Αμφίκλεια
Βρείτε μας στο

Οι περισσότεροι θα ψάξουν να πάνε Αράχωβα. Άλλοι θα κοιτάξουν Παρνασσό. Άλλοι Παύλιανη ή Αγόριανη, που πρέπει επιτέλους να αλλάξουν τον τόνο τους. Δε μας αρέσει το υφάκι τους. Εσύ που είσαι πιο μύσταρος, θα πας στην Αμφίκλεια.

Αυτό είναι το ιδανικότερο μέρος για να πας τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και να περάσεις καλά και την τελευταία Κυριακή των Αποκριών και φυσικά την ημέρα που συνιστά το τέλος της περιόδου των Αποκριών και την έναρξη εκείνης της Σαρακοστής.

Και δεν είναι αγαπητή γιατί ο καιρός είναι τέτοιος που δεν ξέρεις τι πρέπει να βάλεις. Αν ντυθείς ελαφριά, κάποια στιγμή θα του τη βαρέσει και θα ρίξει ένα φύσημα, ένα μποφόρι τρελό. Αν ντυθείς βαριά, θα βγάλει ήλιο, θα σκάσεις και θα κρατάς το μπουφάν στο χέρι.

Ε, γι΄αυτό θα πας στην Αμφίκλεια όπου εκείνη άνοιξη είναι σαν τον αθηναϊκό χειμώνα, με χαμηλές θερμοκρασίες, δίχως ήλιο και με συνθήκες που μέχρι μέσα Μαρτίου δεν θυμίζουν καθόλου άνοιξη.

Έχεις δηλαδή αντιολισθητικές αλυσίδες στις ρόδες του αυτοκινήτου, φοράς μπότες για σκι ή πεζοπορία και είσαι safe.

Για να πας στην Αμφίκλεια, θες το πολύ 2 ώρες και 20 λεπτά. Για τριήμερο είναι μια τίμια απόσταση. Βέβαια, με τέτοιες τιμές στη βενζίνη, ίσως να σκεφτείς και μια εκδρομή μέχρι τη γωνιά στη γειτονιά σου.

Πας λοιπόν στην Αμφίκλεια, κλείνεις κάποιο από τα ωραία σαλέ αν είστε μεγάλη παρέα ή κάποιο δωμάτιο σε μερικά από τα άκρως χειμερινά καταλύματα και την περνάς φίνα, είτε είσαι κλεισμένος μέσα είτε κάνεις τις βόλτες στις γύρω περιοχές όπως η Τιθορέα, η Φτερόλακκα και το Πολύδροσο, πας και μέχρι το Μουσείο του Άρτου να μάθεις τα πάντα για το ψωμί και έχεις ένα γεμάτο τριήμερο.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Στην Αμφίκλεια θα ζήσεις γραφικές Απόκριες

Αν θες να κάνεις και blend in με τους ντόπιους, συμμετέχεις στις καρναβαλικές εκδηλώσεις με το άναμμα της φωτιάς στην πάνω πλατεία ή στο ψήσιμο για το κοντοσούβλι των 120 μέτρων που είναι θρυλικό σε ολάκερη τη Ρούμελη, πίνεις το κρασάκι σου, γεύεσαι τις πίτες και την επόμενη μέρα, την Καθαρά Δευτέρα, πας στην Κάτω Πλατεία για τα Κούλουμα, με άφθονη φασολάδα και λαγάνα.

Γενικότερα, για φαγητό αξίζει να πας στο Μη Σε Μέλλει και την Ελιά, ή στον Πλάτανο και στο Μαγειρειό της Πάνω Πλατείας.

Εδώ που έχουμε φτάσει, καμία εκδρομή δεν είναι παίξε γέλασε για την τσέπη, αλλά η Αμφίκλεια είναι η πιο οικονομική επιλογή ή, για να το θέσουμε καλύτερα, ή λιγότερο πολυέξοδη. Οπότε τσέκαρε τις επιλογές και προλαβαίνεις ακόμα και τελευταία στιγμή να κάνεις μια κράτηση, κάτι που δεν το συναντάς σε άλλες περιοχές στα πέριξ που είναι πλήρεις σε κρατήσεις από τα Χριστούγεννα.

* Φωτογραφία: fokidanews.gr