Βγαλμένο από πινέλο ζωγράφου: Το ωραιότερο παραθαλάσσιο χωριό της Ελλάδας που θυμίζει σκηνικό Χόλιγουντ
Βρείτε μας στο

Ξεχωριστή και ιδιαίτερη περίπτωση τα Κύθηρα. Ανήκουν μεν στα Επτάνησα, αλλά δεν θυμίζουν σε πολλά τα υπόλοιπα «αδέλφια» τους, ενώ διοικητικά αποτελούσαν τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, αν και απέχουν μακριά καθώς στέκονται εκεί που ενώνονται το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό πέλαγος!

Αυτό είναι το σημείο που σύμφωνα με τον μύθο γεννήθηκε η Αφροδίτη… Το Τσιρίγο, όπως είναι η βενετσιάνικη ονομασία αυτού του τόπου του οποίου ο πληθυσμός μειώθηκε δραματικά στο πέρασμα των χρόνων και αποτελεί ένα κρυφό «διαμάντι» για τους λάτρεις του διαφορετικού και του γνήσιου.

Εκεί θα γοητευτεί κανείς από την φιλοξενία των κατοίκων, τις παραδοσιακές γεύσεις τοπικών προϊόντων, παραλίες όπως το υπέροχο Καψάλι και το Καλαδι με τα σκαλοπάτια του, γραφικά χωριά σαν την Χώρα με το Κάστρο της, τον Ποταμό ή τον Μυλοπόταμο και αξιοθέατα όπως το Μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Βγαλμένο από πινέλο ζωγράφου: Το ωραιότερο παραθαλάσσιο χωριό της Ελλάδας που θυμίζει σκηνικό Χόλιγουντ

Ωστόσο υπάρχει κι ένας μάλλον όχι τόσο γνωστός και καλύτερα «κρυμμένος» προορισμός που αποτελεί must για κάθε επισκέπτη. Πρόκειται για τον Αβλέμονα! Ένα χωριό που θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία, αλλά και το Αιγαίο και όχι το Ιόνιο Πέλαγος… Τα ασβεστωμένα σπίτια του με τις μπλε λεπτομέρειες στα παράθυρα και στις πόρτες του θα κάνουν τους πάντες να νομίσουν ότι βρίσκονται σε κάποιο νησί των Κυκλάδων, καθώς η επιρροή είναι ξεκάθαρη ακόμη και στο γυμνό μάτι.

Βγαλμένο από πινέλο ζωγράφου: Το ωραιότερο παραθαλάσσιο χωριό της Ελλάδας που θυμίζει σκηνικό Χόλιγουντ

Στον Αβλέμονα θα φτάσει κανείς μετά από μια σύντομη διαδρομή διάρκειας μισής ώρας με το αυτοκίνητο από την Χώρα και θα νιώσει αμέσως το αίσθημα της ικανοποίησης για την επιλογή του. Η μικροσκοπική παραλία του χωριού, ντυμένη με εντυπωσιακά βράχια ολόγυρά της, περισσότερο μοιάζει με σκηνικό Χόλιγουντ, ενώ τα πάντα δένουν αρμονικά με τα μοναδικά τιρκουάζ νερά της και τις λίγες «ανέσεις» που δίνουν την ιδέα ότι κάποιος δεν έχει μεταφερθεί μόνο στον χώρο, αλλά και στον χρόνο, απολαμβάνοντες διακοπές με τρόπο που θα έκανε αν γυρνούσαμε στις δεκαετίες του ’60 και του ’70!

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Εφόσον φτάσετε εκεί και απολαύσετε τις βουτιές σας, μην ξεχάσετε να ανεβείτε μέχρι το Καστέλο, ένα μικρό κάστρο που χρονολογείται από τον 16ου αιώνα και φυσικά να θαυμάσετε το ηλιακό ρολόι στην οικία Cavallini, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα σε ολόκληρο το νησί των Κυθήρων!