320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο: Το περιζήτητο ελληνικό χωριό που έχει 100% πληρότητα χειμώνα-καλοκαίρι
Βρείτε μας στο

Ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Κρήτη αναδεικνύεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή της ζήτησης για καταλύματα, χειμώνα-καλοκαίρι! Επιτυγχάνει πληρότητα στο 100% καταφέρνοντας να προσελκύει επισκέπτες με διαφορετικά προφίλ και ανάγκες κάθε εποχή του χρόνου.

Αναμφίβολα το κορυφαίο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Μύρτου είναι το μοναδικό κλίμα του. Σε αυτή την περιοχή στην Ιεράπετρα της Κρήτης επικρατεί ηλιοφάνεια 320 ολόκληρες μέρες τον χρόνο, γεγονός που το καθιστά με απλά λόγια το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης!

320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο: Το περιζήτητο ελληνικό χωριό που έχει 100% πληρότητα χειμώνα-καλοκαίρι

Και τα υπέρ του Μύρτου δεν σταματούν εδώ… Εκτός από τον ήλιο και την θάλασσα, σε αυτήν την γωνιά της Κρήτης οι άνεμοι παίρνουν… ρεπό καθώς ακόμη κι αν λυσσομανούν στο υπόλοιπο νησί, εδώ η φύση τα έχει όλα τόσο… τακτοποιημένα που επικρατεί απανεμιά.

Για αυτόν τον ευλογημένο τόπο όπως καταλαβαίνετε υπάρχει τεράστια ζήτηση καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, ανεξάρτητα από την εποχή. Το καλοκαίρι αποτελεί περιζήτητο τουριστικό προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές, μακριά από τον συνωστισμό και την πολυκοσμία, ενώ μετά τους θερινούς μήνες συνεχίζει να παραμένει πολύ ψηλά στη λίστα.

320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο: Το περιζήτητο ελληνικό χωριό που έχει 100% πληρότητα χειμώνα-καλοκαίρι

Οι χειμώνες είναι τόσο ήπιοι που όσοι το έχουν επισκεφθεί ορκίζονται ότι δεν χρειάζεσαι καν θέρμανση, ενώ μια απλή ζακέτα είναι το μόνο που θα χρειαστεί να έχετε στην ντουλάπα σας όταν θα… σφίξουν τα κρύα, που εδώ που τα λέμε, δεν… σφίγγουν σχεδόν ποτέ στον Μύρτο.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων χαριτολογώντας λένε πως ακόμη και στα… θερμοκήπια να έβαζαν κρεβάτια και πάλι δεν θα ήταν αρκετό ως μέτρο για να ικανοποιήσουν την ζήτηση! Και αυτό διότι δέχονται καθημερινά αιτήσεις για κρατήσεις τόσο από συνταξιούχους Ευρωπαίους που αναζητούν ένα τέτοιο μέρος όσο και από νεότερους οι οποίοι έχουν συνηθίσει να εργάζονται remote, με την συγκεκριμένη τάση να κερδίζει ολοένα και περισσότερους πιστούς.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο βίντεο του «Up Stories», ο Μύρτος είναι ένα υπέροχο μέρος που εκτός από όλα τα παραπάνω «συν», διαθέτει φυσική ομορφιά, φιλόξενους κατοίκους και ανθρώπους που το διατηρούν καθαρό, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Επιπλέον, αφού μιλάμε για Κρήτη, το πεντανόστιμο φαγητό με ντόπια προϊόντα είναι δεδομένο, ενώ πέριξ του χωριού οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια σειρά από δραστηριότητες όπως trekking και hiking, αλλά και αθλητικά δρώμενα που διοργανώνονται εκεί!

320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο: Το περιζήτητο ελληνικό χωριό που έχει 100% πληρότητα χειμώνα-καλοκαίρι

Είτε ανήκετε λοιπόν σε αυτήν την κατηγορία, είτε θέλετε απλά ηρεμία και καλό καιρό μες στον χειμώνα, είτε ψάχνεστε για μπάνια σε καταγάλανες θάλασσες, ο Μύρτος είναι ο δικός σας προορισμός για κάθε εποχή και κάθε γούστο! Απλά πρέπει να κινηθείτε γρήγορα, εκτός κι αν βρείτε κάποιον γνωστό που θα σας… βολέψει ακόμη και μέσα σε… θερμοκήπιο!