Όνειρο εκτός πραγματικότητας: Η πόλη-παραμύθι που ξετρέλανε τον Δούση είναι ο ωραιότερος προορισμός τα Χριστούγεννα
Βρείτε μας στο

Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει (γεωγραφικά) τα Χριστούγεννα με το Ροβανιέμι, το οποίο απολαμβάνει τον τίτλο του «χωριού του Άγιου Βασίλη», όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κι άλλα μέρη στα οποία αυτές οι γιορτινές ημέρες μπορεί να ζήσει μια πραγματική εμπειρία ζωής.

Το Κολμάρ δεν συγκαταλέγεται σε αυτό που οι πιο πολλοί θεωρούμε «δημοφιλείς» προορισμούς, ωστόσο η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TRAVELLING THROUGH THE WORLD © (@travellingthroughtheworld)

Η γαλλική πόλη η οποία βρίσκεται περίπου 65 χιλιόμετρα μακριά από το Στρασβούργο, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, είναι γνωστή εδώ και αιώνες για τα περίφημα κρασιά της, στα οποία οφείλει σε μεγάλο βαθμό και την ευημερία της.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Οι μόνιμοι κάτοικοι φτάνουν περίπου τις 70.000 όμως από τον Νοέμβριο και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου αυτό το νούμερο πολλαπλασιάζεται καθώς ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες την προτιμούν για τις εορταστικές διακοπές τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VICTORIA (@voyageblonde)

Εκείνη την περίοδο στήνονται στις πλατείες τρεις διαφορετικές αγορές που… ξεχειλίζουν χριστουγεννιάτικο χρώμα. Ο καθένας μπορεί να κάνει τα ψώνια του εκεί, έχοντας ως φόντο όχι μόνο τους υπέροχους παραδοσιακούς και ευρηματικούς στολισμούς, αλλά και τις ομορφιές της ίδιας της πόλης που είναι αδύνατο να περάσουν απαρατήρητες. Ο Τάσος Δούσης μάλιστα που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο θεωρεί το Κολμάρ τον απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισμό!


Η γοτθική αρχιτεκτονική παίζει κυρίαρχο ρόλο, με κάποια κτίρια να στέκονται στα ίδια σημεία από τον 9ο αιώνα, έχοντας αναπαλαιωθεί φυσικά, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη. Ανάμεσα σε άλλα, ξεχωρίζει το Maison Pfister, ο πύργος ο οποίος χρονολογείται από το 1537 και θεωρείται κορυφαίο δείγμα αναγεννησιακού ρυθμού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VICTORIA (@voyageblonde)

Εφόσον βρεθείτε εκεί, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε αναμφίβολα τον καθεδρικό ναός St. Martin αλλά και το μουσείο Unterlinden. Εκεί θα θαυμάσετε –μεταξύ άλλων- έργα των Martin  Schongauer και Frenteric Bartholdi. Τα ονόματα ίσως να μην σας λένε πολλά, αλλά είναι οι καλλιτέχνες οι οποίοι σχεδίασαν το Άγαλμα της Ελευθερίας!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VICTORIA (@voyageblonde)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🇫🇷hello_france (@hello_france)