Έπεσε σύρμα: Η ομορφότερη άγνωστη παραλία της Ελλάδας έπαψε να είναι επτασφράγιστο μυστικό
Βρείτε μας στο

Με μήκος 13.676 χιλιόμετρα η Ελλάδα διαθέτει την 11η μεγαλύτερη ακτογραμμή στον κόσμο, όταν σε μέγεθος ως χώρα είναι μόλις 97η. Σε αριθμό ενεργών παραλιών βέβαια λογικά βρίσκεται στο top-5, αφού κάποιες από αυτές που έχουν μεγαλύτερη ακτογραμμή είναι ο Καναδάς, η Ρωσία, η Νορβηγία και οι ΗΠΑ.

Γιατί μας ήρθε ξαφνικά η όρεξη για τέτοιες μετρήσεις και συγκρίσεις; Διότι θέλουμε κι εμείς να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι είναι λογικό που για περισσότερο από τα 3/4 της ζωής μας δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξη μίας εκ των ομορφότερων «χερσαίων» ελληνικών παραλιών (όπου χερσαίων οι εκτός νησιών)!

Έπεσε σύρμα: Η ομορφότερη άγνωστη παραλία της Ελλάδας έπαψε να είναι επτασφράγιστο μυστικό

Και είναι λογικό διότι υπάρχουν τόσες πολλές που σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής ενός Έλληνα μια πιθανή απορία θα είναι πάντα το «πώς γίνεται να μην την ξέρω τόσα χρόνια…».

Αφορμή για να μας πιάσουν τα… υπαρξιακά μας στάθηκε η υπέροχη, σχεδόν εξωτική, παραλία Βαθυαβάλι του νομού Αιτωλοακαρνανίας, για την οποία ομολογούμε ότι έως και λίγο καιρό πριν είχαμε μαύρα μεσάνυχτα.

Έπεσε σύρμα: Η ομορφότερη άγνωστη παραλία της Ελλάδας έπαψε να είναι επτασφράγιστο μυστικό

Αλλά αυτό απ’ ότι διαπιστώσαμε ισχύει για τους περισσότερους. Όπως μας έγινε ξεκάθαρο οι ντόπιοι δεν διαφημίζουν καθόλου, για ευνόητους λόγους, τη συγκεκριμένη παραλία. Επί σειρά ετών ήταν για λίγους και… καλούς – αποκομμένη και διαδεδομένη μόνο στους σκαφάτους, που λόγω απανεμιάς βρίσκουν εκεί το ιδανικό αγκυροβόλιο. Ένας λόγος που ευνόησε την μυστικότητά της η μέχρι πρότινος δύσβατη πρόσβαση. Ο χωματόδρομος που οδηγούσε σε αυτήν ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, αλλά εδώ και κάποια χρόνια έχει αντικατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος από άσφαλτο και μόνο για περίπου 100 μέτρα στο τέλος δοκιμάζουν οι λακκούβες τις αναρτήσεις των οχημάτων.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℭ𝔬𝔫𝔰𝔱𝔞𝔫𝔱𝔦𝔫𝔬𝔰 𝔖𝔥𝔣 🤷🏻‍♂️ (@kwninos_shf)

Η παραλία βρίσκεται απέναντι από τη Λευκάδα, φυσικά βρέχεται από το Ιόνιο και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ξακουστές των Επτανήσων. Με τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά θυμίζει τέτοια εξωτικού νησιού, ενώ το ψιλό λευκό βότσαλο και το καταπράσινο γύρω τοπίο συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό, συνθέτοντας μιας άκρως… λευκαδίτικη εικόνα. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη και απέχει 10 χιλιόμετρα από την παραθαλάσσια κωμόπολη Πάλαιρο, μετά το πόρτο Βαρκό. Η Πάλαιρος βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου.

Όπως συμβαίνει βέβαια σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, όσο λιγότερος είναι ο κόσμος τόσο πιο ποιοτική θα είναι η παραμονή κάποιου στην παραλία. Τις περιόδους που αποκαλούμε «αιχμής» είναι πια και αυτή γεμάτη, ενώ κάποιοι γκρινιάζουν για τη δυνατή μουσική του beach bar και για την στενή προσέγγιση της ακτής από τα σκάφη.

Που σημαίνει ότι για να πάρεις μια καλή γεύση δεν προσφέρεται δεδομένα ο Αύγουστος, εκτός αν είσαι από τους πολύ πρωινούς τύπους που σ’ αρέσει αυτά που έκανες εσύ παρά πέντε να τα κάνουν οι άλλοι και πέντε…