Σεπτέμβρης όπως Αύγουστος: Στο ελληνικό νησί που δεν υπάρχουν καθόλου φίδια χαίρεσαι θάλασσα και φαγητό σε τιμές 40% κάτω
Βρείτε μας στο

Η Figaro έγραψε για το νησί των Δωδεκανήσων με το υπέροχο φαγητό που θυμίζει Κυκλάδες, διαθέτει σχήμα πεταλούδας και παραμένει εκτός ραντάρ του μαζικού τουρισμού. Και το όνομα αυτού, Αστυπάλαια. Είναι ένα νησί-σταθερή αξία. Δεν θα είναι ποτέ σούπερ γεμάτο, αλλά δεν θα είναι και άδειο. Κάθε καλοκαίρι θα έχει κόσμο καλής πάστας που θα περιπλανηθεί σε κάθε του πλευρά. Τα τόσα πολλά πλεονεκτήματα έκαναν την Αστυπάλαια περιζήτητη για διακοπές.  Και η La Reppublica που είχε ένα αφιέρωμα στα ελληνικά μέρη για διακοπές επέλεξε την Αστυπάλαια στην πρώτη θέση. Δεν ήταν η Μύκονος, δεν ήταν η Σαντορίνη, δεν ήταν καν η Ρόδος που κυριαρχεί σε μέγεθος στα Δωδεκάνησα.

Ήταν και είναι αυτό το θαυματουργό νησί που δεν είναι μεγάλο, ούτε και πολύ μικρό. Έχει ένα μέγεθος μικρομεσαίου ή μεσαιομικρού, αλλά αν το ενώσεις μαζί με τα μικρά νησάκια που έχει γύρω, φτιάχνεις κάτι μεγαλύτερο.

Η Αστυπάλαια είναι νησί για να πας να κάτσεις 6-7 μέρες. Κι αυτό σίγουρα είναι πιο εύκολο τον Σεπτέμβρη που οι τιμές των καταλυμάτων πέφτουν έως και 40%. Θα κάνεις εκδρομές με σκάφος στην Οφιδούσσα και την Ποντικούσα στα δυτικά, μετά στην Κουνούπα, την Αγία Κυριακή και το Κουτσομύτη στα ανατολικά.

Θα κάνεις αν σε παίρνει και μια βόλτα με μίνι κρουαζιέρα στο Έξω Βαθύ και στη σπηλιά του Δράκου γιατί η άνω μεριά του νησιού δεν είναι προσβάσιμη για αμάξι. Κι αφού τα κάνεις όλα αυτά, θα έχεις και 3-4 μέρες για το κυρίως νησί.

Θα μείνεις στη Χώρα που απέχει αρκετούτσικα από το λιμάνι που θα σε αφήσει το πλοίο μετά από ταξίδι 9,5 ωρών. Θα έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε μια πλειάδα από υπέροχα καταλύματα, που ακόμα και στην πιο deluxe εκδοχή τους τον Σεπτέμβρη, είναι βατά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Astypalaia (@astypalaia_island)

Η Αστυπάλαια εκτός των άλλων έχει και τη φήμη του νησιού που δεν έχει καθόλου φίδια. Ο Αριστοτέλης μάλιστα σε σύγγραμμά του έγραψε: «Εχθρόν είναι τοίς όφεσιν ή των Αστυπαλαίων γή». Ποια είναι η εξήγηση του συγκεκριμένου μυστηρίου; Οι ντόπιοι λένε ότι οι πελαργοί που πετάνε πάνω από το νησί τα εξαφανίζουν. Αλήθεια ή αστικός μύθος το βέβαιο είναι ότι στην Αστυπάλαια (σε αντίθεση με τα άλλα νησιά) οι πιθανότητες να διασταυρωθούν οι δρόμοι σου με το… όχι και τόσο συμπαθές ερπετό, είναι ελάχιστες.

Η Αστυπάλαια έχει μια φήμη που επιβεβαιώνεται από κάθε επισκέπτη για το αναμενόμενα καλό φαγητό της, έχει σχεδόν παντού αυτό το λευκό που έχει «αρπάξει» από τις Κυκλάδες κι έχει να σου δώσει και μερικά αξιοθέατα όπως το Ενετικό Κάστρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο ή οι κάμποσες εκκλησίες και μοναστήρια: Παναγιά Πορταΐτισσα, Παναγιά Φλεβαριώτισσα, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σάββας, Άγιος Ιωάννης ο Ρίχτης.

Τα μεσημέρια σου θα τα περάσεις στις μπόλικες υπερκαλές παραλίες όπως τα Τζανάκια, τα Καμινάκια, ο Πάνορμος, η Μαλτεζάνα, οι Βάτσες και στα τέρμα ανατολικά η Χρυσή Άμμος, το Μπλε Λιμανάκι και το Στενό.

Έχει και δραστηριότητες όπως καταδύσεις στα Λιβάδια, περιπλάνηση στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής στην περιοχή, πεζοπορία στα μονοπάτια, αναρρίχηση στο πεδίο Φτερά και περιπλάνηση στη Σπηλιά του Νέγρου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Astypalaia (@astypalaia_island)

Στην Αστυπάλαια θα βρεις και πολλά ντόπια προϊόντα όπως πουγκιά, λαμπριανό (αρνί ή κατσίκι γεμιστό με ρύζι και εντόσθια), ραντίστα (φακές με ζυμαρικά), μακαρούνες, κρόκο (σαφράν) Αστυπάλαιας, λαδοτύρι, ξεροτήγανα, χλωρό (τυρί), και κιτρινοκούλουρα.

Μιλάμε επίσης για το νησί όπου γίνονται event με παρκούρ, ενώ πρωτοπορεί στη Μεσόγειο σε επίπεδο πράσινης ανάπτυξης και αειφορίας.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τις διακοπές τον Σεπτέμβρη; Τούτο το νησί, που δεν βροντοφωνάζει την πολυφωνία του, είναι στη θέση του, εκεί ανάμεσα σε Κυκλάδες και Αιγαίο, να αποτελεί τη γέφυρα, την πεταλούδα του πελάου και να ρωτάει τους περαστικούς αν έχουν δει πιο ωραία απ΄αυτή. Κι η απάντηση είναι πάντα αρνητική.