Πάνω από Μαλδίβες και Σεϋχέλλες: Το ελληνικό νησί-ησυχαστήριο που είναι στο νο1 των προορισμών για το 2023 (Pics)
Βρείτε μας στο

Με την φήμη ότι πρόκειται για το «πιο πράσινο νησί της Ελλάδας», η υπέροχη Σκόπελος πέτυχε μια τεράστια διάκριση καθώς προκύπτει ότι θα είναι ο κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για τους τουρίστες την χρονιά που έρχεται.

Η σχετική λίστα έγινε γνωστή μετά το πέρας των εργασιών της διεθνούς έκθεσης τουρισμού WTM, με την Σκόπελο να μην βρίσκεται απλά ψηλά, αλλά στην πρώτη θέση!

Το ελληνικό νησί ξεπερνά σε δημοφιλία όχι μόνο τα υπόλοιπα της χώρας που έτσι κι αλλιώς προφέρουν έντονο ανταγωνισμό, αλλά και εξωτικούς προορισμούς οι οποίοι συνήθως εξάπτουν την φαντασία. Πίσω από την Σκόπελο συναντά κανείς κατά σειρά την Τενερίφη, την Σαρδηνία, την Προτσίντα, την Ισλανδία, το Μπαλί, την Ιαπωνία, την Σρι–Λάνκα, τις Μαλδίβες, τις Σεϋχέλλες, τα νησιά Μπαρμπάντος και την Μαγιόρκα.

Μάλιστα, με ιδιαίτερη θέρμη διαφήμισε τις ομορφιές της Σκοπέλου η blogger Μάρτα Οστόγια η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «προκαλεί δέος με την αρμονική φυσική χρωματική παλέτα της αλλά και την πληθώρα ποιοτικών επιλογών από πεζοπορία και ποδηλασία μέχρι καταδύσεις, Mamma Mia tours, θαλάσσιες εκδρομές στα λημέρια των πειρατών και μαγείρεμα παραδοσιακής τυρόπιτας».

Πάντως αυτή η διάκριση μόνο τυχαία δεν ήρθε, αφού οι υπεύθυνοι για τον τουρισμό στο νησί ουσιαστικά έχουν επενδύσει ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πλάνο, όπως εξήγησε και η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου, Ιωάννα Ευσταθίου, τονίζοντας ότι «στο επίκεντρο βρίσκονται θεματικά τουριστικά προϊόντα που γοητεύουν το ταξιδιωτικό κοινό και τα διεθνή ΜΜΕ».