Σέριφος Κυκλάδες
Βρείτε μας στο

Αν της άλλαζες τον τόνο, θα ανακάλυπτες την μυστηριακή της σαγήνη. Αν της άλλαζες και το προτελευταίο γράμμα, θα την έβλεπες και μπροστά σου. Η Σέριφος είναι Σερί-φως και γι’ αυτό δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει υποταχθεί σε αυτό το νησί.

Γράφοντας κατά καιρούς για τα ελληνικά νησιά εδώ στο Menshouse, αντιλαμβάνόμαστε πως ίσως και να κάνουμε σφάλμα. Σφάλμα γιατί αποθεώνουμε τα μέρη που μας αρέσουν, με αποτέλεσμα να πηγαίνει περισσότερος κόσμος και μετά να μην μπορούμε να τα δούμε ή να μας αρέσουν λιγότερο.

Είναι το αιώνιο δίλημμα: κρατάς κάτι όμορφο μόνο για σένα ή δίνεις και σε άλλους τη δυνατότητα να πάρουν λίγη από αυτή την ομορφιά; Με την Σέριφο δε μπορείς να κάνεις αλλιώς παρά να μοιραστείς την εμπειρία σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Serifos | Greece (@visitserifosisland)

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...

Για να φτάσεις στο νησί των Κυκλώπων, όπως λέγεται ότι είναι η Σέριφος, θα μπεις στο πλοίο από Αθήνα και σε 5 ώρες θα είσαι εκεί (2.5 με το γρήγορο).

Θα κατέβεις στο λιμάνι που βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδι και θα πας στο εκεί κατάλυμα σου για να αφήσεις τα μπαγκάζια σου και μετά να κατεύθυνθεις προς τη Χώρα, όπου θα συναντήσεις το πρώτο κύμα ομορφιάς και σαγήνης του νησιού.

Από δω θα πάρεις τον δρόμο για μια από τις 6 πιο γνωστές παραλίες: Άγιος Σώστης, Γάνεμα, Συκαμιά, Ψιλή Άμμος, Λιβαδάκια, Βαγιά. Και οι 6 συνδυάζουν την άμμο με το μικρό βότσαλο, κάποιες έχουν και σκιερά μέρη, άλλες όχι, ενώ κάποιες βρίσκονται σε σημείο που οι βοριάδες τις «αγκαλιάζουν» σφιχτά και τις λυσσομανούν.

Αν είσαι και τύπος του sightseeing, η Σέριφος ενδείκνυται γιατί έχει κάμποσα μέρη να δεις όπως τον Ψαρόπυργο, τη Σπηλιά του Κύκλωπα και τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της ή τα κάστρα της όπως το Κάστρο της Γριάς και το Κάστρο στη Χώρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Serifos | Greece (@visitserifosisland)

Μετά, έρχονται στο προσκήνιο τα υπέροχα φαγητά του νησιού. Δεν είναι Σίφνος, αλλά επειδή βρίσκονται δίπλα δίπλα, μοιράζονται τους γαστρονομικούς θησαυρούς και συνδυασμούς. Θα φας κι εδώ φανταστική ρεβυθάδα, τις μαραθοτηγανίτες που είναι ξακουστές, λιαστές τομάτες και το ντόπιο τυρί, αλλά θα κολλήσεις με το ζυμαρικό τους, το μάτσι, και τη λούζα, που είναι κομμάτι χοιρινού με ειδική επεξεργασία.

Πού μπορείς να φας κάποια από αυτά; Θα πας στο Μπακακάκι, στον Αχινό, στην Μαραθόριζα, στο Μεταλλείο και στο Αλώνι.

Η διασκέδαση στο νησί δεν είναι κάτι το ξέφρενο, αλλά η Σέριφος έχει πολύ descent επιλογές για cocktails. Γάιδαρος, Hippie, Φραγκόσυκο, Καρνάγιο και το Yacht Club είναι οι δικές μας προτάσεις.

Όλα τα παραπάνω είναι μικρολεπτομέρειες στην μεγάλη εικόνα. Η Σέριφος έχει μια αύρα που όντως σκέφτεσαι ότι όταν πέσει ο καπιταλισμός ή βγεις στη σύνταξη, θα πας εκεί για να περάσεις τα τελευταία χρόνια της ζωής σου, ίσως ανακαλύπτοντας νέες πτυχές του εαυτού σου.