Υψώνει ανάχωμα στην πανδημία: Η τεχνολογία είναι… evlogia!
Βρείτε μας στο
Ελλάδα

Υψώνει ανάχωμα στην πανδημία: Η τεχνολογία είναι… evlogia!

Και υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις που το τεκμηριώνουν αυτό…

Η πανδημία του κορωνοϊού και η υγειονομική κρίση που προκάλεσε, «πλήγωσε» σε μεγάλο βαθμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μόνο που υπάρχει μια διέξοδος: η τεχνολογία, η οποία βοηθάει στην απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων σε οποιεσδήποτε συνθήκες – ναι, ακόμα κι όταν μιλάμε για κάτι τόσο απροσδόκητο όσο μια πανδημία.

Κι επειδή η θεωρία είναι σίγουρα καλή, αλλά απαιτείται και η λυτρωτική πράξη, ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι εννοούμε. Ας μιλήσουμε για την evlogia, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που παράγει χειροποίητες μαρμελάδες από ολόκληρα φρούτα κομμένα στο χέρι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, γλυκαντικών και συντηρητικών.

Για τον 27χρονο ιδιοκτήτη της, Διονύση Ποταμίτη, η χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων είναι απαραίτητη, ώστε να μπορεί -συνεχίζοντας να δουλεύει από το οικογενειακό αγρόκτημα- να εξελίσσει την επιχείρησή του και να κρατά ικανοποιημένους τους πελάτες του.

Η περίοδος της πανδημίας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την επιχείρηση, καθώς πρέπει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κλάδου και της αγοράς. Η χρήση των ψηφιακών εργαλείων που παρέχει η COSMOTE, όπως το Microsoft 365 στο cloud, εξασφάλισε όχι μόνο την καλύτερη δυνατή επικοινωνία μεταξύ υπαλλήλων και συνεργατών, αλλά και καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες. Η evlogia, με τα σωστά εργαλεία, πέτυχε αύξηση του τζίρου της σε μια δύσκολη περίοδο, επεκτάθηκε σε νέες αγορές στην Ελλάδα και έκανε τις πρώτες επαφές της για συνεργασίες στο εξωτερικό.

Επομένως, έχοντας κατά νου το παράδειγμα της evlogia, καθίσταται σαφές πως ακόμα και στις πρωτόγνωρες δύσκολες συνθήκες του σήμερα, αν μια επιχείρηση έχει στο πλευρό της τον κατάλληλο «συμπαίκτη» μπορεί να συνεχίσει να… ανθίζει.

Η «μετάβαση» στον ψηφιακό κόσμο μοιάζει πια -και είναι- επιτακτική ανάγκη, με τα ψηφιακά εργαλεία και μέσα να είναι πιο απαραίτητα από ποτέ. Κι αν αυτό για κάποιους φαίνεται ανυπέρβλητο βουνό, η COSMOTE είναι εδώ για να το μετατρέψει σε πεδιάδα.

Συγκεκριμένα, με το portfolio COSMOTE Business, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια σειρά από υπηρεσίες, για να καλύψει τις ανάγκες κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης και ελεύθερου επαγγελματία για ψηφιακή παρουσία και προώθηση, απομακρυσμένη εργασία, καθώς και για εσωτερική ψηφιακή οργάνωση και έλεγχο της επιχείρησης. Εργαλεία για εξ αποστάσεως εργασία, όπως είναι το Microsoft 365 στο Cloud, που παρέχει:

  • Πρόσβαση στην πλατφόρμα Microsoft Teams, για τηλεδιασκέψεις σε ποιότητα βίντεο HD, δυνατότητα για chat, κ.ά.
  • Όλες τις εφαρμογές του Office -Word, Excel, PowerPoint κ.α.- εγκατεστημένες σε υπολογιστή / laptop και σε φορητές συσκευές (tablets, smartphones), με λειτουργικό περιβάλλον Windows ή MacOS.
  • Δυνατότητα αποθήκευσης και κοινής χρήσης αρχείων και εφαρμογών, μέσω του OneDrive, με διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο 1TB.
  • Δυνατότητα υπηρεσίας υποστήριξης Premium Support όπου ένας εξειδικευμένος τεχνικός της COSMOTE μεταφέρει γρήγορα και με ασφάλεια τα email της επιχείρησης στο νέο Microsoft 365.

Η πανδημία, λοιπόν, άλλαξε τις καταναλωτικές συνήθειες και τις επιχειρηματικές. Ύψωσε καινούργια εμπόδια για όλους μας.

Στο χέρι μας είναι, όμως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας να τα ξεπεράσουμε και ν’ ατενίσουμε με αισιοδοξία τόσο το παρόν όσο και το μέλλον…

Οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το Microsoft 365 αλλά και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στην δική τους επιχείρηση μπορούν να επισκεφθούν το www.cosmote.gr/business.