Από Πάσχα καλοκαίρι: Στο χωριό με τα πιο ζεστά και διαυγή νερά στην Ελλάδα τα μπάνια έχουν ήδη αρχίσει
Βρείτε μας στο

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του Απρίλη ακόμα, κάποιοι τολμηροί όμως έχουν ήδη ξεκινήσει τις πρώτες βουτιές. Ναι, ok, το καλοκαίρι αργεί ακόμα, όμως κάποια ελληνικά μέρη δεν χρειάζεται να το περιμένουν. Έχουν έτσι κι αλλιώς τους πιο πολλούς μήνες καλοκαίρι και οι κάτοικοί τους το απολαμβάνουν και με το παραπάνω. Ένας από τους προορισμούς που δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα για ένα μίνι καλοκαίρι πριν το κανονικό είναι η Μηλίνα Πηλίου, η οποία το φετινό Πάσχα αναμένεται να βρεθεί πολύ ψηλά στη λίστα των εκδρομέων.   

Και όχι άδικα, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, καθώς μιλάμε για ένα παραθαλάσσιο χωριό με τα πιο ζεστά και διαυγή νερά στην Ελλάδα…

Από Πάσχα καλοκαίρι: Στο χωριό με τα πιο ζεστά και διαυγή νερά στην Ελλάδα τα μπάνια έχουν ήδη αρχίσει

Ποια είναι, όμως, η Μηλίνα; Η πρώτη απάντηση μοιάζει κοινότοπη και αρκετά απλοποιημένη, όμως αγγίζει απόλυτα την αλήθεια: ένα επίγειος παράδεισος στα νότια του Πηλίου, που σαν άλλη Σειρήνα παίζει το μαγευτικό της τραγούδι και προσκαλεί τον επισκέπτη να παραδοθεί.

Ένα παραθαλάσσιο χωριό που διατηρεί- παρά το γεγονός πως υπό… νορμάλ συνθήκες σφύζει από ζωή- ακέραιο τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, γεμάτο μικρούς, μαγευτικούς κολπίσκους σε ολόκληρη την ακτογραμμή του, με νερά που θεωρούνται από τα πιο καθαρά ολόκληρης της Ελλάδος (αν όχι τα πιο καθαρά της χώρας μας).

Πέραν της υπέροχης θάλασσας, ωστόσο, η Μηλίνα παρουσιάζει και ιστορικό ενδιαφέρον: στο φυσικό της λιμάνι, στο Βαλτούδι, βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Ανδρέα. Εκεί υπάρχουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης των Ολιζών, η οποία ανήκε στο βασίλειο του Φιλοκτήτη, που, σύμφωνα με τον Όμηρο, έλαβε μέρος στον Τρωικό πόλεμο παρέχοντας σημαντική βοήθεια (απέστειλε καράβια και πληθώρα από τοξότες).

Από Πάσχα καλοκαίρι: Στο χωριό με τα πιο ζεστά και διαυγή νερά στην Ελλάδα τα μπάνια έχουν ήδη αρχίσει

Από Πάσχα καλοκαίρι: Στο χωριό με τα πιο ζεστά και διαυγή νερά στην Ελλάδα τα μπάνια έχουν ήδη αρχίσει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Στα καταγάλανα νερά της Μηλίνας μπορεί κανείς να κολυμπήσει, προφανώς, να ψαρέψει, να κάνει θαλάσσια σπορ αν είναι φαν, ενώ όταν τελειώσει με όλ’ αυτά και η πείνα του φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, έχει την επιλογή να πάει σε κάποιο από τα ταβερνάκια και να φάει εύγευστο φρέσκο ψάρι.

Φυσικά, μιας και μιλάμε για ένα παραθαλάσσιο χωριό σπάνιας ομορφιάς, η μέρα σχεδόν επιβάλλεται να ολοκληρωθεί με έναν περίπατο στα στενά και τους δρόμους της Μηλίνας, για να ηρεμήσει το μυαλό και να ζεσταθεί η καρδιά.

Αν φτάσετε μέχρι εκεί, αξίζει να μεταβείτε και σε ένα από τα δύο μικρά νησάκια που βρίσκονται ακριβώς απέναντι, τον Αλατά και την Πρασούδα. Στον Αλατά βρίσκεται το  εκθαμβωτικό μοναστήρι των Αγίων Σαράντα ενώ στην Πρασούδα το βυζαντινό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.

Επομένως, τώρα πια ξέρετε: η Μηλίνα προσφέρει όλα όσα επιζητεί κάποιος από έναν «ατόφιο» καλοκαιρινό προορισμό, όμως έχει κάτι που δύσκολα μπορείς να το βρεις αλλού. Μπορείτε να φανταστείτε σε τι αναφερόμαστε; Ακριβώς: το καλοκαίρι εκεί έχει ήδη αρχίσει…