Πρέπει να πας έστω και 1 φορά: Οι 3 κορυφαίοι προορισμοί στον κόσμο για το 2022
Βρείτε μας στο
Διακοπές

Πρέπει να πας έστω και 1 φορά: Οι 3 κορυφαίοι προορισμοί στον κόσμο για το 2022

Ετοίμασε βαλίτσες και βάλε πλώρη για τους κορυφαίους αστικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως

Η οικονομική αβεβαιότητα, ο έντονος πληθωρισμός και η σταθερά αυξανόμενη έλλειψη εργατικού δυναμικού, είναι μία σειρά προκλήσεων που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία.

Ειδικά στα αστικά περιβάλλοντα η πίεση είναι ακόμη μεγαλύτερη και οι πόλεις οφείλουν να βρίσκουν τρόπους έξυπνης και πράσινης ανάπτυξης, προκειμένου να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους, να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να ενισχύσουν τον τουρισμό τους.

Το 2022 ήταν μία χρονιά ανάκαμψης για τον τουρισμό μετά από τρία χρόνια πανδημίας. Πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να υποδέχονται ξανά εκατομμύρια ταξιδιώτες, που θέλουν να ξεκινήσουν ταξίδια αναψυχής, είτε εσωτερικού, είτε εξωτερικού. Ποιες πόλεις όμως είναι αυτές που πρέπει να βάλεις στην κορυφή της λίστας σου;

Η Euromonitor, μία εταιρία έρευνας αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνει κάθε χρόνο τις 100 πιο ελκυστικές πόλεις παγκοσμίως. Η κατάταξη προκύπτει από τις επιδόσεις των πόλεων στην οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, τις τουριστικές τους υποδομές, τη βιωσιμότητά τους και τις δυνατότητες που έχουν για επενδύσεις.

Πρώτη και καλύτερη για ακόμη μία χρονιά αναδεικνύεται η πρωτεύουσα της Γαλλίας. Το Παρίσι διατήρησε τον τίτλο της κορυφαίας πόλης στον κόσμο, λόγω των εξαιρετικών του επιδόσεων στους πυλώνες Τουριστικής Πολιτικής και Ελκυστικότητας, Τουριστικής Υποδομής και Τουριστικής Απόδοσης και στέφθηκε για άλλη μια φορά ο προορισμός με τις καλύτερες επιδόσεις.

The Best Photography Locations in Paris - Finding the Universe

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ξανά το Ντουμπάι, το οποίο βέβαια πρώτευσε στον αριθμό των διεθνών αφίξεων. Περισσότερα από 12 εκατομμύρια εισερχόμενα ταξίδια πραγματοποιήθηκαν στο Ντουμπάι φέτος, περίπου διπλάσια σε σύγκριση με πέρυσι.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Την πρώτη τριάδα ολοκληρώνει το Αμστερνταμ, ίσως η πιο χαλαρή, πολύχρωμη, ατμοσφαιρική και ελεύθερη πόλη της Ευρώπης. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ακόμη έξι ευρωπαϊκές πόλεις (Μαδρίτη, Ρώμη, Λονδίνο, Μόναχο, Βερολίνο, Βαρκελώνη) και μόνο μία από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Νέα Υόρκη.

25 Best Things To Do In Amsterdam | TravelTriangle

Στο Top 100 City Destinations Index 2022 φιγουράρουν συνολικά 40 ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ελληνικές. Η Αθήνα μάλιστα, είναι στο Top 30, ως ο 23ος καλύτερος τουριστικός αστικός προορισμός παγκοσμίως.