Αν είσαι σπάγγος… φαίνεται: Τα 4 νησιά που επιλέγει πάντα για διακοπές ο τσιγκούνης το καλοκαίρι
Βρείτε μας στο

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου του 2000, τέσσερις τύποι στις ΗΠΑ ίδρυσαν μία εταιρεία με σκοπό να κατευθύνουν και να συμβουλεύσουν τους ανθρώπους στα ταξίδια τους. Η ιδέα ανήκε στον Στέφεν Κάουφερ, επειδή είχε βιώσει το αίσθημα της απογοήτευσης όταν κλήθηκε να σχεδιάσει οικογειακές διακοπές. Επτά μήνες αργότερα έλαβαν χρηματοδότηση 2.000.000 δολαρίων από Flagship Ventures, Bollard Group και ιδιώτες επενδυτές.

Καλά καταλάβατε. Μιλάμε για το TripAdvisor, το οποίο έχει φτάσει σε σημείο να λειτουργεί σε 40 χώρες με 20 διαφορετικές γλώσσες και να διαθέτει περίπου 1.000.000.000 κριτικές/απόψεις για σχεδόν 8.000.000 ξενοδοχεία/χώρους εστίασης κ.λπ. Ειδικά όσοι βρίσκονται συχνά με μία βαλίτσα ανά χείρας, επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα την εν λόγω ιστοσελίδα.

Η σύντομη αυτή εισαγωγή έγινε με σκοπό να αντιληφθεί κανείς το impact που έχει η εταιρεία στον πλανήτη. Εξ ου και η σημασία της ανάδειξης των Top 25 προορισμών για το 2024, όπως επιλέχθηκαν από αναγνώστες και χρήστες. Και, προφανώς, ανάμεσά τους περιλαμβάνεται η Κρήτη. Σε θέση που, κατά τη γνώμη μας, την αδικεί.

Συγκεκριμένα, η «λεβεντογέννα» επιλέχθηκε 9η, δηλαδή εντός της πρώτης δεκάδας, γεγονός που σαφέστατα πιστοποιεί την αγάπη των ταξιδιωτών προς εκείνη.

Πρόκειται για προορισμούς, οι οποίοι συγκέντρωσαν τις περισσότερες θετικές κριτικές μέσα από την κοινότητα της εταιρείας, βάσει των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των λοιπών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν.

 

Ιδού τι αναφέρει, μεταξύ άλλων, το TripAdvisor:

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

«Οι νικητές των βραβείων Travellers’ Choice Best of the Best είναι προορισμοί των οποίων τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι δραστηριότητες έλαβαν μεγάλο όγκο διθυραμβικών κριτικών και απόψεων από την κοινότητά μας σε διάστημα 12 μηνών.

Λιγότερο από το 1% των 8 εκατομμυρίων καταχωρίσεων στο TripAdvisor επιβραβεύονται με Best of the Best, το οποίο αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο αριστείας στα ταξίδια.

Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές για το 2024 κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ταξιδιώτες που το έκαναν πραγματικότητα.

Πιθανότατα έχετε έναν-δύο από αυτούς τους προορισμούς στη λίστα με τις ονειρεμένες διακοπές σας. Και γιατί όχι; Ο κόσμος τούς λατρεύει-και με το δίκιο του».

Αναφορικά με την Κρήτη, το TripAdvisor αναφέρει τα εξής ενδεικτικά: «Γενέτειρα τόσο του βασιλιά των θεών του Ολύμπου όσο και του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού, η Κρήτη είναι ένα κόσμημα της Μεσογείου.

Είναι πλούσια σε αρχαιολογική και μυθολογική ιστορία, η οποία αντανακλάται στα αρχαία ερείπια και τα πολιτιστικά αξιοθέατά της.

Απορροφήστε τη γοητευτική ατμόσφαιρα του παλιού ενετικού λιμανιού της πόλης των Χανίων ή τα φρούρια και τα μοναστήρια του Ρεθύμνου.

Τα φοβερά μινωικά ερείπια των Μαλίων χρονολογούνται από το 1900 π.Χ. και το μαγευτικό όρος Ίδη λέγεται ότι φιλοξενεί τη σπηλιά όπου γεννήθηκε ο Δίας».

Ούτε Μύκονος, ούτε Σαντορίνη: Το ελληνικό νησί που μπήκε στο top 10 του TripAdvisor για το 2024

Ποιοι, όμως, είναι οι προορισμοί που επιλέχθηκαν πάνω από την Κρήτη; Στην πρώτη θέση καμαρώνει το Ντουμπάι. Ok ουρανοξύστες, τεχνολογία, σύγχρονη κουλτούρα… Αλλά τι στο καλό; Ρομπότ ψήφισαν; Δηλαδή η φυσική ομορφιά πάει περίπατο στις προτιμήσεις; Τέλος πάντων.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Μπαλί (σεβαστό), στην τρίτη το Λονδίνο (ε όχι, για εμάς τους μεσογειακούς), στην τέταρτη το Ανόι (εξωτικό, να περάσει), στην πέμπτη η Ρώμη (καλύτερη η περιφέρεια της Τοσκάνης), στην έκτη το Παρίσι, στην έβδομη το Κανκούν, στην όγδοη το Μαρακές και στη δέκατη το Χόι Αν.

Δηλαδή η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδονησία, Αγγλία, Βιετνάμ (2), Ιταλία, Γαλλία, Μεξικό, Μαρόκο και Ελλάδα.

Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται οι παρακάτω προορισμοί: Νέο Δελχί (Ινδία), Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), Κούσκο (Περού), Βαρκελώνη (Ισπανία, Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), Δομινικανή Δημοκρατία, Πλάγια ντελ Κάρμεν (Μεξικό), Πουκέτ (Ταϊλάνδη), Χουργκάντα (Αίγυπτος), Μαδρίτη (Ισπανία), Σίεμ Ρέαπ (Καμπότζη), Λισαβόνα (Πορτογαλία), Άμστερνταμ (Ολλανδία), Κατμαντού (Νεπάλ), Νέα Υόρκη (ΗΠΑ).

Ούτε Μύκονος, ούτε Σαντορίνη: Το ελληνικό νησί που μπήκε στο top 10 του TripAdvisor για το 2024

Αντί επιλόγου, η Κρήτη διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία στη φυσική ομορφιά και αν οι αρμόδιοι ρίξουν το βάρος στην ανάδειξή της (και) ως χειμερινό προορισμό, η Ελλάδα συνολικά μόνο κερδισμένη θα βγει.

Πρόκειται για ένα μέρος που «ενώνει» τρεις ηπείρους, με αμύθητη αξία σε ιστορικό/αρχαιολογικό σκέλος, μία κουζίνα διαλεχτή, μία φιλοξενία στον κόσμο ξακουστή και μία κουζουλάδα που «σκοτώνει» έννοιες και σκοτούρες.

Κρήτη για πάντα!