Κρατήσεις τελευταίας στιγμής για το Πάσχα: Στον προορισμό που έχει ό,τι ζητάς, ξοδεύεις λιγότερα από 200€ για 3 διανυκτερεύσεις
Βρείτε μας στο

Κάθε προηγούμενο είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουν οι κρατήσεις της φετινής τουριστικής περιόδου ή οποία κινείται με πολύ γοργούς ρυθμούς, ενώ ουσιαστικά έχει ξεκινήσει καθώς το Πάσχα έρχεται στην καρδιά της άνοιξης και πολύ κοντά στο καλοκαίρι. Και ακόμη και για τους πιο… αργοπορημένους υπάρχουν ευκαιρίες για οικονομικές διακοπές σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι προ-κρατήσεις κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα για περιοχές που παραδοσιακά αποτελούν πόλους έλξης για την συγκεκριμένη χρονική και εορταστική περίοδο. Πράγμα που κάνει τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση προσδοκώντας σε μια πολύ καλή σεζόν η οποία –αν επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις- μπορεί να σπάσει και κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη και για εκείνους που είναι της τελευταίας στιγμής και παράλληλα δεν διαθέτουν και πολύ παχύ πορτοφόλι ορισμένες επιλογές που σίγουρα αξίζουν όχι μόνο της προσοχής τους, αλλά αξίζουν και τα λεφτά τους.

Κρατήσεις τελευταίας στιγμής για το Πάσχα: Στον προορισμό που έχει ό,τι ζητάς, ξοδεύεις λιγότερα από 200€ για 3 διανυκτερεύσεις

Με κόστος το οποίο για τρεις διανυκτερεύσεις δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ μπορείτε να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο σε αρκετά σημεία της Πελοποννήσου, όπως για παράδειγμα στην Φοινικούντα της Μεσσηνίας (146 ευρώ) ή στην κοντινή της Κορώνη (165 ευρώ) ή να προτιμήσετε εναλλακτικά την Εύβοια η οποία αποτελεί και την πρόταση της στήλης.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, μιλάμε για τα Λουτρά της Αιδηψού όπου για ένα κατάλυμα 30 τετραγωνικών μέτρων, το κόστος τριών διανυκτερεύσεων το διάστημα από 3 μέχρι 6 Μαΐου, δεν ξεπερνά τα 156 ευρώ. Άλλες επιλογές στο ίδιο νησί είναι τα Ελληνικά (125 ευρώ), Ήλια (168 ευρώ) και Πευκί (185 ευρώ).

Κρατήσεις τελευταίας στιγμής για το Πάσχα: Στον προορισμό που έχει ό,τι ζητάς, ξοδεύεις λιγότερα από 200€ για 3 διανυκτερεύσεις

Το μοναδικό «φάλτσο» του Maestro…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φάλτσο» του Maestro που «κλώτσησε» αρκετά στο μάτι

Τα Λουτρά της Αιδηψού μπορεί σε πολλούς να μοιάζουν ίσως λιγάκι παρωχημένα, λόγω του ότι στη συνείδηση πολλών έχουν ταυτιστεί με παραθεριστές μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα που αντισταθμίζουν μέχρι και αυτήν την κατάσταση, που –μεταξύ μας- ειδικά το Πάσχα δεν θα έπρεπε να απασχολεί ιδιαίτερα κανέναν.

Ειδικά εφόσον κάποιος μεταβεί, όπως συνηθίζεται, με δικό του μεταφορικό μέσο, μπορεί να χρησιμοποιήσει την περιοχή ως κέντρο και ταυτόχρονα αφετηρία για μια σειρά από κοντινές ή και λιγότερο κοντινές διαδρομές μέσα στα υπέροχα τοπία τα οποία διαθέτει ακόμη η Εύβοια, παρά τις καταστροφές του 2021.

Η φυσική ομορφιά του νησιού, οι αμέτρητες ευκαιρίες για αποδράσεις, αλλά και τα έθιμα που σχετίζονται με το Πάσχα, καθιστούν τα Λουτρά της Αιδηψού ιδανικό προορισμό.

Κρατήσεις τελευταίας στιγμής για το Πάσχα: Στον προορισμό που έχει ό,τι ζητάς, ξοδεύεις λιγότερα από 200€ για 3 διανυκτερεύσεις

Άλλωστε, αν μη τι άλλο, εκεί κοντά θα ζήσετε από πρώτο χέρι και την εμπειρία με τα αερόστατα ή φαναράκια. Το έθιμο δηλαδή της Λαμπρής στο χωριό Άγιος Αιδηψού, όπου κάθε Κυριακή του Πάσχα αναβιώνει που έχει πολύ παλιές ρίζες. Κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα πότε ακριβώς άρχισε, αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Αυτό που μετράει είναι ότι κάθε χρόνο τέτοια μέρα ο ουρανός γεμίζει από τις αυτοσχέδιες κατασκευές μικρών και μεγάλων, με κάθε γειτονιά να βάζει τα δυνατά της ώστε τα δικά της αερόστατα να φτάσουν πιο ψηλά από τα υπόλοιπα, σε αυτόν τον άτυπο διαγωνισμό που φέρνει μόνο χαμόγελα στα πρόσωπα όλων!

Η κάθε οικογένεια ή και η κάθε παρέα κατασκευάζει με χρωματιστές κόλλες χαρτιού και αλευρόκολλα, ενώ συχνά υπάρχει και κάποιο διακριτικό που να κάνει το καθένα να ξεχωρίζει. Τα παιδικά συνήθως φτιάχνονται με 4 κόλλες χαρτιού, τα πιο μεγάλα με 8, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις με 24 ή και 48 ακόμη!

Το απόγευμα της Λαμπρής με την βοήθεια ενός κεριού που καίει, τα αερόστατα ανεβαίνουν στον ουρανό δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα που αξίζει να ζήσει κανείς. Ειδικά αν μπορέσει να το κάνει με το ελάχιστο δυνατό κόστος, όπως συμβαίνει στα Λουτρά Αιδηψού όπου –υπενθυμίζουμε- το κόστος μίσθωσης μιας κατοικίας 30 τμ για τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 156 ευρώ…