Το δεύτερο και πιο διεστραμμένο σχέδιο του πιλότου μετά τη σύλληψη το βλέπει κανείς;
Βρείτε μας στο

Είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που έχουμε δει ποτέ στα ελληνικά χρονικά. Ένα διπλό φονικό- μιας 20χρονης μητέρας και ενός σκυλιού- που συντελέστηκε μπροστά στα μάτια του μόλις 1 έτους βρέφους της οικογενείας, ακολουθούμενο από ένα πρωτοφανές «θέατρο» σχεδόν 40 ημερών ενορχηστρωμένο από τον ίδιο το δολοφόνο, προτού οι Αρχές φτάσουν στη σύλληψή του και την αναμενόμενη προφυλάκισή του.

Η αποτρόπαια πράξη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να σκοτώσει την Καρολάιν μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, η οποία μετά την παραδοχή του 32χρονου πιλότου πως, πράγματι, ήταν ο ίδιος που αφαίρεσε τη ζωή της συζύγου του, γίνεται μάρτυρας αδιανόητων και εξωφρενικών τοποθετήσεων.

Από το ότι ο δολοφόνος ήταν «καλό παιδί» και προέρχεται από «καλή οικογένεια», έως καινοφανείς βλακείες περί της θελκτικής προσωπικότητάς του και της… εγκράτειάς του, καθώς ναι μεν σκότωσε τη γυναίκα του αλλά δεν την τεμάχισε μια και δεν του το επέτρεπε ο χαρακτήρας του (!), έχουν ακουστεί και γραφτεί διάφορα που κάνουν κάθε εχέφρονα άνθρωπο να θέλει να τραβήξει τα μαλλιά του μέχρι που να μη μείνει τρίχα ούτε για δείγμα.

Κι όμως, αυτό το ρεπορτάζ για τον Αναγνωστόπουλο έπαιξε στην prime time της ελληνικής tv…

Ωστόσο, ίσως το πλέον εξοργιστικό είναι ο τρόπος που «συμπεριφέρονται» τα κανάλια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Τα ρεπορτάζ περί του τι κάνει και πώς περνάει τη μέρα του στις φυλακές έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της φαιδρότητας και φλερτάρουν απροκάλυπτα πια με την ωμή- και άκρως επικίνδυνη- βλακεία.

Το πράγμα ξεκίνησε με το πώς είναι το κελί του πιλότου- που, ας πούμε υπό μία συγκεκριμένη κι ελαφρώς διαστρεβλωμένη οπτική, ίσως και να το λες και υποτυπώδη είδηση.

Έπειτα, είχαμε τα πλάνα από τον δολοφόνο να μιλάει στο καρτοτηλέφωνο. Επίσης κάτι ανάξιο αναφοράς, αλλά και πάλι, εντάξει, ίσως και να έχει μια αμυδρή, υποτυπώδη σχέση με τον όρο «είδηση».

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Αυτό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης (29/6) και μάλιστα στην prime time της ελληνικής τηλεόρασης, όμως, απλά δεν έχει προηγούμενο- ιδίως αν αναλογιστούμε πως το κανάλι που το παρουσίασε… πανηγύριζε για το αποκλειστικό του πράγματος.

Στο STAR λοιπόν μάθαμε πως ο πιλότος έκλεισε ήδη μία εβδομάδα στη φυλακή και πρόλαβε να κάνει- κρατηθείτε- την πρώτη του μπουγάδα, απλώνοντας κάποια ρούχα και κλινοσκεπάσματα. Στη συνέχεια επέλεξε να πάρει ένα λευκό σεντόνι, ξεκρέμασε από τα μανταλάκια το μαξιλάρι, έριξε μια ματιά στα υπόλοιπα ρούχα και επέστρεψε στο κελί του για να (δώστε βάση εδώ, είναι εξαιρετικά σημαντικό) αποφύγει τον ανηλεή ήλιο.

Ναι… και; Για ποιο λόγο συνιστά είδηση η μπουγάδα που έκανε ο δολοφόνος στη φυλακή; Για να δει ο μέσος Έλληνας τι νοικοκύρης άνθρωπος που είναι όταν δεν σκοτώνει την σύζυγό του; Ότι παραμένει ένας προσγειωμένος δολοφόνος που κάνει μόνος του την μπουγάδα του χωρίς κάποια βοήθεια, ενώ  ξέρει να πλένει τόσο τα κλινοσκεπάσματα όσο και τα μαξιλάρια;

Το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο, αν αναλογιστούμε πως λίγα δευτερόλεπτα πριν, στο ίδιο «ρεπορτάζ», υπάρχει οπτικό ντοκουμέντο που δείχνει τον δράστη των Γλυκών Νερών να νοιάζεται για τα γατάκια των φυλακών, καθώς τους βάζει νερό- ναι, ο ίδιος άνθρωπος που σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια το σκυλί τη οικογενείας είναι… φιλόζωος!

Κι όμως, αυτό το ρεπορτάζ για τον Αναγνωστόπουλο έπαιξε στην prime time της ελληνικής tv…

Να μας συμπαθάτε κύριοι, όμως αυτά δεν είναι ρεπορτάζ. Είναι μια τηλεοπτική ντροπή με εικόνα και ήχο που σε κάνει ν’ αναρωτιέσαι τι άλλο θα δούμε για τον «πρωταγωνιστή» της φρικαλέας ιστορίας.

Άραγε, να έχει και πιο κάτω ή ακόμα δεν έχουμε τρυπήσει τον πάτο του βαρελιού;