Τελικά μήπως αυτός είναι ο πιο υπερτιμημένος παίκτης της Ευρωλίγκας;
Βρείτε μας στο

Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση το μενού είχε σφαλιάρα- ηχηρότατη, μάλιστα: «περήφανο» κίτρινο φύλλο αγώνα με 20άρα στο κεφάλι από την πανίσχυρη (αλλά όχι κι ευρισκόμενη στην καλύτερή της φόρμα- για την πρεμιέρα μιλάμε) ΤΣΣΚΑ. Ο ίδιος ήταν μια από άνοστα χόρτα με 7 πόντους και 1/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα.

Το δεύτερο ματς λειτούργησε έχοντας για ευαγγέλιό του τη ρήση που θέλει την επανάληψη να είναι η μητέρα της μαθήσεως και επήλθε δεύτερο χαστούκι- ακόμα πιο οδυνηρό, τούτη τη φορά: η «άσημη» Γκραν Κανάρια πέτυχε την παρθενική της νίκη στην Ευρωλίγκα, ρίχνοντας στο καναβάτσο το μεγάλο όνομα. Αυτός γι’ ακόμα μία φορά… έθελξε με την εμφάνισή του (ΝΟΤ), πετυχαίνοντας 7 ολόκληρους πόντους με 0/5 δίποντα και 2/7 τρίποντα, συν το αστρονομικό νούμερο των 2 ριμπάουντ.

Χθες το βράδυ, όμως, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας σχεδόν σάρωσε- έχοντας πάντα στο μυαλό το πόσο άμορφη λάσπη ήταν μέχρι πρότινος: 15 πόντοι με σχετικά καλά ποσοστά (3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα) και 5 «σκουπίδια», βοηθώντας την Μπαρτσελόνα να σπάσει το ρόδι και φτάσει στην πρώτη της νίκη την τρέχουσα σεζόν, έστω και εντός έδρας απέναντι στην Μπάγερν, την οποία δεν τη λες ακριβώς και νέα Γιουγκοπλάστικα.

Επομένως, όλα καλά με τον Κρις Σίνγκλετον στην ισπανική ομάδα, έτσι δεν είναι;

Όχι, δεν είναι έτσι: ο Αμερικανός φόργουορντ λογίζεται ως ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης και πήγε στην ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς με μοναδικό στόχο να δημιουργήσει μυθικό δίδυμο μαζί με τον Κέβιν Σεραφέν στη θέση του PF, επαναφέροντας την Μπάρτσα στο δρόμο των πορτοκαλί επιτυχιών (μην ξεχνάμε πως τα δύο τελευταία χρόνια οι Μπλακουγκράνα πραγματοποιούν τραγικές regular seasons και δεν έχουν περάσει καν στα playoffs).

Αυτό που κάνει, φυσικά, τους ανθρώπους του συλλόγου να αισθάνονται πιο «προδομένοι» κι από τον Ιούλιο Καίσαρα μόλις είδε τον Βρούτο κι άρχισε τα «Κι εσύ τέκνον;»,  είναι το γεγονός πως το συμβόλαιο του 29χρονου παίκτη είναι της τάξης των 1.8 εκατομμυρίων ευρώ- κάτι που τον κάνει, δηλαδή, έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού.

Η Μπαρτσελόνα έδωσε εξωγηπεδική «μάχη» προκειμένου να κάνει δικό της τον Σίνγκλετον μετά τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν αρκετές οι ομάδες που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Έτσι, οι Ισπανοί αναγκάστηκαν να βρουν ένα σφυράκι και να σπάσουν θορυβωδώς τον κουμπαρά τους για να τον πείσουν να υπογράψει σ’ αυτούς.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Τελικά μήπως αυτός είναι ο πιο υπερτιμημένος παίκτης της Ευρωλίγκας;

Το «πρόβλημα», λοιπόν, γιγαντώνεται αν αναλογιστεί κανείς το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτησή του. Είναι, ωστόσο, τόσο μεγάλη έκπληξη η απόδοσή του;

