35 μόνιμοι κάτοικοι, ναός χαλάρωσης: Το νησί-παράδεισος που είσαι απομονωμένος ακόμα και στη high season (Pics)
Βρείτε μας στο

Με λιγότερους από 40 μόνιμους κατοίκους οι Αρκιοί στέκονται σε μια μικρή γωνιά του Αιγαίου, κοντά στην Πάτμο και περιμένουν τους λίγους αλλά ξεχωριστούς επισκέπτες που αντέχει το νησί κάθε σεζόν προκειμένου να προσφέρουν μια γεύση από επίγειο παράδεισο σε εκείνους που αναζητούν την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση.

Παρά το μέγεθός τους, οι Αρκιοί βέβαια προσφέρουν πολλά περισσότερα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitrios Kokkinidis (@dimkokki)

Σαν… ματριόσκα, είναι ένας καλά κρυμμένος παράδεισος που μέσα του κρύβει πολλά μικρότερα μυστικά, τα οποία όμως είναι εύκολο να τα ανακαλύψεις εφόσον αποφασίσεις να επισκεφθείς αυτό το ιδιαίτερο μέρος.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Πρώτα από όλα, όμως, πρόκειται για ένα απόλυτο βασίλειο ηρεμίας, όπου τα πάντα κινούνται σε ρυθμούς τέτοιους ώστε εγγυημένα να σε βοηθήσουν να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, πριν επιστρέψεις στις αφιλόξενες πόλεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evdokia Arkoi (@evdokia_arkoi)

Στους Αρκιούς θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε κρυστάλλινα νερά, χωρίς να χρειαστεί να… παλέψεις ή να καταξοδευτείς για μια θέση στην παραλία και στη συνέχεια θα ολοκληρώσεις την εμπειρία γευματίζοντας ή πίνοντας καφέ σε κάποιο από τα κάμποσα γραφικά ταβερνάκια ή καφέ του ευλογημένου αυτού τόπου.

Φυσικά τα πάντα εδώ δένουν αρμονικά με το περιβάλλον και το απόλυτο μπλε το οποίο στέκεται απέναντί σου, χωρίς αχρείαστες βουές και θορύβους που συναντά κανείς σε άλλα μέρη. Αν, δηλαδή, είσαι από αυτούς που περιμένουν τις διακοπές τους για να… ξεσαλώσουν, τότε μάλλον βρίσκεσαι σε λάθος μέρος και σίγουρα κάποιο άλλο νησί στα Δωδεκάνησα ή το Αιγαίο γενικότερα, θα ταίριαζε καλύτερα στην περίπτωσή του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Terpsi (@terpsi_d)

Οι Αρκιοί προορίζονται για εκείνους που απολαμβάνουν την ηρεμία και ξέρουν τι θέλουν και τι αναζητούν.

Εφόσον βρεθείτε εκεί, μην λησμονήσετε να επισκεφθείτε τα Τηγανάκια. Πρόκειται για την πιο δημοφιλή παραλία του νησιού η οποία θα σου μείνει αξέχαστη με τα πεντακάθαρα και διάφανα νερά της που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι κολυμπάς σε πισίνα, ενώ για τους πιο περιπετειώδεις τύπους  αξίζει μια βουτιά από τα γύρω βραχάκια.

Στον οικισμό του λιμανιού θα βρεις μαγαζιά για να καλύψεις τις ανάγκες σου, ενώ στον δεύτερο που ονομάζεται Πάνω Χωριό, φτάνεις σε 15 λεπτά και απολαμβάνεις την μοναδική θέα πάνω από τον λόφο όπου υπάρχει το εκκλησάκι της Παναγιάς της Παντάνασσας, ενώ αξίζει να περιηγηθείς και στα ερείπια του παλιού ιταλικού παρατηρητηρίου από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς επίσης και τα σπήλαια τα οποία λειτουργούσαν ως καταφύγια εκείνη την εποχή.