«Οπτασία πράσινου»: Το παρθένο ελληνικό νησί που το CNN στοιχηματίζει ότι θα το ερωτευτούν οι νέοι
Βρείτε μας στο

«Νησί για νέους με γερά πόδια» χαρακτηρίζει την μαγευτική Σαμοθράκη το CNN σε εκτενές αφιέρωμά του, τονίζοντας ότι το καταπράσινο ελληνικό νησί αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του οικοτουρισμού.

Το δημοσίευμα επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στα πολλά διαφορετικά πρόσωπα του νησιού, οι ομορφιές του οποίου δεν εξαντλούνται σε παραλίες, όπως έχουμε συνηθίσει σε ανάλογες περιπτώσεις. Άλλωστε αυτή η ποικιλία ήταν γνωστή εδώ και δεκαετίες όταν από τότε οι νέοι προτιμούσαν την Σαμοθράκη για τις διακοπές τους, συνδυάζοντας την υπέροχη φύση της με τις πολύ πιο προσιτές τιμές.

«Οπτασία πράσινου»: Το παρθένο ελληνικό νησί που το CNN στοιχηματίζει ότι θα το ερωτευτούν οι νέοι

Βέβαια η Σαμοθράκη δεν απευθύνεται σε… τεμπέληδες, ή τουλάχιστον όχι αποκλειστικά σε αυτούς. Εάν κάποιος θέλει πραγματικά να απολαύσει όλα όσα έχει να του προσφέρει, θα χρειαστεί να έχει στην διάθεσή του αρκετό χρόνο αλλά και την όρεξη να το κάνει. Στο βόρειο τμήμα του νησιού συναντά κανείς τους υπέροχους καταρράκτες οι οποίοι σχηματίζουν υψηλότατης αισθητικής και ομορφιάς λίμνες. Στις περιπτώσεις αυτές είναι προσβάσιμες με (ίσως μερικές φορές ζόρικες) διαδρομές πεζοπορίας.

«Οπτασία πράσινου»: Το παρθένο ελληνικό νησί που το CNN στοιχηματίζει ότι θα το ερωτευτούν οι νέοι

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι τρεις λίμνες στον ποταμό Τσιβδογιάννη, λίγο έξω από τα Θέρμα, είναι οι πιο εύκολα προσβάσιμοι. Είναι αδύνατον να αγγίξετε τον πυθμένα της πρώτης βάθρας με τα πόδια σας, αλλά η Γριά Βάθρα, η δεύτερη, δεν είναι τόσο βαθιά. Γυμνοί χίπηδες εμφανίζονται σαν νύμφες του νερού, γλιστρώντας με αυτοπεποίθηση δίπλα από τους ντυμένους κολυμβητές. Βαδίζουν μέσα στο νερό, με τα λιγοστά υπάρχοντά τους μαζεμένα στα κεφάλια τους, πριν σκαρφαλώσουν απέναντι και ανέβουν μια βραχώδη όψη προς την τρίτη πισίνα»!

«Οπτασία πράσινου»: Το παρθένο ελληνικό νησί που το CNN στοιχηματίζει ότι θα το ερωτευτούν οι νέοι

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Οι πιο δραστήριοι ή μυημένοι σε τέτοιου τύπου αποδράσεις θα προτιμήσουν την ορειβασία, καθώς ξεχωρίζει η διαδρομή από τα Θέρμα μέχρι την κορυφή του όρους Σάος. Πρόκειται για μια σαφώς δύσκολη ανάβαση, αλλά ωστόσο υπάρχουν μονοπάτια τα οποία έχουν χαραχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ελλοχεύει κίνδυνος για κανέναν. Ψηλά στο βουνό συναντά κανείς και την πρωτεύουσα του νησιού, με όποιον τρόπο κι αν φτάσει εκεί.

Στα tips που δίνει το αμερικανικό Μέσο εκεί ή σε κάποιο από τα όμορφα χωριά του νησιού αξίζει να δοκιμάσετε κατσίκι, σε μία από τις 20 διαφορετικές πιθανές παρασκευές του, τονίζοντας αυτές στο φούρνο με δαμάσκηνα, το μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί ή σε κυδώνι. Παράλληλα στέκεται και στα υπέροχα θαλασσινά αλλά και πιο παραδοσιακά εδέσματα όπως την τσιγαριστή φασολάδα, με την απαραίτητη υποσημείωση ότι όλα αυτά τα μαγικά εδέσματα αξίζει να συνδυαστούν με το ούζο ή την μπύρα «Φονιάς» από την μικροζυθοποιία του νησιού.