«Βγήκε» ήδη η πιο τρομακτική φωτογραφία του 2024…
Βρείτε μας στο
EXTRAS

«Βγήκε» ήδη η πιο τρομακτική φωτογραφία του 2024…

Και μάλλον θα τη βλέπουμε ξανά και ξανά για χρόνια.

Μία όχι και τόσο ασυνήθιστη εικόνα, με όσα έχουμε κανονικοποιήσει πλέον στις δημόσιες δραστηριότητές μας, είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι παρακολούθησαν τα βίντεο που ανέβηκαν αμέσως μετά την αλλαγή της χρονιάς από το Παρίσι και ειδικότερα αυτά που ήταν στραμμένα στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι συνέρρευσαν στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι την περασμένη Κυριακή για να υποδεχτούν την Πρωτοχρονιά του 2024. Ντόπιοι και τουρίστες απόλαυσαν την αλλαγή της χρονιάς με μουσική από Djs και καλλιτέχνες, ενώ μια εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων φωτίζοντας τον ουρανό τα μεσάνυχτα πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου, στην οποία προβάλλονταν εικόνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος στην πόλη του Φωτός.

Με την αλλαγή του χρόνου, ένα μαγευτικό θέαμα πυροτεχνημάτων φωτίζει τον ουρανό του Παρισιού. Και τότε ξεκινάμε να βλέπουμε μία εικόνα που πλέον φαντάζει απόλυτα φυσιολογική. Μία εικόνα που θα μας ξένιζε πριν από μερικά χρόνια, όχι όμως πια. Αντί οι συγκεντρωμένοι να απολαμβάνουν την εντυπωσιακή αυτή εικόνα των πυροτεχνημάτων ήταν αφοσιωμένοι στα κινητά τους τηλέφωνα, καταγράφοντας την στιγμή αυτή.

Όλα τα smartphones άνοιξαν και σηκώθηκαν ψηλά, πάνω από τα κεφάλια του πλήθους, ώστε να καταγράψουν σε βίντεο τις εικόνες αυτές. Χιλιάδες smartphones να καταγράψουν ψηφιακά τη στιγμή της αλλαγής του χρόνου, ελάχιστες ως μηδενικές οι αγκαλιές μεταξύ των παρευρισκομένων.

Ένα πλήθος απολύτως εθισμένο και στοχοπροσηλωμένο στο να καταγράψει τις ίδιες εικόνες που θα υπάρχουν σε χιλιάδες βίντεο στα social media από τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί. Τα ίδια βίντεο από μικρής διαφοράς γωνίες, οι ίδιες εικόνες που θα έπρεπε να απολαμβάνουν σαν μία ξεχωριστή εμπειρία όσοι τις έζησαν από κοντά.

Ή μήπως δεν τις έζησαν στην πραγματικότητα; Αρκεί να είσαι παρών σε ένα event για να θεωρηθεί ότι έζησες την εμπειρία, όταν αρνείσαι να βιώσεις όσα γίνονται κυνηγώντας το επόμενο viral ή περιμένοντας τα σχόλια και μετρώντας τις αντιδράσεις στο αναρτημένο σου βίντεο; Θα ξαναδεί ποτέ κανείς το βίντεό σου; Θα το δεις εσύ μήπως ξανά; Συναυλίες, γιορτές, αθλητικοί αγώνες, όλα καταγεγραμμένα σε υψηλής ανάλυσης βίντεο. Ποια από τις εμπειρίες όμως θα καταγραφεί στην ανθρώπινη μνήμη ως εμπειρία;

Η ανθρώπινη επαφή και η σωματική επικοινωνία χάνονται και αυτό φαίνεται σε τόσο σημαντικές στιγμές της ζωής μας όπως μία μάζωξη για την αλλαγή της χρονιάς. Τα smartphones έχουν γίνει η προέκταση των χεριών μας, η προέκταση της προσωπικότητάς μας, την διαδικτυακής μας περσόνας. Θα μπορέσει ποτέ να ανατραπεί αυτή η συνθήκη; Θα μπορέσουν ποτέ να ξαναϋπάρξουν στιγμές που μία αγκαλιά δε θα έχει αντικατασταθεί από το πάτημα στο rec ενός κινητού;

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
@flyingarround Paris France 🇫🇷 Celebrating New Year 2024 #newyear2024 #2024 #newyear #happynewyear2024 #foryourpage #viral #WhereToVisit #foryoupage #viralvideo #traveltiktok #fyp #tour #paris #france ♬ 오리지널 사운드 – minlee 민리