Will Smith
Βρείτε μας στο

Πίσω στο 2015 ο Will Smith είχε συμμετάσχει σε ένα μεγάλο κίνημα μαζί με τον Spike Lee και τη γυναίκα του Jada κατά των All White Oscars, αφού εκείνη τη χρονιά δεν υπήρχε μαύρος υποψήφιος στις κατηγορίες ερμηνειών, στη σκηνοθεσία και τα σενάρια.

Τότε ο Will Smith πίστευε ότι του άξιζε υποψηφιότητα για τον ρόλο του στο Concussion και θεώρησε πως δεν ήταν υποψήφιος λόγω του χρώματος του. Αυτό βέβαια στην περίπτωσή του δεν ίσχυε, γιατί δεν άξιζε όντως να είναι υποψήφιος έναντι κάποιου άλλου εκ των 5. Ναι, εκείνα τα Όσκαρ ήταν βαθιά ρατσιστικά, αλλά στην περίπτωση του Smith όχι.

Ο Will Smith ξόδεψε όλη του τη φαιά ουσία από τότε στο να βρει τον ρόλο εκείνο που θα τον στείλει στα Όσκαρ. Και ο ρόλος του πατέρα των αδελφών Williams ήταν ο ιδανικός. Δική του η επιλογή της ταινίας, δική του η παραγωγή, δικά του όλα. Και δικαιώθηκε.

Έρχεται όμως το ερώτημα: είσαι ο Will Smith, περιμένεις χρόνια αυτή τη δικαίωση και τη μία νύχτα που ξέρεις ότι θα το πάρεις, γιατί στις προηγούμενες απονομές εσύ είσαι η επιλογή, εσύ αφήνεις τον θυμό σου να κυριαρχήσει και ανεβαίνεις από μόνος σου στη σκηνή να χτυπήσεις έναν συνάδελφό σου. Αυτή ήταν η εικόνα που ήθελες να δώσεις;

Θα μπορούσε ο Smith να περιμένει να έρθει η απονομή του και να ανέβει πάνω και να βρίσει τον Chris Rock ή να του ζητήσει ανοιχτά να σεβαστεί τη γυναίκα του. Θα μπορούσε να περιμένει να τελειώσει το δίλεπτο stand up του Rock και να πάει ο Smith να τον συναντήσει στα παρασκήνια για να του ζητήσει τον λόγο. Πολλά θα μπορούσε να κάνει.

Όσκαρ 2022: Η ταινιάρα που ξεπάστρεψε τις προβλέψεις στην πιο μεγάλη ανατροπή των τελευταίων ετών (Vid)

Όμως εκείνος προτίμησε να ανέβει στη σκηνή, να βιαιοπραγήσει και μετά να βρίζει από τη θέση του. Σε όλο αυτό το σκηνικό αξιοσημείωτη η στάση της Jada Pinkett Smith, που ήταν και το θιγόμενο πρόσωπο. Δεν έβγαλε άχνα. Απλώς κοιτούσε. Κάποιος θα έλεγε, σωστά, ότι δεν ήθελε να δώσει συνέχεια γιατί ήδη είχε νιώσει άβολα. Δεκτό.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Αφού λοιπόν η ίδια σου η γυναίκα με την οποία είστε τόσα χρόνια μαζί, αποφασίζει να μείνει σιωπηλή στη live μετάδοση, εσύ τι δικαίωμα έχεις να πας να τσαμπουκαλευτείς και να γυρνάς αυτάρεσκα μετά το χαστούκι και δη σε μια βραδιά που περιμένεις να δώσεις ευχαριστήριο λόγο;

Και πώς δικαιολόγησαν όλοι στο θέατρο την κίνησή του και ξέχασαν ότι λίγο πριν είχε επιτεθεί στον Chris Rock και τον χειροκρότησαν θερμά στην απονομή του Όσκαρ;

Αν είναι να μιλήσουμε αληθινά, τότε ο Will Smith με αυτό το χαστούκι δεν χτύπησε μόνο τον Chris Rock. Κουβαλάει και κόμπλεξ από όλο το προηγούμενο διάστημα που τον αποκαλούσαν στο Χόλιγουντ απατημένο σύζυγο, επειδή με την Jada βγήκαν και αράδιασαν τα ερωτικά τους και αποκάλυψαν ότι έχουν πάει και με άλλους συντρόφους εν γνώσει και των δύο.

Όταν αποφασίζεις να εκτεθείς τόσο πολύ, τότε πρέπει να περιμένεις ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ναι, ήταν προσβλητικό αυτό που είπε ο Chris Rock. Αλλά μην μας πει ο Will Smith ότι βλέπει πρώτη φορά stand up στην Αμερική; Γιατί το 80% των stand up που δίνουν οι μαύροι κωμικοί έχει τη δόση της προσβολής. Δεν έχει δει Eddie Murphy ή Dave Chapelle ο Will Smith; Ακόμα και ο ίδιος έχει βρεθεί στην πλευρά του Chris Rock.

Στην κουβέντα που άνοιξε από διαρροές της Ακαδημίας, πως η συμπεριφορά του Smith μπορεί να επισύρει ως και επιστροφή του Όσκαρ ως ποινή, η θέση μας είναι ξεκάθαρα υπέρ της απώλειας του βραβείου.

Και φυσικά, ο Will Smith δεν οφείλει συγγνώμη μόνο στη γυναίκα του. Οφείλει συγγνώμη και στις αδερφές Williams αφού μέσω του ρόλου του εκπροσωπεί και αυτές. Κι αν χάσει το Όσκαρ, η χαρά που πήραν για τη βράβευση του «πατέρα» τους, θα τελειώσει.