Με εισιτήριο, δωμάτιο, φαγητό μέσα: Το μοναδικό νησί που εν μέσω ακρίβειας κάνεις ποιοτικές διακοπές με 500€ την εβδομάδα
Βρείτε μας στο

Το φετινό καλοκαίρι όλοι πλέον παραδέχονται ότι ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι πολύ πιο φθηνό σε σχέση με ένα ταξίδι σε κάποιο ελληνικό νησί. Οι τιμές έχουν σκαρφαλώσει στα ύψη και οι πολίτες δυσκολεύονται να βρουν τον προορισμό εκείνον που θα συνδυάζει τις ποιοτικές διακοπές με τις προσιτές τιμές. Αν ψάξεις λίγο καλύτερα όμως θα δεις ότι ακόμα και φέτος που η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο, επιλογές υπάρχουν. Μια εξω αυτών είναι η αγαπημένη Αίγινα.

Η Αίγινα είναι ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα νησιά της χώρας μας, έχοντας καταφέρει να αποτελεί τη Νο1 επιλογή των Αθηναίων για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι πολλά περισσότερα από μια «κοντινή λύση ανάγκης».

Το γραφικό νησί με την τεράστια ιστορία και τον παραδοσιακό χαρακτήρα που πάει κόντρα στο πέρασμα των δεκαετιών φιγουράρει και φέτος με καμάρι στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων σε ό,τι αφορά στους κοντινούς προορισμούς των Ελλήνων.

Στην Αίγινα θα κολυμπήσεις σε ειδυλλιακά, πεντακάθαρα νερά, θα γευτείς πιάτα που θα έχεις να θυμάσαι και θα περιπλανηθείς στα δρομάκια του νησιού που θα σε οδηγήσουν στο Όρος της Αίγινας και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στο σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη στο Λιβάδι, το οποίο υποδέχτηκε κορυφαίες προσωπικότητας των γραμμάτων και των τεχνών της εποχής της μεγάλης έμπνευσης του συγγραφέα και δημοσιογράφου, αλλά και την Παλιαχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evagelos Stavropoulos (@optimus_photography) στις

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Στην Αίγινα θα χορτάσεις ήλιο, αρμύρα και… παράδοση, με τους λάτρεις του νησιού να δίνουν βάση στο «μυστικό» που ορισμένοι επιμένουν να αγνοούν: Τις υπέροχες παραλίες της.

Θέλεις γιατί είναι κοντά στην Αθήνα, θέλεις διότι τα Επτάνησα και οι Κυκλάδες της έχουν κλέψει τη δόξα, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τα «μυστικά διαμαντάκια» της Αίγινας που κάθε καλοκαίρι υποδέχονται κάθε λογής τουρίστες: Από ζευγάρια και οικογένειες μέχρι μοναχικούς ταξιδιώτες που αποζητούν την ηρεμία, τη χαλάρωση και σε πολλές περιπτώσεις την έμπνευση.

9 ευρώ εισιτήριο, δωμάτια από 41 ευρώ

Στην Αίγινα φτάνεις και φεύγεις ξοδεύοντας κάτι λιγότερο από 20 ευρώ συν το εισιτήριο του αυτοκινήτου σου. Αναζητώντας καταλύματα θα παρατηρήσεις πως πολλές είναι οι επιλογές που ξεκινούν από τα 41 ευρώ/βράδυ (και μάλιστα με θέα θάλασσα), ενώ αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν έχουν πρόβλημα να ξοδέψουν κάτι παραπάνω για μερικές ημέρες στο νησί, αξίζει να νοικιάσεις ολόκληρες κατοικίες μόνο για εσένα και την οικογένεια ή την παρέα σου. Λύσεις υπάρχουν για κάθε γούστο. Φρόντισε μόνο να ετοιμαστείς να επιστρέψεις με δύο – τρία κιλά περισσότερα, καθώς το φαγητό εκεί είναι σκέτος πειρασμός! Το βέβαιο είναι ότι με μπάτζετ 500€ θα περάσεις μια εβδομάδα ποιοτικών διακοπών, χωρίς να σου λείψει τίποτα.

Mustsee

Όλο το νησί! Δίχως ίχνος υπερβολής.

Δεν γίνεται να πιάσεις λιμάνι στην Αίγινα και να μην δεις από κοντά το πλακόστρωτο ψαροχώρι της Πέρδικας, δέκα περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο του νησιού ή τη Μονή που είναι γεμάτη από ελάφια, αγριοκάτσικα, σκίουρους και παγώνια που σε περιμένουν να τα ταΐσεις (!) και στην οποία φτάνεις με καραβάκι από το λιμάνι της Πέρδικας. Θα χρειαστείς μόλις 10 λεπτά.

Με εισιτήριο, δωμάτιο, φαγητό μέσα: Το μοναδικό νησί που εν μέσω ακρίβειας κάνεις ποιοτικές διακοπές με 500€ την εβδομάδα

Πέρδικα / Tripadvisor

Η συγκεκριμένη εκδρομή είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να αποβάλλεις άγχος και κούραση και να «δραπετεύσεις» από κάθε στρεσογόνα σκέψη. Ο άγριας ομορφιάς αρχαίος οικισμός του Ελαιώνα αξίζει κι αυτός μια επίσκεψη. Μη φύγεις αν δεν έχεις επισκεφτεί το Μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου.

Πού να κολυμπήσεις

Η παραλία της Μονής μπορεί να μην είναι από τις δημοφιλέστερες, είναι όμως πολύ καθαρή, όμορφη και σχετικά οργανωμένη, καθώς διαθέτει ένα beach bar για να προμηθευτείς τον καφέ ή το αναψυκτικό σου.

Για τους περισσότερους, η ωραιότερη παραλία του νησιού δεν είναι άλλη από το Κλήμα -γνωστό και ως Κλειδί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαίρη Αρώνη (@marymaryaroni) στις

Πρόκειται για έναν καταγάλανο κολπίσκο με λευκή αμμουδιά «ντυμμένο» με άγρια βράχια που δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω στην όλη αίσθηση. Είναι οργανωμένη, ωστόσο μπορείς να βρεις και μερικές γωνιές απόλυτης ηρεμίας. Έχει χαρακτηριστεί ως η παραλία με τα πιο καθαρά νερά στο νησί και μεταξύ μας… και λίγα λένε!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pan🧿s L. Karavias (@panos_l_karavias) στις

Αν δεν σε τρομάζουν τα δύσκολα, ο Σαρπάς θα σε αποζημιώσει με την ομορφιά και τη δροσιά του. Δύσβατος μα πανέμορφος, θα σε καλέσει να «παλέψεις» με μια δύσκολη κατηφόρα για να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά του, αλλά δεν θα το μετανιώσεις στιγμή.

Οδηγώντας 15 λεπτά από το κέντρο του νησιού, φτάνεις στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία Αγία Μαρίνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgia Mavragani (@georgia__mav) στις

Την προτιμούν οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως διαθέτει τη μεγαλύτερη αμμουδιά σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες. Χαλαρωτική και πλήρως οργανωμένη, είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες.

Με εισιτήριο, δωμάτιο, φαγητό μέσα: Το μοναδικό νησί που εν μέσω ακρίβειας κάνεις ποιοτικές διακοπές με 500€ την εβδομάδα

Αγία Μαρίνα / Tripadvisor

Ο αμμώδης κολπίσκος της Αιγινήτισσας με τους μυρωδάτους ευκαλύπτους και ο Μαραθώνας -5 λεπτά από την πόλη- είναι ό,τι πρέπει αν είσαι τύπος που προτιμά τη φασαρία των ενώ επιλογές για μπάνιο υπάρχουν και στο κέντρο του νησιού. Αν πάλι δεν θέλεις να βγεις εκτός πόλης, η Αύρα και η Κολώνα είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη petros drettas (@petrosdurden) στις

Τέλος, μέχρι σήμερα έχει την τιμητική της η παραλία Λουτρά στη Σουβάλα, που παλιά θεωρούνταν ως τόπος με ιαματικά νερά. Μικρή και βραχώδης, προτιμάται από τους φανατικούς του κολυμπιού που δεν αφήνουν λεπτό τη μάσκα και τον αναπνευστήρα τους.

Όπως είπαμε, οι επιλογές στην Αίγινα είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Αρκεί να έχεις καλή παρέα, όρεξη για περιπέτεια και αγάπη στο καλό, νησιώτικο φαγητό. Φέτος ειδικά, που οι τιμές έχουν ξεφύγει η αρχοντική Αίγινα δεν σταματά να γυρνά στο μυαλό μας…