100.000 αφίξεις σε 19 μέρες: Το νησί-outsider που κέρδισε με το σπαθί του το στοίχημα του τουρισμού
Βρείτε μας στο

Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε για όλους με όνειρα και προσδοκίες. Περιμέναμε ότι θα σημάνει το τέλος του εφιάλτη του κορωνοϊού και ότι επιτέλους θα αρχίσουμε να ανασαίνουμε ξανά ελεύθεροι.

Η πραγματικότητα όμως ήταν δυστυχώς πολύ διαφορετική. Την αρχή έκανε η μετάλλαξη Δέλτα η οποία εκτόξευσε ξανά τον αριθμό των κρουσμάτων και η συνέχεια δόθηκε με τις πυρκαγιές που εκτός από τις ψυχές μας μαύρισαν και την Ελλάδα.

Μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα υπάρχουν και κάποιες αχτίδες αισιοδοξίας. Για παράδειγμα ένα πανέμορφο νησί μας, η Κως κατόρθωσε να κερδίσει το στοίχημα του τουρισμού, την ώρα που παραδοσιακοί γίγαντες του είδους έχουν γονατίσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gibon Sophie (@sophie.gib)

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Στοιχεία των αεροδρομίων που έχει αναρτήσει το ΙΝΣΕΤΕ δείχνουν πως από τις 9 έως τις 22 Αυγούστου, στην Κω έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 100 χιλιάδες διεθνείς αφίξεις.

Κι είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ο τουρίστας στην Κω θα βρει ό,τι ακριβώς ψάχνει. Όμορφα νερά, ηρεμία, ικανοποιητικές τιμές και επιλογές για όλα τα γούστα και για όλες τις προτάσεις.
Εκείνο όμως που σίγουρα θα κάνει τον επισκέπτη να ερωτευτεί την Κω είναι μια παραλία της με εξωπραγματική ομορφιά. Ο λόγος για το Τιγκάκι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nancy Delporte (@nancy_delporte)

Μια αμμουδιά μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων, σχετικά κοντά στο κέντρο του νησιού, ικανή να σου πάρει το μυαλό για πάντα. Ρηχά νερά προκειμένου να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος (δεν είμαστε όλοι Ντέιβιντ Χάσελχοφ στο Baywatch…) και τόσο ζεστά που σου δίνουν την αίσθηση πως κάποιος έχει ανοίξει το θερμοσίφωνα πιο μπροστά.

Οργανωμένη παραλία στο μεγαλύτερο μέρος της, μυριάδες κόσμου (χωρίς, ωστόσο, να γίνεται ανυπόφορη η κατάσταση και να φτάνουμε σε «πατείς με, πατώ σε» καταστάσεις), ταβερνάκια στον περιβάλλοντα χώρο, καφετέριες, παγωτατζίδικα- ό,τι μπορεί να βάλει ο νους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jule. 🙋 (@schniefelus_)

Το Τιγκάκι έχει βραβευτεί πολλάκις με γαλάζια σημαία για τα γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα νερά του, συνδυάζει εντέχνως ηρεμία με πιο «θορυβώδη» (για όσους το θελήσουν) beach bars, ενώ στο βάθος μπορεί να δει κανείς την Ψέριμο, το μαγευτικό νησάκι των 100κάτι κατοίκων που σχεδόν σε… προκαλεί να το ανακαλύψεις.

Μάλιστα, για τους μερακλήδες, αν περπατήσει μέχρι το ανατολικό άκρο της συγκεκριμένης παραλίας, φτάνει μπροστά ακριβώς από την Αλύκη, όπου και μπορεί να κάνει γυμνισμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @the_girl_loves_greece

Μοναδικό αρνητικό, ενδεχομένως, το γεγονός πως όταν πιάνει βοριάς μπορεί να σε πάρει και να σε σηκώσει, καθώς τα κύματα που σηκώνονται θυμίζουν σε ύψος τον Σακίλ Ο’ Νιλ όταν έχει πάρει στους ώμους του τον Γιάο Μινγκ, στους ώμους του οποίου φιγουράρει ο Γκιόργκι Μουρεσάν.

Αν είστε από αυτούς τους δύσπιστους που θέλουν οπτικό υλικό για να πειστούν, ετοιμαστείτε για νοητό ταξίδι στην Κω, πριν το… κανονικό.

Κυρίες και κύριοι, το Τιγκάκι: