Μπάνιο, μέσα Νοέμβρη: Το ελληνικό νησί που είναι στο top 10 των καλύτερων φθινοπωρινών προορισμών του κόσμου έχει ακόμα καλοκαίρι
Βρείτε μας στο
Διακοπές

Μπάνιο, μέσα Νοέμβρη: Το ελληνικό νησί που είναι στο top 10 των καλύτερων φθινοπωρινών προορισμών του κόσμου έχει ακόμα καλοκαίρι

Το ελληνικό νησί, που σύμφωνα με την Washington Post βρίσκεται στο top 10 των καλύτερων φθινοπωρινών προορισμών του κόσμου

Είναι με διαφορά το νησί των Κυκλάδων που ερωτεύονται όλοι στην πρώτη ματιά. Μαζί με την Σερίφο. Κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, έχουμε συνηθίσει η Σίφνος να τιγκάρει κάπου τον Ιούνιο και να είναι σε νορμάλ πληρότητα Ιούλιο-Αύγουστο.

Φέτος, η κατάσταση ξέφυγε. Εκτός του ότι στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, κάπου στις αρχές Ιουνίου, κάθε δεύτερο στόρι που βλέπαμε, ήταν από τη Σίφνο, στην πορεία του καλοκαιριού, με αποκορύφωμα τον 15αυγουστο, η Σίφνος έγινε το Παγκράτι των Κυκλάδων.

Είναι δηλαδή ένα νησί η Σίφνος χωρίς κάτι το ακραία εκπληκτικό, πάντοτε σε σχέση με άλλα νησιά, με εξαίρεση το φαγητό της που όλοι έχουν να λένε ότι μπαίνει στο top-2 στις Κυκλάδες. Είναι όμως τόσο μεγάλο το hype, που ο κόσμος δε μπορεί να σταματήσει να πηγαίνει. Οκ, η Χερρόνησος είναι φανταστική, αλλά σε κάθε νησί μπορείς να βρεις μια Χερρόνησο.

Σίφνος

Κι όπως το Παγκράτι έχει το Hippy 3 που είναι απλά ένα μπαρ, αλλά είναι φίσκα κάθε μέρα, έτσι και η Σίφνος έχει τον Κουβανό, που σίγουρα αξίζει περισσότερο το hype, αλλά δεν είναι και το ανφάν γκατέ των spots στα νησιά του Αιγαίου.

Γύρω από τον 15αυγουστο, μια βδομάδα πριν και μια βδομάδα μετά, μέχρι και την Κυριακή δηλαδή, η Σίφνος ήταν ένα νησί που θα το έβλεπε η Μύκονος και θα έλεγε από μέσα τους «τι έγινε ρε γαμώτο και κατήντησα έτσι…να με περνάει μέχρι και η Σίφνος». Και θα την ζήλευε.

Χωρίς να έχουμε ακριβείς αριθμούς στα χέρια μας, από αυτά που είδαμε όλο το καλοκαίρι, η Σίφνος είναι, εκτός του φαγητού, άνετα στο top-2 των νησιών των Κυκλάδων με τη μεγαλύτερη συνολική προσέλευση. Κι ακόμα έχουμε να μετρήσουμε.

Δεδομένου πως ο Νοέμβρης είναι μήνας μικρών αδειών για αρκετούς, κρατάνε δηλαδή κάποιοι και 2 μέρες να κολλήσουν σε κάποιο ΣΚ, η Σίφνος θα είναι και πάλι ψηλά, έχοντας αυτό το πλεονέκτημα της εγγύτητας.

Σίγουρα σε πιο ήρεμα δεδομένα, σε χαμηλότερους αριθμούς, όχι με τις 4-5 δημοφιλείς παραλίες της να έχουν ως και μικρές ουρές αναμονής ή κόσμο να τις επισκέπτεται και, βλέποντας στον δρόμο τις ουρές, να προτιμάει να γυρίσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και να δει Κωνσταντίνου & Ελένης τρώγοντας παγωτό κάτω από το aircondition.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Μπάνιο, μέσα Νοέμβρη: Το ελληνικό νησί που είναι στο top 10 των καλύτερων φθινοπωρινών προορισμών του κόσμου έχει ακόμα καλοκαίρι

Γενικότερα, η Σίφνος είναι νησί πραγματικά όλων των μηνών. Από τέλη Απριλίου μέχρι αρχές Νοέμβρη, θα βρεις σίγουρα στην παρέα σου ή στους ακόλουθους σου μια παρέα που θα έχει επιλέξει να πάει για 3-4 μέρες και όταν γυρίζει θα σου μιλάνε όλοι λες και τους έχεις βάλει σιρόπι από γαλακτομπούρεκο στη γλώσσα να τρέχει και να γεμίζει το στόμα τους.

Με όσα είδαμε φέτος πάντως, η Σίφνος βάζει πλώρη για να είναι σχετικά απλησίαστη στα επόμενα χρόνια και να απευθύνεται σε τουρισμό, Έλληνες κατά βάση, με 5ψήφιο μηνιαίο εισόδημα και οι υπόλοιποι θα την κοιτάμε με τα κυάλια καθώς πάμε σε καμιά Κίμωλο ή Σίκινο.