Μετάλλαξη Όμικρον: Όλη η Ευρώπη παρακολουθεί αυτο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Δανία 
Βρείτε μας στο

Προετοιμασμένοι για ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού είναι η ιατρική κοινότητα στην Ελλάδα, αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η νέα παραλλαγή της Όμικρον, η οποία είναι γνωστή ως «Κένταυρος» αργά ή γρήγορα θα κυριαρχήσει στην χώρα.

Στην ουσία πρόκειται για μια υποπαραλλαγή  της μετάλλαξης Όμικρον με την επιστημονική ονομασία BA.2.75 η οποία στην ουσία δεν διαφέρει κατά πολύ από τις τελευταίες. Και αυτή παρουσιάζει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα και μολυσματικότητα, γεγονός που μεταφράζεται σε χιλιάδες κρούσματα τα οποία ορισμένοι επιστήμονες περιμένουν το Φθινόπωρο.

Μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου αναμένεται να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτό το νέο κύμα το οποίο θα αρχίσει να εξελίσσεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τους ειδικούς ωστόσο όσοι νοσήσουν, θα εμφανίσουν μια σειρά από συμπτώματα μέσα στο πρώτο 48ωρο, τα οποία μπορεί να προηγούνται ακόμη κι ενός θετικού τεστ.

Εάν, λοιπόν, νιώσετε βήχα, πυρετό, κόπωση, πονοκέφαλο, ρινική συμφόρηση ή καταρροή σε πρώτη φάση ή δευτερευόντως πονόλαιμο, διάρροια, δύσπνοια, εμετό και μυικούς πόνους τότε το πιθανότερο σενάριο είναι ότι έχετε μολυνθεί από τον «Κένταυρο» και καλό θα είναι να περιορίσετε τις επαφές σας αφού το self test ή ακόμη και το rapid test θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες πριν δείξουν και τις δύο γραμμές που υποδηλώνουν θετικό κρούσμα.