Βαθιά, πεντακάθαρα νερά, δωρεάν ξαπλώστρες: Η ελληνική παραλία των 25χλμ είναι η μεγαλύτερη και πιο ασφαλής στην Ευρώπη (Pics)
Βρείτε μας στο

Σου δίνει δικαιώματα να… γκρινιάξεις. Να φωνάξεις, να αισθανθείς, ώρες-ώρες, ντροπή. Να κατηγορήσουμε ο ένα τον άλλον για τα- αδιαμφισβήτητα πολλά- αρνητικά που έχουμε ο ένας και ο άλλος, αλλά και συνολικά σαν χώρα. Μπορεί να ψάχνεις, ενίοτε, τους λόγους για τους οποίους το συλλογικό μας επίπεδο κατοικοεδρεύει στο δάπεδο.

Εντάξει, ναι: η Ελλάδα σου δίνει «αφορμές» προκειμένου να την κατηγορήσεις, αλλά, παράλληλα, πρέπει να έχεις υποστεί επώδυνη λοβοτομή για να μην βλέπεις το προφανές: πως ο τόπος μας (ναι, γίναμε μελό- το δεχόμαστε) μοιάζει ανησυχητικά για τους «ανταγωνιστές» μας με επίγειο παράδεισο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Oikonomou (@giorgos.oikonomou7)

Όταν, μάλιστα, στην εξίσωση μπαίνουν και οι θάλασσες, τότε κερδίζουμε με γκολ από τ’ αποδυτήρια τον οποιονδήποτε αγώνα. Η Ελλάδα έχει εκθαμβωτικές γαλάζιες παραλίες, με βότσαλο, με άμμο, μέσα στη φύση, με πιο πρασινωπά νερά, με πιο βαθιά γαλάζια, έχει παραλίες στην πλειονότητα των νησιών της που αν πας κολλάς περισσότερο κι από μαστίχα σε παπούτσι, έχει παραλίες μικρές και πιο αγαπησιάρικες έχει… έχει… έχει…

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Έχει, απ’ ό,τι φαίνεται, και τη μεγαλύτερη και πιο ασφαλή παραλία αμμουδιάς σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση! Ο λόγος για το Μονολίθι, που βρίσκεται στα δυτικά του Νομού Πρέβεζας και έχει μήκος σχεδόν 25 ολόκληρων χιλιομέτρων. Η ακτή Μονολίθι εκτείνεται από το χωριό Μύτικας μέχρι το χωριό Καστροσυκιά του Δήμου Πρεβέζης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Krommydas (@johnkrommydas)

Από το σημείο εκείνο και μετά αρχίζει το λεγόμενο αισθητικό δάσος Μονολιθίου που έχει μήκος περίπου 8 χλμ και αποτελεί Αρχαιολογική Ζώνη Άλφα, με την οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα να απαγορεύεται δια ροπάλου λόγω της αρχαίας Νικόπολης.

Στο Μονολίθι θα βρεις κυριολεκτικά ό,τι ονειρεύεσαι από μια θάλασα. Έχει βαθιά, πεντακάθαρα νερά, ψιλό ψιλό χαλικακι και ακριβώς πίσω ένα επιβλητικό δάσος. Αν διψάσεις θα βρεις beach bar με χαλαρή μουσική και το καλύτερο όλων είναι ότι δεν θα χρειαστεί να δώσεις μια περιουσία για τις ξαπλώστρες. Είναι βλέπεις δωρεάν (πληρώνεις μόνο τον καφέ σου) ενώ αν είσαι λάτρης της μοναξιάς εκτός από την οργανωμένη παραλία μπορείς να βρεις και το δικό σου χώρο για να στήσεις την ομπρέλα σου και να μείνεις μακριά απ’ όλους. Ακόμη και σε αυτό, το μη οργανωμένο τμήμα θα βρεις ντουζιέρες και ό,τι άλλο χρειαστείς. Και φυσικά την ασφάλεια της απόστασης αν στην άκρη του μυαλού σου έχεις ακόμα την πανδημία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη zoomserie preveza (@zoomserie_preveza)

Τα νερά στο Μονολίθι βαθαίνουν απότομα και σε συνδυασμό με το κυματάκι δημιουργούν ένα μοναδικό γαλάζιο ψηφιδωτό που σε ξετρελαίνει.

Μια πολύ καλή πρόταση, λοιπόν, για όσους προτιμούν τις ήσυχες διακοπές του Σεπτέμβρη είναι να κάνουν μια βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια να κολυμπήσουν στο ονειρώδες και… αχανές Μονολίθι.

Γιατί, όπως λέει και εκείνη η παλιά διαφήμιση, μπορείς να ζήσεις το μύθο σου στην Ελλάδα. Έτσι δεν είναι;