Το τέλος του εφιάλτη: Οι 2 τρόποι για να σβήσει ο κορωνοϊός χωρίς εμβόλιο
Βρείτε μας στο

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «ταλαιπωρεί» σύσσωμο τον πλανήτη, σκορπώντας στο ειδεχθές του πέρασμα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, συνανθρώπων μας που δεν τα κατάφεραν και έχασαν την ζωή τους αλλά και διασωληνωμένων.

Η χώρα μας παρά το γεγονός πως τα πήγε- φοβούμενη, εκείνη την περίοδο, μη γίνει «νέα Ιταλία»- περίφημα στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος, με τα πολύ αυστηρά μέτρα ν’ αποδίδουν στο έπακρο και διατήρησε τα νούμερα σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το δεύτερο, ωστόσο, είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Είτε λόγω πλημμελούς αντιμετώπισης από τους κυβερνώντες είτε επειδή μια μεγάλη μερίδα του κόσμου άρχισε να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις προφυλάξεις (το γιατί, μεταξύ μας, δεν έχει εν προκειμένω και τόση σημασία όσο το τι συμβαίνει), υπάρχει μία «έκρηξη» σε όλους τους δείκτες.

Παρά το γεγονός πως πλέον βαδίζουμε σχεδόν στον έναν χρόνο εντός της πανδημίας, πολλά πράγματα αναφορικά με τον ιό παραμένουν άγνωστα- όπως, για παράδειγμα, τους λόγους για τους οποίους «χτυπάει» κάποιες συγκεκριμένες ομάδες ή γιατί κάποιοι είναι πιο ευπαθείς εν συγκρίσει με ορισμένους άλλους.

Ο διευθυντής της αιματολογικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Θεσσαλίας και καθηγητής αιματολογίας κ. Γιώργος Βασιλόπουλος φρόντισε να ρίξει λίγο περισσότερο φως, ξεκαθαρίζοντας (ή, μάλλον, επιβεβαιώνοντας) πως η παχυσαρκία είναι ο Νο 1 «ύπουλος» εχθρός του οργανισμού, καθώς αποτελεί αναντίρρητα ένα από τα πιο επικίνδυνα υποκείμενα νοσήματα.

Ο πιο ύπουλος εχθρός: Το κοινό στοιχείο που έχει το 80% των ασθενών covid σύμφωνα με τον καθηγητή Βασιλόπουλο

Ο διακεκριμένος καθηγητής παρέθεσε σαφή στοιχεία, λέγοντας πως το 80% των διασωληνωμένων στην περιοχή της Λάρισας είναι άτομα παχύσαρκα, τονίζοντας πως ο υψηλός (πέραν των ορίων) δείκτης σωματικής μάζας αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια που κάνει ο οργανισμός ν’ «απαλλαγεί» από τον κορωνοϊό.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Γι’ αυτό, προέτρεψε  τους πολίτες  να περπατούν 5-6 χιλιόμετρα για λόγους φυσικής άσκησης, για να αναζωογονείται η καρδιά-το κυκλοφοριακό και οι πνεύμονες – ιδίως νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν και η κίνηση είναι μειωμένη.

Μέσω της φυσικής άσκησης, τονίζει ο κ. Βασιλόπουλος, καταπολεμάται η τάση που έχουμε στην πανδημία να το ρίχνουμε στο φαγητό, ως τη μόνη απόλαυση που μας έχει απομείνει στο lockdown.

Πέραν του ζητήματος της παχυσαρκίας, ο καθηγητής τοποθετήθηκε και για το φλέγον ζήτημα των εμβολίων, δηλώνοντας ρητώς πως δεν υπάρχει κανένας φόβος για όσους θα το κάνουν: «Είναι απολύτως ασφαλές. Οι προσπάθειες για mRNA εμβόλια πάνε πίσω περίπου 30 χρόνια. Το mRNA δίνει την εντολή για την παραγωγή της πρωτεΐνης ακίδα-αντιγόνου του ιού και σταματά εκεί., δεν σχετίζεται καθόλου με το ανθρώπινο γονιδίωμα, ούτε φυσικά του προκαλεί αλλοίωση», ήταν το σχόλιό του.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του καθηγητή: