Οι γιατροί συμβουλεύουν: 3 κινήσεις για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου πριν τη μάχη με τον κορωνοϊό
Βρείτε μας στο

Η άυλη «φύση» της πανδημίας του κορωνοϊού είναι τέτοια που γεννά αδιαλείπτως αρνητικές ειδήσεις- από των αυξανόμενο ρυθμό των κρουσμάτων ημερησίως σε ολόκληρο τον πλανήτη μέχρι τους συνανθρώπους μας που δεν τα κατάφεραν και έχασαν τη μάχη.

Ωστόσο, μέσα σ’ όλη αυτή την αρραγή, θαρρείς, μαυρίλα, υπάρχουν ορισμένες ειδήσεις που φέρνουν στην επιφάνεια και σε πρώτο πλάνο τον άνθρωπο και μας κάνουν να χαμογελούμε και να αισθανόμαστε λίγο καλύτερα.

Ειδικά στην Ελλάδα- η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, τα πηγαίνει αρκετά καλά στο θέμα της διασποράς του Covid-19 στο… ευρύ κοινό-, η οποία εδώ και μια δεκαετία παρουσιάζει συμπτώματα «περίεργου» ρατσισμού, το να μαθαίνεις πως πάρα πολύς κόσμος αλλά και η δημοτική αρχή των Γαλατάδων έσπευσαν να βοηθήσουν μια οικογένεια Αλβανών που είχε τεράστια ανάγκη για τρόφιμα σου ζεσταίνει την καρδιά.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: Ο Αντριατίκ Σαντίκια- που κατάγεται από το Δυρράχιο της Αλβανίας και ζει νομίμως, εδώ και μια τετραετία, με την τριμελή του οικογένεια στο χωριό Γαλατάδες του Νομού Πέλλας- απασχολείτο κυρίως σε γεωργικές εργασίες.

Ωστόσο, μετά το ολοκλήρωμα του κλαδέματος τον προηγούμενο μήνα και με τον κορωνοϊό να σαρώνει τα πάντα στο διάβα του ανατρέποντας την καθημερινότητά μας, έχασε τη δουλειά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η οικονομική του κατάσταση να επιδεινωθεί σε τεράστιο βαθμό, με αποτέλεσμα να μην έχει τα προς το ζην και να τίθεται ακόμα και ζήτημα επιβίωσης λόγω καραντίνας.

Η Ελλάδα που αντιστέκεται: Το πιο ευχάριστο νέο που θα διαβάσεις για τον κορωνοϊό

Ο Σαντίκια δημοσιοποίησε το πρόβλημά του μέσω του ethnos.gr,το οποίο- λόγω της τεράστιας επισκεψιμότητας που έχει η ιστοσελίδα του- έκανε γνωστό το πρόβλημά του σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Το άμεσο αποτέλεσμα ήταν βγαλμένο από παραμύθι: η τριμελής οικογένεια έλαβε μέσα δεκάδες τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης κυρίως από το συγχωριανούς του Σαντίκια, αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα, διώχνοντας μακριά το φάντασμα της ανέχειας που απειλούσε να πλήξει ανεπανόρθωτα την οικογένεια.

Παράλληλα, ο δήμος Πέλλας επικοινώνησε μαζί τους και ενημέρωσε πως θα αναλάβει τη φροντίδα τους, ενώ θα εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), ούτως ώστε να λυθεί οριστικά και… αμετάκλητα το πρόβλημα.

«Δεν ήθελα τίποτε άλλο εκτός από λίγα τρόφιμα και λίγο ψωμί για να δώσω στα παιδιά μου. Ήθελα συνέχεια να κλαίω. Έστειλα κάποια μηνύματα από το κινητό μου αλλά και από τον λογαριασμό μου στο Facebook χωρίς να πάρω καμία απάντηση», ήταν το σχόλιο του Αλβανού κατοίκου των Γαλατάδων, ο οποίος φρόντισε να ευχαριστήσει το site που γνωστοποίησε το πρόβλημά του λέγοντας «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ethnos.gr που δημοσιοποίησε το πρόβλημά μας και βρέθηκε τόσο άμεσα λύση. Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον των συγχωριανών μου αλλά όλου του κόσμου. Γείτονες μας έφεραν τρόφιμα για αυτέ στις δύσκολες μέρες ενώ και ο πρόεδρος του χωριού έδειξε ενδιαφέρον». 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατάδων παρότρυνε όσους δημότες αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν με τις αρχές, προκειμένου να λάβουν και αυτοί την αντίστοιχη βοήθεια.

Γι’ αυτό ναι, το ξέρουμε: ο κορωνοϊός μοιάζει να ‘χει απλώσει γύρω μας ένα ερεβώδες σκοτάδι, όμως πάντα θα υπάρχουν περιστατικά όπως αυτά του Αντριατίκ Σαντίκια και της βοήθειας που έλαβε που θα λειτουργούν σαν ζείδωρο φως.

Και ξέρετε, φανταζόμαστε, ποιος βγαίνει στο τέλος νικητής στη μάχη του φωτός με το σκότος- έτσι δεν είναι;