Αεροπλάνο, φαγητό, διαμονή: Η μόνη πόλη στην Ευρώπη που προσφέρεται για φουλ φθηνό ΣΚ με 300€
Βρείτε μας στο

Αν τυχόν ψάχνεις να βρεις μια πόλη στο εξωτερικό για να πας ένα ταξίδι κάπου τον Φλεβάρη ή τον Μάρτιο, ή έστω τον Απρίλιο, μάλλον δε θα την βρεις, αν το μπάτζετ σου είναι μέχρι 200 ευρώ. Εμείς όμως, με ΠΟΛΥ πόνο, τη βρήκαμε, είναι στην Ιταλία και την λένε Μπόλονια.

Ζούμε σε μια καταπληκτική χώρα. Μια χώρα που η γεωγραφική της θέση την έχει κάνει στο παρελθόν διεκδικήσιμη και έχουν γίνει πόλεμοι.

Πώς γίνεται τούτη η χώρα να είναι στην πιο δυσμενή θέση απ΄όλες για ταξίδια στο εξωτερικό;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bologna 🇮🇹 (@bologna)

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Πραγματικά, στη Ρουμανία να είσαι, στη Σερβία, στη Βουλγαρία, στη Σλοβενία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, θα έχεις περισσότερες επιλογές για νορμάλ τιμές απ΄αυτές που έχουμε στην Ελλάδα.

Οι προσιτές στη μέση τσέπη τιμές θέλουν κάτι πτήσεις που είναι για να πας στην Ισπανία ή την Πορτογαλία και να φας 15 ώρες σε αεροδρόμια, να έχεις μια τουλάχιστον πολύωρη στάση και να βγάλεις σπυριά από την αναμονή και την ταλαιπωρία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bologna 🇮🇹 (@bologna)

Οk, το ταξίδι στο εξωτερικό το κάνεις και για να ταλαιπωρηθείς λιγάκι. Αλλά να ταλαιπωρηθείς στο περπάτημα για να προλάβεις τα αξιοθέατα, όχι για να κοιτάς αεροδρόμια.

Αν λοιπόν διαθέτεις ένα 250άρι τοπ και ψάχνεις κάπου να πας στο επόμενο 3μήνο για ένα σαββατοκύριακο, οι επιλογές είναι τρομακτικά περιορισμένες. Η μόνη προσιτή χώρα στην Ευρώπη είναι η Ιταλία, αν μιλάμε για πτήσεις. Και γιατί άλλο να μιλάμε, αφού από Αθήνα δεν πας αλλιώς.

Αναγκαστικά θα πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι ένα σημείο με αεροπλάνο και μετά να δεις επιλογές για τρένο ή flixbus. Αλλά μάνι-μάνι, το πιο φθηνό «ένα σημείο», ένα 70άρι στην καλύτερη θα σου φύγει. Κι αυτό για Ιταλία. Άμα πάμε αλλού, ξέχνα το.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bologna 🇮🇹 (@bologna)

Εν πάση περιπτώσει, μετά από ανηλεές ψάξιμο σε αεροπορικές για πόλεις που να εντάσσονται σε αυτά τα κριτήρια, υπήρξε μόνο μία που να ταιριάζει: Μπόλονια.

Η Μπολόνια είναι μια από τις πόλεις που έχουν σύνδεση με Αθήνα μέσω της low cost Volotea και γενικώς με αεροπορικές. Κι αυτή βέβαια, μη φανταστείς, το πιο φθηνό της διάστημα είναι μετά τα μέσα Απριλίου.

Μπορείς λοιπόν να κλείσεις ένα ταξιδάκι 28-30 Απριλίου, για μιάμιση μέρα επί της ουσίας, με 69 ευρώ αεροπορικά και να μείνεις και σε αξιοπρεπή ξενοδοχεία με 150-250 ευρώ για 2 άτομα, άρα να δώσει έκαστος κοντά στα 200 ευρώ και να βάλεις και 100-150 ευρώ για τα έξοδά σου εκεί.

Είναι πάλι πολύ μεγάλο ποσό τα 300-350 ευρώ για μιάμιση μέρα, αλλά αυτές είναι οι συνθήκες και οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bologna 🇮🇹 (@bologna)

Η Μπολόνια, εκτός από τα κλασικά ιταλικά πιάτα, τις μπολονέζ κλπ., έχει το πλεονέκτημα πως είναι μια πόλη στον ιταλικό βορρά, βιομηχανική, δεν έχει πολλά αξιοθέατα που να σου παίρνουν ώρες να τα δεις (μόνο το αρχαιολογικό μουσείο και η πινακοθήκη ενδεχομένως). Έχει πολλούς τρούλους, επιβλητικούς ναούς, που βλέπονται μια χαρά και απ΄έξω.

Και αφιερώνεις το απόγευμα της Παρασκευής 28/4 συν το Σάββατο σε περπάτημα και γευσιγνωσία. Να φας τυριά, να φας ζυμαρικά, να δεις κι από μέσα τους πύργους που γέρνουν, να δεις και το μουσείο της Lamborghini για να πουλήσεις χλίδα στις αναρτήσεις σου και ξάφνου η Μπολόνια αποκτά ενδιαφέρον. Που το έχει ούτως ή άλλως, γιατί είναι μια ωραία πόλη.

Κι αν σε παίρνει να πας για 5-6 μέρες, προσφέρεται και για μονοήμερες εκεί γύρω. Φλωρεντία, Βενετία, Πάρμα, Ρίμινι, Σαν Μαρίνο, Φεράρα, Βερόνα, Μπρέσια είναι κάποιες περιοχές που ενδείκνυνται για μονοήμερες.

Μπολόνια it is!