Απέραντη αμμουδιά, ρηχά και ζεστά νερά: Η παραλία που πρέπει να επισκεφτείς το καλοκαίρι (pics)

Έχετε δίκιο, βιαζόμαστε. Σε θεωρητικό επίπεδο θα έπρεπε τέτοια περίοδο να καταστρώνουμε σχέδια για το πώς θα ψήσουμε το αρνί, τον τρόπο με τον οποίο θα κοιτάξουμε την δυσπεψία κατάματα και θα την κάνουμε να χαμηλώσει το βλέμμα, τις μίνι πασχαλινές μας αποδράσεις.

Μόνο που, ολ’ αυτά, σε θεωρητικό επίπεδο. Γιατί στην πράξη- και με το ημερολόγιο να δείχνει πως ο μισός Απρίλης ετοιμάζεται ήδη να κουνήσει μαντήλι- το μυαλό μας ταξιδεύει ήδη στο καλοκαίρι με ταχύτατους ρυθμούς και σκεφτόμαστε από τώρα το πού θα λιάσουμε την δίμετρη υποφερτή κορμάρα μας, την οποία διατηρούμε με αυστηρή δίαιτα που έχει ως βάση της το κατσικάκι.

Και ξέρετε τι εικόνες έρχονται στο μυαλό μας; Μια αμμουδιά μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων, σχετικά κοντά στο κέντρο ενός ξεχωριστού νησιού, ικανή να σου πάρει το μυαλό για πάντα. Ρηχά νερά προκειμένου να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος (δεν είμαστε όλοι Ντέιβιντ Χάσελχοφ στο Baywatch…) και τόσο ζεστά που σου δίνουν την αίσθηση πως κάποιος έχει ανοίξει το θερμοσίφωνα πιο μπροστά.

Οργανωμένη παραλία στο μεγαλύτερο μέρος της, μυριάδες κόσμου (χωρίς, ωστόσο, να γίνεται ανυπόφορη η κατάσταση και να φτάνουμε σε «πατείς με, πατώ σε» καταστάσεις), ταβερνάκια στον περιβάλλοντα χώρο, καφετέριες, παγωτατζίδικα- ό,τι μπορεί να βάλει ο νους.

Σε περίπτωση που διαβάζετε βουλωμένο ηλεκτρονικό γράμμα ή, απλούστερα, έχετε πάει στην Κω, ξέρετε ήδη πως μιλάμε για το Τιγκάκι, έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο του νησιού.

Το Τιγκάκι έχει βραβευτεί πολλάκις με γαλάζια σημαία για τα γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα νερά του, συνδυάζει εντέχνως ηρεμία με πιο «θορυβώδη» (για όσους το θελήσουν) beach bars, ενώ στο βάθος μπορεί να δει κανείς την Ψέριμο, το μαγευτικό νησάκι των 100κάτι κατοίκων που σχεδόν σε… προκαλεί να το ανακαλύψεις.

Μάλιστα, για τους μερακλήδες, αν περπατήσει μέχρι το ανατολικό άκρο της συγκεκριμένης παραλίας, φτάνει μπροστά ακριβώς από την Αλύκη, όπου και μπορεί να κάνει γυμνισμό (τι έγινε; Βγήκαν στην επιφάνεια οι τύψεις για τις πασχαλινές μας κραιπάλες;).

Μοναδικό αρνητικό, ενδεχομένως, το γεγονός πως όταν πιάνει βοριάς μπορεί να σε πάρει και να σε σηκώσει, καθώς τα κύματα που σηκώνονται θυμίζουν σε ύψος τον Σακίλ Ο’ Νιλ όταν έχει πάρει στους ώμους του τον Γιάο Μινγκ, στους ώμους του οποίου φιγουράρει ο Γκιόργκι Μουρεσάν.

Αν είστε από αυτούς τους δύσπιστους που θέλουν οπτικό υλικό για να πειστούν, ετοιμαστείτε για νοητό ταξίδι στην Κω, πριν το… κανονικό.

Κυρίες και κύριοι, το Τιγκάκι:

Αν σου άρεσε πάτα