Κάλυμνος Δωδεκάνησα
Βρείτε μας στο
Διακοπές

Η πιο φθηνή διαμονή στα Δωδεκάνησα: Το νησί-ταμάμ για σένα που είσαι αδειούχος Σεπτεμβρίου

Και προσφέρεται για ενεργητικές διακοπές, για αναρρίχηση και καταδύσεις.
Menshouse Team

Το βλέπαμε και δε μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Ακόμα και τα νησιά που θεωρούνται φθηνά, μπροστά σε αυτό θα ένιωσαν μειονεκτικά. Μιλάμε για ένα από τα Δωδεκάνησα, για το 4ο μεγαλύτερο νησί σε αυτή την ομάδα νησιών.

Δεν είναι η Ρόδος, δεν είναι η Κάρπαθος, δεν είναι η Ικαρία, δεν είναι η Αστυπάλαια, είναι η Κάλυμνος. Ένα νησί που το ξέρει όλος ο κόσμος για τους σφουγγαράδες και τα σφουγγάρια του, αλλά αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Ακριβώς κάτω από την κορυφή, μέσα στο νερό, βρίσκεται όχι ένα τεράστιο παγόβουνο, αλλά μια αρχαία πολιτεία. Ναι, στα νερά της Καλύμνου γίνεται κάθε χρόνο καταδυτικό φεστιβάλ και όσοι βουτάνε, έχουν την ευκαιρία να δουν τα σημάδια του αρχαίου πολιτισμού που κατοίκησε εκεί και στα γύρω μικρά νησιά, την Τέλενδο, την Ψέριμο κ.α. Απ΄τη νεολιθική εποχή κιόλας, κατοικούσαν εκεί.

Γι’ αυτό η Κάλυμνος έχει κάμποσους αρχαίους οικισμούς. Για να πας εκεί, παίρνεις πλοίο από Πειραιά για τα Δωδεκάνησα, κάνεις υπομονή για ένα 11ωρο και φτάνεις. Τα ακτοπλοϊκά δεν είναι φθηνά, αλλά δεν είναι και ακριβά για τέτοια απόσταση. Αν το ζήσεις σκληρά, στο κατάστρωμα, θα δώσεις γύρω στα 140 ευρώ. Αν επιλέξεις σαλόνι ή καμπίνα, εκεί θα ανέβει αρκετά.

Όμως, οι τιμές στα καταλύματα στο νησί, έρχονται να ρεφάρουν. Ίσως είναι το φθηνότερο μέρος για να μείνεις στα Δωδεκάνησα, ου μην γενικά στο Αιγαίο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kalymnos • Pserimos • Telendos (@travel_kalymnos)

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του


Σίγουρα κάτι θα μας ξεφεύγει, αλλά 4 διανυκτερεύσεις και να δίνεις στη χειρότερη 80 ευρώ το βράδυ τα δύο άτομα για δίκλινο, είναι κάτι που δεν το συναντούσαμε ούτε τις εποχές που και τα άλλα νησιά ήταν προσιτά. Πολλώ δε μάλλον τώρα. Ακόμα κι αν αποφασίσουν να αυξήσουν 30 ευρώ το βράδυ, πάλι τρομερά φθηνή επιλογή θα είναι.

Και δεν είναι πως θα δώσεις λίγα λεφτά γιατί το νησί δεν έχει τίποτα να σε ανταμείψει. Έχει και παραέχει.

Ξεκινώντας από τον κεντρικό οικισμό, την Ποθιά ή Κάλυμνο, που είναι το επίκεντρο της ζωής. Δεν έχει πολλούς οικισμούς, αν και πολύ μεγάλο νησί. Το μεγαλύτερο τμήμα του δεν είναι προσβάσιμο με όχημα. Η βορειοανατολική και βορειοδυτική πλευρά του ειδικά, μόνο με κρουαζιέρα μπορείς να τις δεις.

Μπορείς όμως να πας στις 5 υπέροχες και ήρεμες παραλίες της, τα Βλυχάδια, τις Μυρτιές, τον Πλατύ Γυαλό, τα Λινάρια και το Μασούρι.

Μπορείς να πας σε ένα από τα 3 Κάστρα, σε ένα από τα σπάνια ελληνικά φιορδ, αυτό της Ρίνας στο Βαθύ, στον Ναό του Δήλιου Απόλλωνα ή να επιλέξεις κάποια από τις 1300 διαδρομές για αναρρίχηση, αν είσαι πιο ενεργητικός στις διακοπές σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kalymnos • Pserimos • Telendos (@travel_kalymnos)

Οι βράχοι εδώ είναι βοηθητικοί και «φιλοξένοι» και θα πάρεις αρκετούς πόντους εμπειρίας αν η αναρρίχηση είναι κάτι που το έχεις ως χόμπι.

Ε, μετά ακολουθεί το τσιμπολόγημα, με το φαγητό εδώ να μην είναι κάτι το σούπερ ουάου, αλλά θα βρεις τίμιες επιλογές όπως ο Στούκας και ο Σφουγγαράς για μεζέδες ή το Θρίμπι, το Παραδείσιο, το Dreamcatcher και το Aegean για θαλασσινά και πιο εστιατορικές επιλογές. Καλό και το Prego στο Μασούρι για ιταλική κουζίνα.

Από νυχτερινή ζωή δεν έχει πολλά να προσφέρει και αξίζει να πας για κοκτέιλ στο Beraki στην Ποθιά, ειδάλλως προς τα δυτικά, προς Καμάρι, για τα μπιτσόμπαρα που είναι πιο…δυναμικά.

Η Κάλυμνος είναι must προορισμός στα Δωδεκάνησα αν δε θες να τα σκάσεις χοντρά, ειδικά προς Σεπτέμβριο.