1.800.000 αφίξεις: Το νησί που κέρδισε το στοίχημα των φετινών διακοπών θα ‘χει τουρίστες μέχρι τον Νοέμβρη
Βρείτε μας στο

Πάνω από 1.800.000 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί ως τώρα την Ρόδο ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για έναν συνολικό αριθμό επισκεπτών στο νησί που ενδεχομένως θα ξεπεράσουν τους 2.300.000!

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η φετινή σεζόν θα αποτελέσει σταθμό αφού η κίνηση είναι τόσο εντυπωσιακή που ξεπεράστηκαν ακόμη και τα ρεκόρ του 2019, όταν το νησί είχε «βουλιάξει» από τουρίστες.

Επιπλέον η γεωγραφική θέση του είναι τέτοια ώστε να υπάρχουν κρατήσεις μέχρι και τον Νοέμβριο και όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο εντεταλμένος για τον τουρισμό δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Θανάσης Βυρίνης, πολλά από τα ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα καταλύματα του νησιού ακόμη και τότε –στα μέσα του φθινοπώρου- θα έχουν εντυπωσιακή πληρότητα για τα δεδομένα της εποχής.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 20 ξενοδοχειακές μονάδες αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτές αυτό το διάστημα, προσφέροντας συνολικά περίπου 5.000 κλίνες, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα πρόκειται για τους λεγόμενους «ποιοτικούς» επισκέπτες. Δηλαδή τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και με σαφώς πολύ μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες.

Αυτός είναι και ο λόγος που εκτός από τα ξενοδοχεία-μέλη Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ανοιχτά αυτούς τους μήνες θα μείνουν και πολλά εστιατόρια και άλλα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος προκειμένου να εξυπηρετήσουν την ζήτηση και φυσικά να κερδίσουν από αυτήν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί.

Πάντως οι υπεύθυνοι του τουρισμού στη Ρόδο δεν σταματούν εδώ και ήδη προετοιμάζονται για επιπλέον κόσμο, με διαφορετικούς όρους. Θεωρούν ότι πιθανότατα Ευρωπαίοι που ανήκουν στην τρίτη ηλικία θα προτιμήσουν να περάσουν τον χειμώνα τους εκεί αφού –παρά τις αυξήσεις στις τιμές που υπάρχουν και στην Ελλάδα- είναι δεδομένο ότι για τους ίδιους θα είναι πολύ πιο συμφέρον να μείνουν εδώ και όχι σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπου το ενεργειακό κόστος αναμένεται να είναι πολλαπλάσιο.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;