Όχι και τόσο: ο πρώην NBAer (έπαιξε 3 χρονιές στον Μαγικό Κόσμο με την φανέλα των Ουίζαρντς) μετρούσε, χωρίς τη φετινή, τρεις σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Την πρώτη του με την Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν αρκετά καλός, τη δεύτερη στον Παναθηναϊκό βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο, όμως πέρυσι- αν και τα νούμερά του το «κρύβουν» εντέχνως- ειδικά από τον Γενάρη και μετά είχε πτωτική πορεία, με αρνητικό αποκορύφωμα τα εκτός έδρας ματς.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως παρά το γεγονός πως ήταν πενταδάτος σε όλους τους αγώνες της Ευρωλίγκας, το Τριφύλλι προτίμησε να μην ασχοληθεί καν με την ανανέωση του συμβολαίου του, περιοριζόμενο μονάχα σε μια διερευνητική συζήτηση. Εκ του πρώιμου αποτελέσματος, φαίνεται πως μάλλον σωστά έπραξε η διοίκηση των Πρασίνων- κυρίως αν αναλογιστούμε τα χρήματα που αξίωνε για να συνεχίσει στην Ελλάδα.

Τελικά μήπως αυτός είναι ο πιο υπερτιμημένος παίκτης της Ευρωλίγκας;

Μπορεί, λοιπόν, το δείγμα να είναι αρκετά μικρό (3 ματς σ’ έναν μαραθώνιο 30 αγωνιστικών δε λένε ακριβώς και όλη την αλήθεια), όμως είναι σαφές πως ο Κρις έχει ξεκινήσει με το λάθος πόδι την σεζόν. 9.6 πόντοι με 30% στα δίποντα και 28% στα τρίποντα, συν μόλις 5 ριμπάουντ, 0 (και ολογράφως προς αποφυγή στατιστικών παρεξηγήσεων: μηδέν) ασίστ και 2 λάθη ανά παιχνίδι δε δικαιολογούν ακριβώς τα περίπου 2 εκατομμύρια που κοστίζει.

Ο Σίνγκλετον είναι, θεωρητικά, ένας από τους 3 καλύτερους (μαζί με Πρίντεζη και Σενγκέλια, ενδεχομένως) power forward της Ευρώπης και επιβάλλεται να παίζει σαν τέτοιος φέτος.

Ναι, σύμφωνοι: ακόμα είναι νωρίς, χρειάζεται χρόνος για να μάθει τη νέα του ομάδα, πρέπει να «δέσει» με το σύνολο και να καταλάβει τι ακριβώς θέλει ο καινούργιος του προπονητής, όμως το σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκα είναι αμείλικτο- και η Μπαρτσελόνα μετράει ήδη 2 ήττες σε 3 αγωνιστικές. Κάτι τέτοια ξεκινήματα είναι που κόβουν εντέχνως τα φτερά σου και σε αφήνουν στο τέλος εκτός της πολυπόθητης οκτάδας στη βαθμολογία.

Τελικά μήπως αυτός είναι ο πιο υπερτιμημένος παίκτης της Ευρωλίγκας;

Αν θέλει, επομένως, να φανεί συνεπής στις πρόσφατες δηλώσεις του («Υπέγραψα για ένα χρόνο γιατί θέλω να βεβαιωθώ πως η ομάδα έχει χτιστεί για να κερδίζει τίτλους»), καλό θα ήταν να γυρίσει το αγωνιστικό του τσιπάκι και ν’ ανεβάσει την απόδοσή του.

Ειδάλλως, αν συνεχίσει έτσι, με αυτό το συμβόλαιο δικαίως θα λογίζεται ως ένας από τους πιο υπερτιμημένους παίκτες της Euroleague, αν όχι ο πιο υπερτιμημένος.

Και, άθελά του, θα δικαιώσει τον Παναθηναϊκό.

Την πρώην ομάδα του, δηλαδή, που το καλοκαίρι δεν ασχολήθηκε καν μαζί του…