Διάφανα νερά, φαγητά που δεν βρίσκεις αλλού: Το πιο πράσινο ελληνικό νησί  παραμένει top προορισμός, παρά το ban
Βρείτε μας στο

Έτσι όπως τα κατάφεραν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, αυτό το νησί μπορεί να υποστεί ένα μικρό ή μεγάλο πλήγμα τουριστικά. Αλλά για κάθε αναλγησία των εδώ δομών, υπάρχει πάντα μια περιοχή στην Ευρώπη που προσφέρει τσάμπα προώθηση στα νησιά μας.

Γράφαμε εδώ τις προάλλες πως είναι μεγάλος ο κίνδυνος οι Σποράδες να υποστούν πλήγμα από το τέλος των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τον Άγιο Κωνσταντίνο και τη Θεσσαλονίκη, η Σκόπελος και η Αλόννησος κατά κύριο λόγο, αφού η Σκιάθος έχει το αεροδρόμιο να εξισορροπήσει την απώλεια, ενώ η Σκύρος έχει και το δρομολόγιο από την Εύβοια.

Ευτυχώς, πριν μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε να αρχίσει πάλι δρομολόγιο προς τις Σποράδες, αλλά από τα μέσα Ιουλίου, κάτι που θα «κάψει» το μισό καλοκαίρι.

Η Σκόπελος λοιπόν, νησί προσβάσιμο μόνο με πλοίο από την Σκιάθο προσώρας ή από τον Βόλο, βρίσκεται ψηλά, ψηλότερα από όλους τους προορισμούς, στη λίστα μιας γαλλικής ιστοσελίδας νέων ταξιδιωτών και ο λόγος αυτής της δημοφιλίας της είναι… το Mamma Mia.

«Το Mamma Mia στην Σκόπελο δεν είναι ταινία, είναι εμπειρία. Όσοι επισκέπτονται τη Σκόπελο ερωτεύονται τη φύση, τη φιλοξενία, τις σπιτικές γεύσεις, τα γραφικά σοκάκια και τις δραστηριότητες και τελικά επιστρέφουν ξανά και ξανά γιατί γίνονται φίλοι μας. Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία των διακοπών που θέλουμε να περάσουμε», εξηγεί η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Εύα Καραμεσίνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως επισημαίνεται στο αφιέρωμα της ιστοσελίδας generationvoyage.fr, η εκκλησία του Άη Στράτη στον βράχο που έκανε θρυλική μια σκηνή στην ταινία που γυρίστηκε εκεί το 2008, έχει προσελκύσει σε αυτά τα χρόνια στο νησί ζευγάρια, φυσιολάτρες και πεζοπόρους που θέλουν να απολαύσουν τη διαδρομή μέχρι το σημείο αυτό.

Ο ρομαντισμός είναι το πρωτεύον στοιχείο προσέλκυσης στη φαρέτρα της Σκοπέλου, ειδικά μετά από το ακόλουθο βίντεο, όπου η πιανίστρια Έλενα Ξυδιά απευθύνει μουσικά ένα ερωτικό κάλεσμα από την κορυφή του βράχου.

Φυσικά, στην Σκόπελο δεν θα δεις μόνο αυτό. Θα δεις ένα νησί που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο πράσινο στην Ελλάδα, αφού έχει έντονη βλάστηση και σπάνια θα βρεις παραλία του που να μην έχει πίσω της δάση μεσαίου και μικρού μεγέθους.

«Ποιος μπορεί να σκέφτηκε, κάτι τόσο άθλιο;»: Η χειρότερη ερώτηση στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» που έκανε έξαλλο το κοινό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ποιος μπορεί να σκέφτηκε, κάτι τόσο άθλιο;»: Η χειρότερη ερώτηση στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» που έκανε έξαλλο το

Στις παραλίες της δεσπόζουν η Μηλιά, το Βελανιό, ο Πάνορμος, η Καστανή και η Στάφυλος, ενώ υπάρχει και μια που λέγεται Πεθαμένης. Σε κάποιες υπάρχουν υπηρεσίες για θαλάσσια σπορ και σου προτείνουμε να τις χρησιμοποιήσεις.

Θα δεις επίσης το βουνό Παλούκι που δεν είναι και τόσο παλούκι να το ανέβεις, θα δεις αρχαίους λαξευτούς τάφους στα Σεντούκια, θα δεις την Ακρόπολη της Σελινούντας και τα ερείπια του ναού του Ασκληπιού. Είναι γενικώς ένα νησί με πολλά αξιοθέατα και έντονη την αύρα της αρχαίας Ελλάδας.

Η Σκόπελος είναι στα 5 νησιά του Αιγαίου με το καλύτερο φαγητό και το οφείλει και στα τοπικά της εδέσματα, όπως η σκοπελίτικη τυρόπιτα, ο ροφός στιφάδο, η αστακομακαρονάδα, αλλά και στην επένδυση που έχει γίνει στην εστίαση με πολλές καλές επιλογές σε εστιατόρια και ταβέρνες.

Η Σκόπελος είναι πάντως χαρακτηριστικό δείγμα του τι μπορεί να προσφέρει το σινεμά στον τουρισμό, αν και για εμάς τους Έλληνες έγινε πολύ πιο δημοφιλής από τον Πρόδρομο στο Big Brother παρά από το Mamma Mia. Δυστυχώς όμως οι ξένοι δεν θα γνωρίσουν ποτέ αυτόν τον εθνικό θησαυρό.