Νερό-παγάκι, τοπίο μαγικό: Η ελληνική παραλία με την φυσική  νεροτσουλήθρα που αν βουτήξεις… παθαίνεις κρυοπαγήματα
Βρείτε μας στο

Αν και πολύ κοντά στην Αθήνα, ένας επίγειος παράδεισος παραμένει σχετικά άγνωστος και αποδεικνύει ότι οι ομορφιές της Ελλάδας είναι τόσο πολλές που υπάρχουν ακόμη τέτοια μέρη σαν την Αλμυρή Κορινθίας κάτω από την… μύτη μας!

Η Αλμυρή είναι μια παραλία, αλλά διαφέρει σε αρκετά πράγματα από άλλες που κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί στην συγκεκριμένη στήλη. Για αρχή, δεν την συναντά κανείς σε νησί, αλλά στον νομό Κορινθίας, ενώ δεν αποτελεί αυτό που συνήθως αποκαλούμε «δημοφιλή προορισμό». Και αυτό όχι επειδή υπολείπεται σε ομορφιά, αλλά κυρίως διότι παραμένει άγνωστη στους περισσότερους από εμάς, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στην πρωτεύουσα.

Εκεί το αλμυρό νερό της θάλασσας δίνει ραντεβού με το γλυκό της λίμνης, με το μοναδικό πράγμα που να τους χωρίζει να είναι μια στενή λωρίδας γης. Φυσικά τα νερά είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα, ενώ προσφέρονται για ατελείωτες στιγμές ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού. Ειδικά για τα παιδιά που θα… τιμήσουν (πάντοτε υπό την επίβλεψη των κηδεμόνων τους) την φυσική νεροτσουλήθρα.

Κάποιοι θα την χαρακτήριζαν δροσερή, αλλά ορισμένοι άλλοι (ίσως οι πιο ειλικρινείς) θα κάνουν λόγο για παγωμένα νερά που προορίζονται για τους πιο… τολμηρούς. Σε όποια κατηγορία από τις δύο κι αν νιώθετε ότι ανήκετε, είναι βέβαιο πως το μαγικό τοπίο, σχεδόν ξεχασμένο από τον χρόνο, θα σας αποζημιώσει.

Εκεί κοντά βρίσκονται τα επίσης πολύ ιδιαίτερα (και σαφώς πιο γνωστά) Λουτρά της Ωραίας Ελένης, με τον υπέροχο μύλο τους, τον οποίον γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι ντόπιοι της περιοχής.

Εφόσον τελικά αποφασίσετε να επισκεφθείτε αυτό το υπέροχο μέρος, κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας ότι η ευρύτερη περιοχή (δηλαδή το Κοκκώσι) έκτασης 8 στρεμμάτων, αποτελεί αναγνωρισμένο από τον νόμο υδροβιότοπο και γι’ αυτό οφείλεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην διαχείριση των απορριμμάτων σας και γενικότερα να αποφύγετε δραστηριότητες που θα θέσουν σε κίνδυνο αυτόν τον καλά κρυμμένο παράδεισο.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί