Οι άλλοι φθινόπωρο, αυτό καλοκαίρι: Το νησί - έκπληξη που τον Οκτώβρη άφησε πίσω Μύκονο και Σαντορίνη
Βρείτε μας στο

Πολύ μπροστά από τα παραδοσιακά «βαριά χαρτιά» του ελληνικού καλοκαιριού, η Κως είναι το νησί που… φοριέται περισσότερο από κάθε άλλο το φθινόπωρο, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Μπορεί να μην είναι το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι τους πλέον δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, αλλά η Κως συνεχίζει την ανοδική της πορεία και σκαρφαλώνει διαρκώς στις λίστες προτιμήσεων των επισκεπτών.

Και όπως προκύπτει από τα στατιστικά που παρουσίασε η «Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό», καταγράφει διψήφια ποσοστά ανόδου σε ό,τι αφορά στις αεροπορικές αφίξεις το διάστημα 1-16 Οκτωβρίου, αριθμοί οι οποίοι όχι μόνο είναι σαφώς καλύτεροι σε σχέση με την περυσινή σεζόν, αλλά ανώτεροι ακόμη και συγκρινόμενοι με το 2019, χρονιά που αποτελεί ορόσημο για τον τουρισμό στην Ελλάδα!

Οι άλλοι φθινόπωρο, αυτό καλοκαίρι: Το νησί - έκπληξη που τον Οκτώβρη άφησε πίσω Μύκονο και Σαντορίνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία η αύξηση στις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Κω άγγιξε το 19%, αφήνοντας πίσω της την Μύκονο (16%), την Ρόδο (13,4%), την Σαντορίνη (6%) και όλα τα υπόλοιπα νησιά.

Σε απόλυτα νούμερα, μέσω του αεροδρομίου της Κω κατέφθασαν το πρώτο 15μερο του Οκτωβρίου σχεδόν 90.000 επιβάτες, την ώρα που πέρυσι αυτό το νούμερο ήταν 73.852 και το ιστορικό 2019 έφτασαν στους 75.011. Με το ρεκόρ να αποτελεί ήδη παρελθόν και να απομένουν ακόμη δύο εβδομάδες, είναι βέβαιο ότι οι αφίξεις θα κινηθούν ακόμη υψηλότερα, γεγονός που μάλλον αποδεικνύει ότι κάτι κάνουν σωστά οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες του τουρισμού που καλό θα ήταν να γίνει το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα