρας και ένα Τσάμπιονς Λιγκ; Σε τρία χρόνια τέτοιας ο Ζινεντίν Ζιντάν χρειάζεται ακόμα πέντε ματς για να γίνει ένας μύθος (και των πάγκων), οδηγώντας -ως μέχρι πρότινος rookie- τη Ρεάλ σε ένα αδιανόητο «θρι-πιτ». Ανάλογα ιστορικό επίτευγμα κυνηγά ο Γιουπ Χάινκες, επιδιώκοντας να γίνει ο πρώτος με δύο διαδοχικά τρεμπλ στο παλμαρέ του, έχοντας, ο αθεόφοβος, φτάσει προσωπικά τις 12 σερί νίκες στη διοργάνωση. Αλλά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να φανεί συνεπής στο δικό του ραντεβού με τη δόξα. Η πρώτη σεζόν του σε top ευρωπαϊκό κλαμπ ενδέχεται να συνδυαστεί με τρεμπλ, αλλά και με ένα μυθικό αήττητο ρεκόρ στο πρωτάθλημα.

Υπάρχει όμως και ένας τύπος, που φαίνεται ότι δεν… συγκινείται διόλου απ’ όλα τα προαναφερόμενα, έχοντας αποδεδειγμένα κάποιες ενστάσεις. Με τον τρόπο που τις κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης στον Πεπ Γκουαρδιόλα, μάλλον θα πρέπει να τις λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους οι τρεις σφετεριστές του ευρωπαϊκού θρόνου.

Ο Γιούργκεν Κλοπ το διεμήνυσε ξεκάθαρα στον Ισπανό, προτού σιγήσει με τρόπο εκκωφαντικό την υπερηχητική Μάντσεστερ Σίτι. «Δεν θα αρέσει καθόλου στην αντίπαλό μας ο τρόπος που θα κάνουμε άμυνα και επίθεση», είπε με περίσσιο θράσος στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς ο Γερμανός.

Δεν ήξερε, δεν ρώταγε ο Πεπ; Απεναντίας, ήξερε πολύ καλά. Ακόμα και όταν στην Μπουντεσλίγκα είχε εξ’ ορισμού πολύ καλύτερο φύλλο (Μπάγερν VS Ντόρτμουντ γαρ), ο Κλοπ εξελίχθηκε στον κακό μπελά του. Δύο φορές του πήρε το Σούπερ Καπ, ενώ τον Απρίλη του 2014 τον υποχρέωσε στη βαρύτερη εντός έδρας ήττα της καριέρας του σε επίπεδο πρωταθλήματος, με την Ντόρτμουντ να κάνει περίπατο στο Μόναχο (0-3).

Ακόμα και τη σεζόν που οι Βεστφαλοί τερμάτισαν στην τελευταία θέση στον α’ γύρο (2014/15), βρήκε τον τρόπο να του κάνει μπλόφα. Όταν για τα ημιτελικά του κυπέλλου οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο «Αλιάντς Αρένα», οι Βαυαροί ήταν στο +37 από την Μπορούσια στο πρωτάθλημα. Ο στόχος του τρεμπλ εγκαταλείφθηκε νωρίτερα του αναμενόμενου. Η Ντόρτμουντ πήρε 1-1 στο 120λεπτο και απέκλεισε την αντίπαλό της στα πέναλτι (με το απίθανο… 2-0).

Στα δικά του χρόνια στη Βεστφαλία, το ζευγάρι απέκτησε τη διάσταση του «Klassiker», όρος που οδεύει προς… κατάργηση, μετά και το 6-0 του περασμένου Σαββάτου.

Ο Γκουαρδιόλα γνώριζε λοιπόν από πρώτο χέρι τι εστί Γιούργκεν Κλοπ στα μεγάλα ματς. Απλώς, τώρα έμαθε με επώδυνο τρόπο τι εστί και «Ανφιλντ» σε περιστάσεις που η μπάλα «καίει».

Ποιος να του το ‘λεγε ότι η καλύτερη επίθεση φέτος στην Ευρώπη θα ολοκλήρωνε 90λεπτο χωρίς τελική εντός εστίας!

Μόνο ένας… σατανικός νους θα μπορούσε να εμπνευστεί κάτι τέτοιο. Μετατρέποντας μάλιστα σε μηχανή εξολόθρευσης μια άμυνα που προκαλούσε χλεύη στην ποδοσφαιρική κοινή γνώμη έως τα μέσα της σεζόν.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

«Η Λίβερπουλ είχε ήρωες σε όλες τις γωνιές του γηπέδου», σχολίασε ο Φρανκ Λάμπαρντ, υπογραμμίζοντας ουσιαστικά την άρτια πνευματική προετοιμασία των 11 «ορκισμένων» μαχητών με τα κόκκινα.

Όσοι θεωρούσαν εξ’ αρχής ότι η συνεργασία Λίβερπουλ – Κλοπ θα συνθέσει ένα «εκρηκτικό» μείγμα, έχουν αρχίσει να αισθάνονται δικαιωμένοι. Στα χέρια του, ο κοιμώμενος γίγαντας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν σχεδόν δεδομένο ότι θα θυμίσει ένα ηφαίστειο που βρυχάται ξανά. Και όταν η Λίβερπουλ βρυχάται, έχει αποδειχτεί ιστορικά πως είναι αλλεργική με την αποτυχία.

Είναι δυνατόν να θεωρούμε το αουτσάιντερ της τετράδας ένα σύλλογο που έχει 7/9 προκρίσεις σε ημιτελικά Κυπέλλου Πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ και 5/7 νίκες σε τελικούς (συμπεριλαμβανομένου του «σικέ»-χαμένου στο «Χέιζελ»);

Κάτι μας λέει ότι οι κύριοι Ζιντάν, Χάινκες και Βαλβέρδε θα είχαν πια ως τελευταία επιλογή ενόψει ημιτελικών μια χειραψία με τον Γιούργκεν Κλοπ, κάτω από την επιγραφή «This is Anfield»…