60€ πήγαινε-έλα: Στο νησί με τα φθηνά ακτοπλοϊκά και τις υπέροχες παραλίες έχεις ό,τι ζητάς με το μικρότερο μπάτζετ (Pics)
Βρείτε μας στο

Με τουριστική κίνηση η οποία την φετινή σεζόν είναι αυξημένη με το εντυπωσιακό ποσοστό του 40%, η Λήμνος αποτελεί την απόλυτη έκπληξη του καλοκαιριού. Μια έκπληξη η οποία ωστόσο προκαλείται μόνο σε όσους δεν γνωρίζουν τις ομορφιές αυτού του γεμάτου αντιθέσεις νησιού που περιμένει να αποκαλυφθεί σε ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, φέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο να βγουν «μπροστά» προορισμοί πιο οικονομικοί σε σχέση με τους λεγόμενους δημοφιλείς. Τα φθηνά εισιτήρια και οι καλύτερες τιμές στα καταλύματα έφεραν πιο πολύ κόσμο σε νησιά όπως η Αστυπάλαια, η Κάρπαθος, η Λέρος και φυσικά η Λήμνος η οποία επιτέλους φαίνεται να λαμβάνει την αναγνώριση που δικαιούται.

Προφανώς όταν γίνεται λόγος και καλοκαιρινές διακοπές, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι παραλίες. Και από τέτοιες στο 8ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας θα βρείτε πολλές, με ορισμένες από αυτές μάλιστα να έχουν και ιδιαιτερότητες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Το τελειότερο παράδειγμα ίσως είναι αυτή στο Γομάτι. Μια υπέροχη αμμουδερή παραλία η οποία έρχεται σαν όαση να δροσίσει και να αποζημιώσει τους επισκέπτες που νωρίτερα πέρασαν από την ελληνική… Σαχάρα! Μια έκταση περίπου 70 στρεμμάτων με τις διάσημες Αμμοθίνες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια αποτελούν πηγή έλξης καθώς… έρημο στην Ευρώπη και μάλιστα σε ελληνικό νησί δεν συναντάς εύκολα!

40% πάνω σε κίνηση: Το νησί-έκπληξη της σεζόν με τα «τσάμπα» ακτοπλοϊκά, τις δεκάδες μαγευτικές παραλίες και το φοβερό φαγητό

Ωστόσο δεν είναι η μόνη, αφού η Λήμνος προσφέρει λύσεις για κάθε γούστο αφού είτε αναζητάτε κοσμικές και οργανωμένες είτε λιγότερο γνωστές και απόμερες, κάτι θα βρείτε που θα ταιριάζει στα «θέλω» σας. Σημειώνουμε απλά περιπτώσεις όπως το Μεγάλο και το Μικρό Φαναράκι, ο Εβγάτης, ο Άγιος Ιωάννης – Κάσπακας, η Κέρος και ο Κότσινας, χωρίς φυσικά να αποτελούν οι συγκεκριμένες τις μοναδικές επιλογές.

Επειδή όμως χρειάζονται και άλλα  πράγματα εκτός από βουτιές και άραγμα σε πλαζ για να χαρακτηριστούν ιδανικές οι διακοπές, η Λήμνος προσφέρει και μια σειρά από διαφορετικού τύπου αξιοθέατα. Αναμφίβολα μέσα σε αυτά δεσπόζει η περίφημη εκκλησία δίχως σκεπή. Πρόκειται για το εκκλησάκι της Παναγίας της Κακαβιώτισσας η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από την Μυρίνα, χτισμένη σε μια κοιλότητα στο όρος Κάκαβο. Η αλήθεια είναι πως για να φτάσετε εκεί θα χρειαστεί να αφήσετε τις ανέσεις του αυτοκινήτου σας και να ανηφορίσετε πεζοί στο μονοπάτι που ακολουθεί. Φυσικά το θέαμα από εκεί ψηλά θα σας αποζημιώσει για την όποια μικρή ταλαιπωρία…

40% πάνω σε κίνηση: Το νησί-έκπληξη της σεζόν με τα «τσάμπα» ακτοπλοϊκά, τις δεκάδες μαγευτικές παραλίες και το φοβερό φαγητό

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Βέβαια αξιοθέατα υπάρχουν και πολύ πιο κοντινά, ακόμη και στην πρωτεύουσα του νησιού, την Μυρίνα, με το επιβλητικό κάστρο της να δεσπόζει εκεί για κάτι λιγότερο από χίλια ολόκληρα χρόνια και να σε προσκαλεί για περίπατους και βόλτες στα γραφικά σοκάκια του. Σε αυτόν τον τόπο που ξεχειλίζει από ιστορία, πάντως, οι εκπλήξεις δεν έχουν τελειωμό.

Και μία από αυτές είναι το ακρωτήριο της Χλόης. Το Ιερό των Καβείρων, όπου στην αρχαιότητα αποτελούσε τόπο φιλοξενείας των Καβείριων Μυστηρίων, δηλαδή των τελετών γονιμότητας που γίνονταν προς τιμήν των Καβείρων, των παιδιών του Ηφαίστου. Εκεί κοντά βρίσκεται και η σπηλιά του Φιλοκτήτη όπου κατά τη μυθολογία μεταφέρθηκε μετά από δάγκωμα φιδιού, ενώ ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Ηφαιστία, η αρχαία πόλη της Λήμνου.

40% πάνω σε κίνηση: Το νησί-έκπληξη της σεζόν με τα «τσάμπα» ακτοπλοϊκά, τις δεκάδες μαγευτικές παραλίες και το φοβερό φαγητό

Για το τέλος αφήσαμε το (για πολλούς) καλύτερο. Το φαγητό! Ξεχωριστή θέση στην τοπική κουζίνα κατέχει το διάσημο «καλαθάκι Λήμνου», το ντόπιο τυρί αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα. Προφανώς μπορείτε να το απολαύσετε αγνό όπως θα έρθει στο πιάτο σας ή να το γνωρίσετε στην απογειωμένη μορφή του ως γέμιση στα τηγανιτά τυροπιτούδια ή τις κολοκυθόπιτες. Επιπλέον απόλυτο «must» είναι τα φλωμάρια, τα ζυμαρικά της περιοχής τα οποία συνοδεύονται ιδανικά από κουνέλι, κόκορα, αστακό και σαλιγκάρια. Αν μείνετε στην υπέροχη Λήμνο μπόλικες ημέρες μην διστάσετε να δοκιμάστε όλες τις εκδοχές τους!