40 χρόνια Summery: Όταν η ιστορία γράφεται με αγάπη (Pics)
Βρείτε μας στο
Ελλάδα

40 χρόνια Summery: Όταν η ιστορία γράφεται με αγάπη (Pics)

Το ξενοδοχείο - θρύλος κλείνει 40 χρόνια ζωής.

Τι είναι αυτό που μπορεί να νικήσει τον χρόνο και να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του; Ποιο συστατικό μπορεί να χαρίσει την διαχρονικότητα μέσα σε ένα περιβάλλον έντονα αμοραλιστικό με τον οικονομικό ανταγωνισμό να αφήνει καθημερινά ερείπια στο πέρασμα του; Η παρακάτω ιστορία με τα έντονα συναισθήματα ίσως μας δώσει μια διαφορετική προσέγγιση.

Πριν σαράντα χρόνια ακριβώς, μια πολύ αγαπημένη οικογένεια είδε πιο μπροστά από την εποχή της. Με εφόδια την εργατικότητα και την αγάπη για το Ληξούρι έχτισε ίσως το μεγαλύτερο για την εποχή ξενοδοχείο (Summery) στην περιοχή.

40 χρόνια Summery: Όταν η ιστορία γράφεται με αγάπη (Pics)

Ο σεβασμός στον πελάτη, η εκτίμηση στους εργαζόμενους και η οικογενειακή συνοχή, εξάλειψαν πολύ γρήγορα το μειονέκτημα ότι δεν είχαν γνώση του αντικειμένου. Η επιτυχία δεν άργησε να φανεί και αποτυπωνόταν στους δεκάδες πελάτες που έρχονταν ξανά και ξανά στο ξενοδοχείο. Το Ληξούρι περίμενε καρτερικά την πληρότητα του για να δώσει πνοή στα καλοκαιρινά μαγαζιά του. Τα χρόνια πέρασαν και καπετάνιος έμεινε μόνο ο κύριος Σπύρος.

Ως οξυδερκής, δεν θα μπορούσε να εχει και διαφορετικό σήμα για το καράβι του. Ένα δελφίνι τυλιγμένο σε μια άγκυρα. Τα στοιχεία της θάλασσας κυριαρχούν. Από τη μια, η άγκυρα να αποτελεί σύμβολο ασφάλειας για το καράβι αλλά και βραδύτητας, και από την άλλη το δελφίνι με την ευφυΐα αλλά και την ταχύτητα του δημιουργούν το αρχαίο…σπεύδε βραδέως.

Ένας τρόπος σκέψης με λογική και ασφάλεια κατάφερε να διατηρήσει την επιτυχημένη ρότα. Μια επιτυχία που θέλουν να συνεχίσουν με την ίδια ένταση και οι αγαπημένες του κόρες, Γιάννα και Τιτίκα. Μπορεί ο έρωτας για την Τιτίκα να είναι η ζωγραφική και η Γιάννα να μένει εκτός Ελλάδας, η αγάπη τους όμως είναι το ξενοδοχείο.

40 χρόνια Summery: Όταν η ιστορία γράφεται με αγάπη (Pics)

Με την τεχνολογία και το skype να είναι σύμμαχος, το τρίγωνο της οικογένειας έχει καθημερινή επικοινωνία. Ο κύριος Σπύρος, που φέτος έκλεισε τα 95χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς και η πείρα του αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για τα κορίτσια του. Όλα τα θέματα συζητιούνται και κατά έναν μαγικό τρόπο επικρατεί ομοφωνία. Αλώστε, είπαμε και στην αρχή ότι τα αδέρφια του ήταν μια πολύαγαπημένη οικογένεια και το ίδιο κατάφερε και με τα δικά του παιδιά. Ειδική μνεία και στην αγαπημένη του γυναίκα, Ροδαμάνθη όπου ακόμα και σήμερα κάθε μέρα στις 7 το πρωί τον αποχωρίζεται για να πάει στο ξενοδοχείο.

Τα τεσσαρακοστά γενέθλια βρίσκουν το ξενοδοχείο μέσα στην κρίση του κορωνοϊού. Αφού επούλωσε τις πληγές των σεισμών του 2014, η οικογένεια αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και αυτή την δοκιμασία. Η δική μας πρόβλεψη είναι ότι θα τα καταφέρει και αυτή την φορά. Τώρα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και την δική μας απάντηση στα αρχικά μας ερωτήματα.

40 χρόνια Summery: Όταν η ιστορία γράφεται με αγάπη (Pics)

Ένα στοιχείο μπορεί να δώσει δύναμη και ενέργεια στις πράξεις σου. Ένα στοιχείο μπορεί να σε γεμίσει με αισιοδοξία και πίστη, να δυναμώσει το όραμα σου ώστε να μην εγκαταλείπεις την μάχη για αυτό. Και αυτό δεν είναι άλλο από την δύναμη της αγάπης. Μιας αγάπης για την οικογένεια σου πάνω από όλα. Για τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί σου.

Για τους ανθρώπους που γίνονται πελάτες σου αλλά εσύ τους βλέπεις μόνο σαν ανθρώπους. Και η οικογένεια Φαρακλού εχει αυτό το χάρισμα. Να σε κάνει να νιώθεις από το πρώτο βλέμμα και την πρώτη τους λέξη, ότι βλέπουν και εσένα σαν μέλος της οικογένειας και να νιώθεις μια γλυκιά ζεστασιά. Μια οικογένεια που γαλουχήθηκε με αξίες και αρχές και το άλφα στην λέξη άνθρωπος γράφεται με κεφάλαιο γράμμα. Το Ληξούρι είναι περήφανο που στα σπλάχνα του, μεγάλωσε και ανδρώθηκε αυτή η σημαντική οικογένεια και η ιστορία του ξενοδοχείου της γράφεται με αγάπη. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ SUMMERY.