Γιώργος Καπουτζίδης
Βρείτε μας στο
Editorial

Η μεγάλη αλήθεια που είπε ο Καπουτζίδης για τον Μουτσινά

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, τότε ο Καπουτζίδης είπε αυτό που κανείς δεν τολμάει να πει

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας άνθρωπος που αν μη τι άλλο, δεν έχει φανεί ποτέ ανακόλουθος. Δεν υποστηρίζει την ίδια στιγμή κάτι και οι πράξεις του δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Δεν είναι, με λίγα λόγια, υποκριτής.

Γι΄αυτό και τα όσα είπε στη συνέντευξή του στην popaganda.gr και την Αντιγόνη-Πάντα Χάρβα, έχουν μια πολύ μεγάλη αξία.

«Αυτό το πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Ξέρω ότι είναι κάτι από το οποίο θέλω να μείνω απ’ έξω και προσπαθώ να μείνω απ’ έξω. Και έχω αποφασίσει μάλιστα το 2022 να κλείσω εντελώς τα social media μου.

Πρέπει να βρω τη σωστή ημερομηνία για να το κάνω αλλά θα το κάνω και αυτό, έτσι για να δω πώς είναι. Νιώθω πάντως ότι όλο αυτό το πράγμα το διδασκόμαστε. Κανένας δεν έρχεται με μίσος και κανένας δεν έχει μέσα του το γονίδιο του να κοροϊδέψει κάποιον.

Τα social media στο μαθαίνουν σίγουρα, η τηλεόραση έχει και αυτή το μερίδιό της και νομίζω επίσης ότι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω κάποιον για να γελάσουμε” είναι μία κουλτούρα που υπάρχει στην Ελλάδα εξαιρετικά έντονα. Και δεν διαμαρτύρεται σχεδόν κανείς γι’ αυτό.

Υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια για να τους κοροϊδέψει για το πώς έχουν ντυθεί και ξεκαρδίζεται παρέα με το κοινό του. Αυτή η εικόνα για μένα είναι άγρια, αποτρόπαια και σχεδόν κανιβαλιστική.

Αυτή είναι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω τον άλλον για να γελάσουμε, δείχνω αυτόν με το δάχτυλο, για να γελάσουμε”. Από εκεί και πέρα όμως, είναι δική σου αποκλειστικά και μόνο επιλογή το να μπεις στο instagram κάποιου και να του ευχηθείς θάνατο, δεν σε βάζει κανένας άλλος. Γιατί επιλέγεις να το κάνεις είναι δικό σου θέμα και από τη στιγμή που το έκανες, νομίζω ότι πρέπει να πας να δεις έναν γιατρό».

Ο Καπουτζίδης είπε αυτό που άλλοι αρνούνται να πουν ελέω δημοσίων σχέσεων

Αυτή η περιγραφή ταιριάζει ταμάμ στον Νίκο Μουτσινά που μετά το Κους Κους το Μεσημέρι, βάσισε όλη την τηλεοπτική του καριέρα στον στυλιστικό σχολιασμό ανθρώπων της σόουμπιζ. Με την εκπομπή Καλό Μεσημεράκι και τον πρόγονο της στο OPEN, πέρασε αυτόν τον σχολιασμό ακόμα και σε ανθρώπους όχι τόσο στη σόουμπιζ. Σίγουρα όχι με άμυνες για να αντέξουν τα περιπαικτικά σχόλια.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Το ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανείς απ΄αυτούς που σχολιάζει ο Νίκος Μουτσινάς στην εκπομπή του, που να θίχτηκε από τα σχόλια του, είναι καθαρά συγκυριακό. Δε θα συμβεί σε όλους. Αρκεί ένας για να γίνει το κακό.

Ο ίδιος ο Γιώργος Καπουτζίδης επιβεβαίωσε με ανάρτηση του πως αναφέρεται στον Μουτσινά.

«Δεν είναι δυσνόητο αυτό που προσπάθησα να πω και δεν πρέπει να μείνει στα όρια του προσωπικού. Ας αποφασίσουμε απλώς το εξής. Να βγάλουμε την εξωτερική εμφάνιση κάποιου από τη λίστα των θεμάτων με τα οποία γελάμε.

