2,5 ώρες με αμάξι, 25°C: Στον πιο δημοφιλή και οικονομικό προορισμό για την 25η Μαρτίου κάνουν ήδη μπάνιο
Βρείτε μας στο

Η 25η Μαρτίου είναι συνήθως η ημερομηνία-τομή για την αλλαγή του καιρού. Είναι το τελευταίο σύνορο των σχετικά χαμηλών θερμοκρασιών και μετά από εκεί, έρχονται οι πιο ηλιόλουστες μέρες. Φέτος, αυτό συνέβη πολύ νωρίτερα και αποφέρει τουριστικά οφέλη.

Τα μέρη που επιλέγουν κατά κύριο λόγο οι Έλληνες για να εκδράμουν για διήμερο ή τριήμερο, ανάλογα την εορταστική περίσταση ή αργία, είναι τα Καλάβρυτα, η Αράχωβα, η Αγόριανη, η Παύλιανη και οτιδήποτε βρίσκεται στα πέριξ τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Kalamata City (@visitkalamata)

Αυτά ισχύουν μέχρι το Πάσχα. Εκείνη την περίοδο είναι που αρχίζει για τα καλά ο τουρισμός και στα υπόλοιπα μέρη, όπως στην Καλαμάτα. Μόνο που στη Μεσσηνία φαίνεται πως η εσωτερική τουριστική ροή θα αρχίσει νωρίτερα.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι την Κυριακή, στα καταλύματα φιλοξενίας, είτε μιλάμε για ξενοδοχεία είτε για Airbnb, η Καλαμάτα θα έχει ως και 70% πληρότητα, ποσοστό που δεν συναντάται συχνά τέτοια περίοδο στη Μεσσηνία συνολικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ozcan (@ozcan_78)

Η φετινή καλοκαιρία επιτρέπει στην Καλαμάτα να αναδείξει όλες τις ομορφιές της, ιδίως αυτές που βρίσκονται κάμποσα χιλιόμετρα έξω απ΄αυτήν.

Φυσικά, είναι και ένα σεβαστό ως μέγεθος αστικό μέρος, το κέντρο της σφύζει από ζωή και συναντά κανείς εκεί πολλά μέρη για καλό φαγητό, με τη γουρουνοπούλα να είναι ξακουστή και πολλές ταβέρνες να έχουν σε περίοπτη θέση αυτό το πιάτο. Εννοείται πως υπάρχει και το ξακουστό γαλακτομπούρεκο του Σκιαδά που φέρνει ανθρώπους από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα για να το γευτούν.

Ο λόγος που η Καλαμάτα κέρδισε τόση δημοφιλία τη φετινή 25η Μαρτίου, δεν είναι μόνο τα μέρη της. Είναι και οι νορμάλ τιμές. Νορμάλ τουλάχιστον μέχρι να εκκινήσει για τα καλά η τουριστική περίοδος και να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Kalamata City (@visitkalamata)

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως κατοικίες 80 και 90 τετραγωνικών μέτρων διατίθενται για 95-180 ευρώ τη βραδιά, ανάλογα και τις παροχές τους και την απόστασή τους από το κέντρο. Το να δώσεις για παράδειγμα για δύο βράδια 200 ευρώ για 2-3 άτομα, είναι ένα ποσό λογικό που δεν το συναντάς εύκολα στην πλειοψηφία της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας τέτοια εποχή.

Πρακτικά, με 300-320 ευρώ, μπορούν να πάνε δύο άτομα και να χαλάσουν για φαγητά και ό,τι άλλο στην Καλαμάτα μέχρι 100 ευρώ ο καθένας. Άρα, με 250-300 ευρώ το άτομο μπορείς να περάσεις ένα ωραίο διήμερο.

Όπως το γράφουμε, ίσως και να φαίνεται πολύ μεγάλο ποσό, αλλά συγκριτικά με ό,τι ισχύει σε άλλα μέρη, μάλλον είναι ευκαιρία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Kalamata City (@visitkalamata)