Έχετε συνειδητοποιήσει πόσα είναι τα ανεπίσημα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Ελλάδα;
Βρείτε μας στο

Ο χειμώνας είναι παραδοσιακά η εποχή όπου παρουσιάζεται η μεγαλύτερη αύξηση λοιμώξεων επομένως καλό θα είναι όλοι μας να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί αυτό το διάστημα, διότι στην ατμόσφαιρα κυκλοφορεί ένα εκρηκτικό μείγμα κορωνοϊού και εποχικής γρίπης.

Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουν ότι ο κορωνοϊός ανήκει πλέον στο παρελθόν, ωστόσο όπως ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, η Covid-19 βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας.

Ο κ. Λουκίδης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» και υπογράμμισε πως καθημερινά δηλώνονται περίπου επτά με οκτώ χιλιάδες κρούσματα Covid, όμως ανεπισήμως αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το θετικό είναι πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν δέχεται ιδιαίτερες πιέσεις, διότι παρά τα πολλά περιστατικά, δεν επηρεάζονται προς το παρόν οι σκληροί δείκτες και οι ημερήσιες εισαγωγές δεν ξεπερνούν τις 200 την ημέρα, όταν πέρυσι την ίδια εποχή ήταν 500.

Ο κ. Λυκίδης ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις ότι ξεμπερδέψαμε οριστικά με τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι τα πραγματικά κρούσματα ανά ημέρα φτάνουν τις 15 με 16 χιλιάδες (!), ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς που νοσούν, αποφεύγει να δηλώσει τα θετικά τεστ.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν σημαντικά οι νοσηλείες λόγω ιογενών λοιμώξεων. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα «βοηθήσει» και το γεγονός ότι φέτος δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο κόσμος θα βγει, θα διασκεδάσει, θα ταξιδέψει, θα έρθει σε επαφή με άλλα άτομα και γενικά θα κάνει πράγματα, που είχε στερηθεί την προηγούμενη τριετία.

Είναι πάντως σημαντικό, οι νεότεροι άνθρωποι να προστατεύσουν τις πιο ευπαθείς ομάδες, είτε με τακτικά τεστ, είτε αποφεύγοντας το συγχρωτισμό μαζί τους, εφόσον παρουσιάσουν ύποπτα συμπτώματα.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;