Σκόπελος πληρότητα νησί φθηνό
Βρείτε μας στο

Ο Την ώρα που Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος κ.α. είναι στο 50% κάτω σε κρατήσεις, υπάρχουν άλλα νησιά που κερδίζουν τη φετινή κούρσα, έχοντας βέβαια το πλεονέκτημα ότι είναι μικρότερα σε μέγεθος ή με λιγότερες επιλογές καταλυμάτων. Η Σκόπελος είναι μια τέτοια περίπτωση.

Σε ανακοίνωση που έγινε πριν λίγα 24ωρα, η Σκόπελος, η Αστυπάλαια και οι Λειψοί είναι τα τρία νησιά με τη μεγαλύτερη πληρότητα, με το τελευταίο να είναι στο 100% για τον Αύγουστο και τα άλλα δύο στο 90%, με προοπτική να πάνε στο 100%.

Κι αν για την Αστυπάλαια τα έχουμε πει από εδώ και έχει αποθεωθεί αρκετά και όσο της αξίζει, η Σκόπελος είναι ένα νησί που ζει στη σκιά. Στη σκιά της Σκιάθου, της Σκύρου, της Αλοννήσου, στη σκιά των Κυκλάδων, στη σκιά του Αργοσαρωνικού, των Σπετσών, της Θάσου, της Σαμοθράκης, είναι γενικώς λιγάκι περιφρονημένη. Φέτος βέβαια, άλλαξε τον ρου της πορείας της.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εξηγηθεί ότι μες στον Αύγουστο η Σκόπελος θα είναι σχεδόν πλήρης στα καταλύματα που προσφέρει. Οκ, δεν είναι τόσα όσα έχει η Μύκονος ή η Σαντορίνη για να συγκριθεί, αλλά δεν είναι και μικρό νησί. Μεγαλύτερο από τα προαναφερθέντα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nancy 👋 travels in Skopelos Island (@skopelos_island)


Για να πας στη Σκόπελο λοιπόν, πας από τα λιμάνια της Εύβοιας και της Κεντρικής Ελλάδας. Αν είσαι Αθηναίος, θα έχεις ένα κόστος στις βενζίνες. Αν όμως είσαι από κει γύρω, τότε θα δεις ότι μπορείς με 90 ευρώ να πας και να γυρίσεις. Ναι, δεν είναι η φθηνότερη τιμή που θα βρεις για νησί, αλλά δεν είναι και τα 150άρια που είναι μίνιμουμ σε άλλες περιπτώσεις.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Σκοπέλου είναι ότι έχει πολύ πιο νορμάλ τιμές στη διαμονή. Μπορείς να βρεις δηλαδή ακόμα και τώρα, δωμάτιο για 2 άτομα με 80 ευρώ τη βραδιά, άρα για τρία βράδια θα δώσει το άτομο 240 ευρώ. Χοντρικά 340 ευρώ για 3 ημέρες σε ελληνικό νησί, μοιάζει με θαύμα. Και μετά, η ζωή εκεί. Μπορείς να την βγάλεις με 60-70 ευρώ τη μέρα χωρίς ίχνος μιζέριας και σκόντου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nancy 👋 travels in Skopelos Island (@skopelos_island)

Αν σκεφτείς πως μιλάμε για νησί που θα μπορούσε κάλλιστα να πουλάει άγρια το ότι γυρίστηκε εκεί το Mama Mia, οι τιμές είναι μάλλον ευκαιρίας.

Ιδίως αν συμπεριλάβεις στο σκεπτικό σου ότι πρόκειται για το νησί με το ωραιότερο φαγητό στις Σποράδες και ένα από τα top-10 σε επίπεδο τοπικής κουζίνας, είτε μιλάμε για ντόπια προϊόντα είτε για το πώς μαγειρεύονται γνωστά πιάτα.

Φημίζεται για το λατσικίσιο τυρί, τα δαμάσκηνα, ένα πιάτο με γίδα, για τον ροφό στιφάδο, για την αστακομακαρονάδα, έχει ένα λιγωτικό κρέας με κυδώνια και ένα γλυκό κουταλιού με δαμάσκηνα, το αυγάτο. Στην κορυφή όλων, η σκοπελίτικη τυρόπιτα. Το Κοράλι, το Olivo, ο Μόλος, η Μηλιά, η Ανατολή και το Ρόδι είναι τα must μέρη για να καταλάβεις το καλό φαγητό που έχει η Σκόπελος.

Στο πριν ή στο μετά, θα πας στον Στάφυλο, στη Μηλιά, στην Καστανή, στον Χόβολο και στο Βελανιό, τις πιο ωραίες παραλίες της. Σε όλες κυριαρχεί το πεύκο και το πράσινο, με το νησί να είναι 67% καλυμμένο από πράσινο. Ένα χρώμα που, ως χαρακτηριστικό στις Σποράδες, αναμεικνύεται με το μπλε και σχηματίζει ένα μαγευτικό χρώμα στα νερά που θα κολυμπήσεις.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για να σε πείσουμε. Η Σκόπελος σε περιμένει.