Ας δώσουμε την ελευθερία ο ένας στον άλλο να φορέσει οτι θέλει, να χτενιστεί όπως θέλει και να περπατήσει ελεύθερος στο δρόμο όπως θέλει. Ας αποφασίσουμε να το κάνουμε όλοι μαζί αυτό. Και οι δρόμοι θα γεμίσουν με πιο ελεύθερους και πιο χαρούμενους ανθρώπους. Όπως δεν επιτρέπεται στον Ξιαρχο να κάνει πλάκα με το ρούχο του αλλου, να μην επιτρέπεται ούτε στον Καπουτζιδη, ούτε στο Μουτσινά ούτε σε κανέναν μας. Αυτό λέω.

Ας αναγνωρίσει ο καθένας μας τα λάθη του παρελθόντος του, ας τα διορθώσει, και ας αναγνωρίσουμε όλοι μαζί, ποιο είναι το επίπεδο του χιούμορ μας και ας το καλυτερεύσουμε. Όσο για τη σάτιρα, ας θυμηθούμε ξανά αυτό που μας μάθανε στο σχολείο. Η σάτιρα γινόταν από τους σατιρικούς ποιητές απέναντι στους έχοντες εξουσία και μόνο. Μπορεί ο κόσμος μας να γίνει πιο όμορφος».

Ποια η διαφορά του Ξιαρχό με τον Μουτσινά;

Η αναφορά στον Ξιαρχό είναι απόλυτα εύστοχη. Μπορεί ο τρόπος που σχολίασε ο Ξιαρχό την κοπέλα να μην είναι ίδιος από τον τρόπο που σχολιάζει ο Μουτσινάς, αλλά δεν απέχουν. Και ο δεύτερος έχει πολύ μεγαλύτερο κοινό και μια τηλεοπτική εκπομπή.

Θεωρώ πως ο Γιώργος Καπουτζίδης θέτει σωστά το ζήτημα, αν και στην ακραία του μορφή. Το πρόβλημα με τον Μουτσινά δεν είναι τι λέει. Άλλωστε, καλοπροαίρετα προσεγγίζει τους ανθρώπους που σχολιάζει και δεν τους κρίνει για το σώμα τους και την εξωτερική τους εμφάνιση. Βασίζει βέβαια την επιτυχία του σε αυτούς και σε μια κοροϊδία που καλύπτεται από την καλή προαίρεση.

Το ζήτημα με τον Μουτσινά είναι ότι κάνει αυτό ακριβώς που κατακρίνει σε άλλες περιπτώσεις. Έχει μιλήσει για το ότι δεν πρέπει να κρίνουμε και να αφήνουμε τους ανθρώπους να ζουν όπως θέλουν και η εκπομπή του έχει ως βασικό συστατικό το ακριβώς αντίθετο. Και η ελληνική σοουμπίζ που τώρα φωνάζει για όλα όσα φωνάζει, κάνει μόκο και τρέχει να πάει καλεσμένη στην εκπομπή του.

Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που λέει ο Καπουτζίδης ίσως να είναι και το άκρο του politically correct, αλλά αφού έχουμε αποφασίσει να το ασπαστούμε πλήρως αυτό, μέχρι να βρούμε την απαραίτητη ισορροπία, θα πρέπει να έχει εφαρμογή παντού. Όχι μόνο όπου μας συμφέρει και όταν πρόκειται για το κολλητάρι μας, σφυρίζουμε κλέφτικα…

Ναι, όλοι σχολιάζουμε το τι φόρεσε κάποιος, με την παρέα μας. Αλλά δεν το κάνουμε στην τηλεόραση που παίρνει άλλες διαστάσεις. Όπως επίσης όλοι μπορεί να μιλήσουμε για το στήθος μιας κοπέλας μεταξύ μας, αλλά δε θα δείχνουμε επί σειρά μηνών το ντεκολτέ της Μαλέσκου και μετά θα χαρακτηρίζουμε κάποιους ως σεξιστές.