Φθηνό και ιδιαίτερο: Στο νησί που θα πάνε φέτος το καλοκαίρι οι πιο ψαγμένοι γλυτώνεις πάνω από 400€
Βρείτε μας στο

Αν ρωτήσετε τους γύρω σας που ψάχνουν να κλείσουν διακοπές αυτές τις μέρες, θα σας πουν ότι έχουν ξενερώσει με τις τιμές. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο γιατί είναι όλα ακριβά. Αλλά γιατί δεν είναι όλα ακριβά και κοιτάνε στα mainstream. Γιατί υπάρχει μια Λέρος που καρτερεί.

Παρατηρούμε εν γένει μια σνομπαρία των Ελλήνων, ιδίως των Αθηναίων, σε νησιά που είναι εκτός Κυκλάδων, με ελάχιστες εξαιρέσεις για τα Δωδεκάνησα. Καμιά Αστυπάλαια που είναι φασέικη και μέχρι εκεί. Αρνούνται οι περισσότεροι να δουν παραπέρα γιατί τους ενοχλεί να είναι σε πλοίο πάνω από 3-4 ώρες.

Οκ, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αλλά αν είναι να γλυτώσεις γύρω στα 300-400 ευρώ για τις διακοπές σου και να διαθέσεις από αυτά 4-5 ώρες μέσα σε ένα πλοίο, δεν πιστεύεις ότι αξίζει;

Προφανώς και το ιδανικό θα ήταν να βρίσκονται όλα τα νησιά σε ακτίνα 3-4 ωρών και να πηγαίνεις σε όλα με 40-50 ευρώ το πολύ. Δε ζούμε σε ουτοπίες όμως.

Κι αφού η Τήνος, η Μύκονος, η Πάρος, η Νάχος, η Μήλος και όλα τα συναφή, δε σου βγαίνουν οικονομικά, άπλωσε το βλέμμα σου πιο πέρα στον χάρτη και θα δεις ότι υπάρχει η Λέρος που θα σ’ αγαπά στον κόσμο όσο καμία, που θα έλεγε και η Καιτούλα η Γαρμπή.

Η Λέρος ανήκει στα Δωδεκάνησα, αν και για πολλούς υπάρχει η παρανόηση πως βρίσκεται στα νησιά Βορείου Αιγαίου και είναι πακέτο με Λήμνο-Χίο-Σάμο-Μυτιλήνη. Το Λήμνος-Λέρος είναι από τα μπερδευτικά ντουετάκια.

 

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leros Island (@lerosisland.gr)

Αλλά Ήφαιστος στη μία περίπτωση, Άρτεμις στην άλλη. Η Λήμνος λοιπόν βρίσκεται πάνω από την Κάλυμνο και είναι ένα νησί που, ευτυχώς, δεν τιγκάρει τα καλοκαίρια, σε όποια περίοδο και να πας. Δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά δεν είναι και μικρομεσαίο.

Είναι ένα νησί με πληθώρα επιλογών πάντως, τόσο σε επίπεδο παραλιών όσο και σε επίπεδο χωριών και σημείων για να φας ωραία πιάτα. Το φαγητό θεωρείται στα 2-3 καλύτερα των Δωδεκανήσων και είναι εν γένει μια γαστρονομική επιλογή για τον τουρισμό.

Η ιδιαιτερότητα του νησιού είναι πως διαθέτει κάμποσες παραλίες που είναι σε ορμίσκους, κάτι που σε προδιαθέτει για πιο απομονωμένες καταστάσεις, για περισσότερη ηρεμία, για ευκαιρία ενατένισης δίχως ηχορύπανση. Είναι ιδανικό νησί για ζευγάρια.

Οι δημοφιλείς παραλίες είναι ο Βρωμόλιθος, η Αγιά Μαρίνα, το Πεντέλι και η Άλιντα, που είναι οργανωμένες, έχουν beach bar, αλλά εμείς δε θα σου προτείνουμε αυτές. Θα πας στα Δυο Λισκάρια, στο Κουλούκι και τη Μερικιά, θα πας στον Άγιο Σπυρίδωνα, αλλά, περισσότερο, θα πας στην Αγία Κιούρα και τη Γούρνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leros Island (@lerosisland.gr)

Οι παραλίες είναι instagrammable, είναι picturesque, έχουν πολύ μοναδικά χαρακτηριστικά που τα συναντάς μόνο στην όμορη Κάλυμνο και σε άλλα 1-2 νησιά σε όλη τη χώρα.

Η Λέρος είναι ένα από τα νησιά που ενδείκνυνται για πεζοπορία και για καταδύσεις, έχουν δηλαδή και το πιο active στοιχείο, σε περίπτωση που θες να είσαι λίγο πιο…κομάντο. Αλλά από τη στιγμή που θα κάνεις τις αποστάσεις σου με το αμάξι, δεν είναι και απαραίτητο να βάλεις παραπάνω κούραση.

Για φαγητό θα πας στην Κακομοίρα και την Ψαροπούλα για φρέσκα θαλασσινά, ενώ στο Πυροφάνι και τον Καράφλα θα φας πολύ καλά μαγειρευτά και κρεατικά.

Πάμε και στο διά ταύτα. Το οικονομικό. Τα ακτοπλοϊκά είναι νορμάλ, αφού με 120 ευρώ πηγαίνεις και γυρίζεις. Οκ, δεν είναι η πιο φθηνή λύση, αλλά υπάρχουν πολλά πολύ χειρότερα. Κι αν σκεφτείς ότι υπάρχουν φανταστικά και luxury μέρη για να μείνεις με το πολύ 100 ευρώ το βράδυ – ακόμα και ξενοδοχειάρες με πισίνες και πρωινό μέσα – τότε η Λέρος είναι το place to be για τους πιο ψαγμένους φέτος.