Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ εκλογές
Βρείτε μας στο

Καλώς ή κακώς, ζούμε στην εποχή που η πολιτική έχει περισσότερο εικόνα ως προς τους πολίτες και, δυστυχώς, λιγότερη εστίαση στα λεγόμενα. Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της εικόνας για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας.

Σε μια αναμέτρηση στην οποία περιλαμβάνονται ο Παππάς, ο Τσακαλώτος και ο Τζουμάκας, προφανώς και θα κάνουν περίπατο στις προτιμήσεις. Αλλά όταν έρχεται η μεταξύ τους αναμέτρηση, τότε ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ένα σαφέστερο προβάδισμα έναντι της αντιπάλου του.

Η Έφη Αχτσιόγλου έχει και την πολιτική εμπειρία, αλλά και το ότι είναι γυναίκα, κάτι που, όπως και να το κάνουμε, μετράει αρκετά στο αφήγημα. Όχι ότι η ίδια το έχει χρησιμοποιήσει, αλλά είναι γοητευτικό να υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση με ηγέτιδα γυναίκα, που θα διεκδικήσει την επόμενη πρωθυπουργία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης όμως, υπερέχει στην εικόνα γιατί είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που υπάρχει σε αφθονία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον ζητούσαν... τους ήρθε: Ο Στέφανος Κασσελάκης τσεκάρει όλα τα κουτάκια της ΝΔ!

Το 41% της ΝΔ στις εκλογές δεν ήταν μόνο ΝΔ. Ήταν και άνθρωποι που δεν έβλεπαν κάτι άλλο να τους ψήνει και το έριξαν στον Μητσοτάκη ελαφρά τη καρδία. Όπως όταν ψάχνεις να παραγγείλεις και έχεις ανοίξει 20 διαφορετικές καρτέλες στο e-food και στο τέλος πας και παίρνεις αυτό που παίρνεις πάντα, κι ας το έχεις βαρεθεί.

Όπως και το 30+ που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, του 2019, δεν ήταν μόνο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μέσος ψηφοφόρος αναζητά αυτή τη στιγμή, σε μια μετεκλογική περίοδο που πολιτικά ήταν νερόβραστη και απέκτησε ενδιαφέρον μόνο λόγω των καταστροφών με φωτιές και πλημμύρες, αλλά χωρίς να υπάρχει μια πολιτική αντιπαράθεση, παρά μόνο κατηγορία προς την κυβέρνηση, ένα πολιτικό πρόσωπο να του καλύψει κάποια κουτάκια.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Κι ο Στέφανος Κασσελάκης καλύπτει τα κουτάκια που καλύπτει εν πολλοίς και ο Μητσοτάκης. Άρα, όχι απλώς καλύπτει κουτάκια των ψηφοφόρων, αλλά και τα κουτάκια της ΝΔ.

Τι απέδιδε στον Τσίπρα τόσα χρόνια η ΝΔ; Ότι δεν έχει δουλέψει στη ζωή του, ότι πολεμάει την αριστεία, ότι δεν μιλάει καλά αγγλικά και δε μπορεί να σταθεί στο εξωτερικό ως εκπρόσωπος της χώρας.

Ε, ο Κασσελάκης και δουλειά μπόλικη φαίνεται να έχει κάνει, και μόνο πολέμιος της αριστείας δεν είναι και μια χαρά μιλάει τις ξένες γλώσσες. Φαίνεται δε και διατεθειμένος να συνεχίσει στο επενδυτικό μονοπάτι του Μητσοτάκη.

Σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπαράθεση της εικόνας απέναντι στον Μητσοτάκη, ο Κασσελάκης δεν έχει τίποτα να ζηλέψει. Αυτό ισχύει όμως μόνο εφόσον δεν αλλοιωθεί από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Κασσελάκης θα φέρει κάποια διάσπαση επειδή είναι ένας «αριστερός κεντρώος» που θα εφαρμόσει τα ίδια με τον Μητσοτάκη με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, αλλά αν αφήσει τον πολακισμό να τον επηρεάσει, τότε θα χαλάσει όλο του το πλεονέκτημα.

Τον ζητούσαν... τους ήρθε: Ο Στέφανος Κασσελάκης τσεκάρει όλα τα κουτάκια της ΝΔ!

Ήδη η λέξη «γουστάρω» ως συναίνεση στα περί ξεδοντιάσματος δημοσιογράφων και δικαστικών – δύο κλάδοι που δέχτηκαν επίθεση από τον Πολάκη και ήταν αιτία για να διαγραφεί προσωρινά από το κόμμα – μοιάζει με επίδραση Πολάκη στον Κασσελάκη.

Αν ο Κασσελάκης καταφέρει να αντιμετωπίσει αυτή τη «ρουφήχτρα» του λαϊκισμού, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει βρει στο πρόσωπό του έναν ηγέτη που θα στέκεται απέναντι στον Μητσοτάκη στο επίπεδο που στοίχισε πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: στο φαίνεσθαι. Το «είναι», είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση!