Δεν το πιάνει ο αέρας: Η «μικρή Καραϊβική» με τα πιο ζεστά νερά στην Ελλάδα, δεν έχει ποτέ κύμα (Pics)
Βρείτε μας στο

Κλείστε λίγο τα μάτια σας -δηλαδή όχι εντελώς, για να μπορείτε να διαβάζετε ταυτόχρονα- κι ελάτε να επικοινωνήσουμε τηλεπαθητικά. Εσείς και το menshouse.gr, μαζί.

Σκεφτείτε έναν τεράστιο φυσικό κόλπο με μήκος που ξεπερνάει τα 700 μέτρα, απόλυτη ησυχία γύρω σας, θάλασσα τιρκουάζ χρώματος με νερά τόσο διαυγή που μπορείς να δεις πεντακάθαρα το είδωλό σου μέσα τους. Και το καλύτερο όλων, εκτός από διαυγή, τα νερά είναι και ζεστά θαρρείς και κάποιος έχει ανάψει το θερμοσίφωνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μοιάζει με άπιαστο παράδεισο, έτσι δεν είναι;

Ε, λοιπόν, δεν είναι: η ακατοίκητη Διάπορος είναι ένα μικρό νησάκι ακριβώς απέναντι από τη Βουρβουρού Χαλκιδικής και σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από τον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Σιθωνίας. Ένα νησί που αδίκως δεν φιγουράρει στη λίστα με τα δημοφιλέστερα της Ελλάδας ολόκληρης, μιας και άνετα μπορεί να συγκριθεί με τις ομορφιές του Ιονίου – για πολλούς ακόμα και με της Καραϊβικής!

Ναι, μιλάμε για τόσο πράσινο.

Δεν το πιάνει ο αέρας: Η «μικρή Καραϊβική» με τα πιο ζεστά νερά στην Ελλάδα, δεν έχει ποτέ κύμα (Pics)

Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού καλύπτεται από υπέροχο καταπράσινο πευκοδάσος, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από πίνακα ζωγραφικής ενός εμπνευσμένου δημιουργού, ενώ τα γαλήνια νερά του και οι ερημικές του αμμουδιές είναι ο απόλυτος προορισμός για όποιον θέλει να χαλαρώσει.

Μέσος μισθός 3500€: Η χώρα του εξωτερικού που επιλέγουν οι Έλληνες για καλύτερα χρήματα και ποιότητα ζωής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μέσος μισθός 3500€: Η χώρα του εξωτερικού που επιλέγουν οι Έλληνες για καλύτερα χρήματα και ποιότητα ζωής

Παρά το γεγονός πως, όπως προείπαμε, ο φυσικός κόλπος που σχηματίζεται είναι αρκετά μεγάλος, τα νερά στο νησάκι δεν είναι ποτέ κρύα, με αποτέλεσμα ν’ αποτελεί must για τους χειμερινούς κολυμβητές, οι οποίοι δε χάνουν την ευκαιρία να πάνε στη Διάπορο και να κολυμπήσουν όλο τον χρόνο. Λόγω των γεωγραφικών τοποθεσιών οι όρμοι προστατεύονται από τον άνεμο και δεν έχει ποτέ κύμα.

Σα να λέμε, λοιπόν, πως πρόκειται για μια απέραντη γαλάζια λίμνη, με θεσπέσια νερά στα οποία κολυμπάς με την ίδια άνεση και ευχαρίστηση από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη.

Οι παραλίες του είναι όλες μικρές, με εξαιρετικής ομορφιάς βυθό γι’ αυτό και οι περισσότεροι καταφτάνουν πλήρως εξοπλισμένοι , με μάσκα και αναπνευστήρα.

Δεν το πιάνει ο αέρας: Η «μικρή Καραϊβική» με τα πιο ζεστά νερά στην Ελλάδα, δεν έχει ποτέ κύμα (Pics)

Oι ψαράδες και το boat trip που θα έχεις να θυμάσαι

Ο μοναδικός τρόπος για να φτάσει κανείς εκεί είναι να… διαπραγματευτεί με τους ψαράδες της Βουρβουρούς και των γύρω περιοχών προκειμένου να σε μεταφέρουν με τις βαρκούλες τους. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως οι πιο επιφανείς επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης έχουν εκεί τα εξοχικά τους.

Αν θέλετε, επομένως, να βεβαιωθείτε και μόνοι σας πως σαν την Χαλκιδική δεν έχει, αλλά ούτε και σαν το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από την ανατολική πλευρά του δεύτερου ποδιού της, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε έστω και για μία φορά στη ζωή σας από τη Διάπορο.

Δεν το πιάνει ο αέρας: Η «μικρή Καραϊβική» με τα πιο ζεστά νερά στην Ελλάδα, δεν έχει ποτέ κύμα (Pics)

Πρόκειται για προορισμό «από τους λίγους», καθώς συνδυάζει όλα εκείνα που αποζητάμε στις διακοπές μας: ηρεμία, μοναχικότητα, θεσπέσια νερά και απίστευτο φυσικό τοπίο.